پژوهشگران علوم پزشکی می گویند اگر شما هم به عارضه مزمن سوزش سردل یا رفلاکس معده – روده مبتلا هستید علاوه بر مری باید نگران سلامت دندانهای خود نیز باشید چون این بیماری می تواند در اثر بازگشتن اسید معده به داخل دهان، آسیب جدی به دندانها وارد کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در یک مطالعه جدید معلوم شد رفلاکس اسیدی ناشی از بیماری مزمن سوزش سردل می تواند به دندان ها آسیب وارد کند. در این مطالعه شش ماهه معلوم شد تقریبا نیمی از مبتلایان به این بیماری بیشتر از افراد سالم با مشکل آسیب دیدگی و تخریب دندانها مواجه می شوند.

دکتر دارانی تانت بیروجن، استادیار دپارتمان دندانپزشکی ترمیمی در مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تنسی که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته، خاطر نشان ساخت: ما امیدواریم بتوانیم مردم را نسبت به عوارض جدی بیماری رفلکس معده – روده که در بیشتر جوامع شایع است آگاه تر کنیم. بویژه اکنون که متوجه شده ایم این بیماری حتی می تواند تهدیدی جدی برای سلامت و استحکام دندان ها باشد.

وی افزود: هر چند بسیاری از دندانپزشکان از تاثیر این بیماری در فرسایش دندانها مطلع هستند اما اغلب مردم و بیماران از این رابطه بی اطلاع هستند و همین بی اطلاعی می تواند عامل آسیب دیدگی شدیدتر دندانها باشد. بیماری رفلاکس معده – روده که با عنوان رفلاکس اسیدی نیز نامیده می شود عامل بروز سوزش سردل مزمن است.

در این عارضه محتویات معده شامل اسید آن به داخل مری باز می گردد در حالی که در شرایط طبیعی به دلیل بسته شدن دریچه معده نباید این اتفاق بیافتد. اسید معده که به داخل مری بازگشته است گاهی حتی به دهان می رسد و احساس درد و سوزش شدید ایجاد می کند. این اسید معده به قدری قوی است که می تواند به طور مستقیم روی سطح دندان تاثیر گذاشته و با فرسایش مینای دندان به تدریج لایه های نرم تر دندان ها را نیز از بین می برد.

در این مطالعه متخصصان از اسکن برداری برای بررسی تاثیر رفلاکس اسیدی روی دندانهای ۱۲ بیمار مبتلا به این عارضه و مقایسه آن با دندانهای شش فرد سالم استفاده کردند.

شرح این آزمایشات در مجله انجمن پزشکی آمریکا ارائه شده است.

منبع: http://www.pezeshk.us/?p=27846