آشفتگی عاطفی

آشفتگی عاطفی در دوران نوجوانی و طی دوره بلوغ امری طبیعی است؛ و اغلب به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، فشارهای اجتماعی، و محیطی که در آن کودک رشد می کند، ایجاد می شود. والدین می توانند با آگاهی و پذیرش آشفتگی عاطفی که بسیاری از نوجوانان آن را تجربه می کنند؛ و همچنین با تلاش برای کاهش برخی از علل آن، به فرزندان خود کمک کنند.

در این مطلب پیام سلامت به نکاتی درباره آشفتگی عاطفی می پردازیم.

غذا بر آشفتگی عاطفی موثر است

در حالی که برخی معتقدند که آشفتگی عاطفی در دوران نوجوانی طبیعی است؛ بسیاری از نوجوانان به دلیل نداشتن تغذیه مناسب دچار تشدید این رفتارها می شوند. طبق گفته محققان دانشگاه ایالتی آیووا، بسیاری از نوجوانان در مورد وزن خود مضطرب هستند و تصمیم می گیرند که صبحانه و یا وعده های غذایی دیگر را برای کاهش وزن ببرند. این می تواند به مشکلات فیزیکی و عاطفی منجر شود. با توجه به این پزوهش دانشگاه ایالت آیووا، نوجوانانی که به خوبی تغذیه نمی شوند، به احتمال بیشتری دچار آشفتگی عاطفی می شوند و کمتر قادر به بررسی و کنترل شرایطی هستند که احساس آشفتگی یا عدم اطمینان از انجام کاری دارند.

احسااس آشفتگی همسالان بر رفتار همدیگر اثر می گذارد

وضعیت همسالان در نوجوانی به طور فزاینده ای مهم می شود. میشل رایت استاد دانشگاه دی پاول با ۴۰۵ نوجوان در دو حوزه کار کرد تا رابطه بین آشفتگی عاطفی و اجتماعی و رفتار آنها را بیابد. او نتیجه گرفت که نوجوانانی که در مورد وضعیت اجتماعی خود احساس ناامنی می کردند، تلاش می کنند وضعیت اجتماعی خود را بهبود دهند. همچنین نوجوانانی که می خواستند محبوب و شناخته شده باشند، با احتمال بیشتری از رفتار طرفدارانه و همدلانه اجتناب می کنند و رفتار تهاجمی می گیرند. و در نهایت در زمانی که نوجوانان می خواستند دیگران آنها را دوست داشته باشند، رفتارهای عادی را می پذیرفتند.

احساس آشفتگی می تواند سوء مصرف مواد را افزایش دهد

یک مطالعه منتشر شده توسط کالج معلمان در دانشگاه کلمبیا، اضطراب و ناامنی در نوجوانان حومه شهر را با سوء مصرف مواد مرتبط می داند. این مطالعه نشان داد که نوجوانان بالغ و متوسط در بیشتر مواقع احساس تنش و ناامنی در مورد انتظارات در مدرسه و خانه دارند. این نوجوانان ابراز می کنند که از موادی مانند الکل، ماری جوانا و تنباکو استفاده می کنند تا اضطراب را بیش از احساس ناراحتی یا ناامنی در رابطه با توانایی آنها برای موفقیت در مدرسه و موفقیت در نظر والدینشان، کنترل کنند.

آشفتگی عاطفی گاهی اوقات منجر به کمال گرایی می شود

تحقیق انجام شده توسط روانشناس چانگ چن در سال ۲۰۱۲، منتشر شده در مجله “شخصیت و تفاوت های فردی”، نتیجه می گیرد که رفتار و نگرش های کمال گرا ناشی از احساس ناامنی شخصی و آشفتگی اجتماعی است. چن و همکارانش نوجوانان را مورد مطالعه قرار دادند. نوجوانانی که احساس ناامنی اجتماعی می کردند، احتمال بیشتری داشتند که خود را به استانداردهای بالا برسانند و سعی کنند نظر دیگران را به خود جلب کنند. از آنجا که مشکلات دیگر از جمله افسردگی، می تواند به وسیله کمال گرایی پیشرفت کند؛ والدین دارای این نوجوانان بهتر است در این زمینه با فرزندانشان صحبت کنند.