آلرژی سویا

سویا در تیره نخود قرار دارد که شامل حبوباتی مانند لوبیا قرمز، نخود فرنگی، عدس و بادام زمینی می شود. سویا، که به نام ادامام نیز نامیده می شود، در بسیاری از غذاهای فرآوری شده در ایالات متحده مورد استفاده قرار می گیرد. با این مطلب پیام سلامت همراه ما باشید.

گرچه در اصل با توفو (پنیر تهیه شده از سویا) همراه است، سویا در بسیاری از غذاهای غیر منتظره، فرآوری شده مانند غذاهای زیر موجود است:

  • چاشنی هایی مانند سس ورستر شایر
  • طعم دهنده های طبیعی و مصنوعی
  • سوپ سبزیجات و نشاسته
  • گوشت منجمد
  • غذاهای منجمد
  • اکثر غذاهای آسیایی
  • مارک های خاصی از غلات
  • برخی از کره های بادام زمینی

سویا یکی از سخت ترین محصولات برای اجتناب توسط افراد مبتلا به آلرژی است. آلرژی سویا زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن پروتئین های بی ضرر موجود در سویا را با مهاجمان اشتباه گرفته و آنتی بادی ها را علیه آنها تولید می کند. دفعه بعد که محصول سویا مصرف می شود، سیستم ایمنی بدن مواد شیمیایی مانند هیستامین ها را برای محافظت از بدن آزاد می کند. انتشار این مواد شیمیایی باعث واکنش آلرژیک می شود.

سویا، همراه با شیر گاو، تخم مرغ، بادام زمینی، آجیل درختی، گندم، ماهی و صدف، هشت آلرژی شایع غذایی را تشکیل می دهند. به گفته کلینیک کلیولند، این مواد مسئول ۹۰ درصد از تمامی آلرژی های غذایی هستند. آلرژی های سویا یکی از چندین آلرژی غذایی است که در ماه های اولیه شروع می شود و ممکن است در سن ۳ سالگی از بین برود.

علایم آلرژی سویا

علایم آلرژی سویا ممکن است از شدت خفیف تا شدید و شامل موارد زیر باشد:

  1. درد شکم
  2. اسهال، تهوع یا استفراغ
  3. آبریزش بینی، خس خس، یا مشکل تنفس
  4. تب خال
  5. تب
  6. التهاب ملتحمه (چشم صورتی)
  7. واکنش های پوستی از جمله کهیر و اگزما
  8. خارش و تورم
  9. شوک آنافیلاکسی (در مورد آلرژی های سویا بسیار نادر است)
  10. علایم اضافی در نوزادان ممکن است گریه، تحریک پذیری و اجتناب از خوردن سویا باشد.

انواع آلرژی سویا

محصولات سویا و سویا می توانند انواع مختلف آلرژی را ایجاد کند. که شامل:

آلرژی لسیتین سویا

لسیتین سویا یک مکمل غذایی غیر سمی است. این ماده در غذاهایی که نیاز به امولسیفایر طبیعی دارند استفاده می شود. لسیتین به کنترل قند در شکلات کمک می کند، باعث بهبود شرایط نگهداری در بعضی از محصولات می شود و در زمان سرخ کردن غذاهای خاص باعث کاهش ریختن به اطراف می شود. طبق گفته انجمن ملی مدیریت مواد غذایی، اکثر افراد حساس به سویا ممکن است لسیتین سویا را تحمل کنند.

آلرژی شیر سویا

تقریبا نیمی از کودکان مبتلا به آلرژی شیر گاو، به سویا نیز حساسیت دارند. اگر کودکی از فرمول های غذایی جایگزین استفاده می کند ، والدین باید فرمول هیپو آلرژن را تغییر دهند. در فرمول های هیدرولیز شده به طور گسترده، پروتئین ها تجزیه شده اند؛ بنابراین آنها کمتر باعث واکنش آلرژیک می شوند. در فرمول های عنصری، پروتئین ها در ساده ترین شکل هستند و بعید است که باعث واکنش شوند.

آلرژی سس سویا

علاوه بر سویا، سس سویا معمولا حاوی گندم است، که ممکن است تشخیص این موضوع که آیا علایم آلرژی به علت یک آلرژن و یا دیگری ایجاد شده است دشوار باشد. علاوه بر این، طبق گفته موسسه سم شناسی مواد غذایی و مواد شیمیایی، سس سویا نیز حاوی هیستامین ها است. این موضوع ممکن است باعث مسمومیت با هیستامین شود؛ که باعث ایجاد علایم مشابه واکنش های آلرژیک، از جمله التهاب در اطراف دهان و درماتیت می شود. برای تعیین این که آیا آلرژن در صورت وجود باعث بروز علایم شده است، باید از یک آزمایش پوستی یا آزمایش دیگری استفاده شود.

روغن سویا به طور معمول شامل پروتئین ها نیست و به طور کلی برای افرادی که دارای آلرژی های سویا هستند قابل مصرف است. با این حال، شما باید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

حداقل ۱۵ پروتئین در سویا وجود دارد که مشخص شده است باعث بروز واکنش های آلرژیک می شوند. اگر آلرژی سویا دارید، برچسب ها را برای تمام انواع سویا بررسی کنید. شما ممکن است چندین نوع از سویا را مشاهده کنید، از جمله:

  • آرد سویا
  • فیبر سویا
  • پروتئین سویا
  • آجیل سویا
  • سس سویا

تشخیص آلرژی سویا و تست آن

چندین آزمایش برای تأیید آلرژی های غذایی سویا و دیگر مواد غذایی وجود دارد. پزشک شما ممکن است از یک یا چند مورد زیر اگر مشکوک به حساسیت سویا در شما باشند استفاده کند:

تست خراش پوستی: یک قطره از آلرژن های مورد نظر بر روی پوست قرار داده می شود و یک سوزن برای خراش دادن لایه بالایی پوست استفاده می شود تا مقدار کمی آلرژن به پوست وارد شود. اگر فرد به سویا حساسیت داشته باشد، یک لکه قرمز شبیه به نیش پشه در نقطه خراش ظاهر می شود.

آزمون داخل پوستی: این تست مشابه تست خراش پوستی است به جز مقدار این موضوع که مقدار کمی از آلرژن در زیر پوست با یک سرنگ تزریق می شود. این تست نسبت به آزمایش خراش پوستی حساس تر است و ممکن است در صورت منفی بودن آزمایش های دیگر نیاز به انجام آن باشد.

تست جذب رادیو آلرژن (RAST): آزمایش های خون گاهی در نوزادان کمتر از یک ساله انجام می شود، زیرا پوست آنها نیز به آزمایشات خراش واکنش نشان نمی دهد. آزمایش جذب رادیو آلرژن مقدار آنتی بادی IgE در خون را اندازه گیری می کند.

تست چالش غذایی: چالش غذایی بهترین راه برای آزمایش آلرژی های غذایی است. در این روش به بیمار مقدار بالایی از آلرژن مشکوک در حالی که یک پزشک علایم را بررسی می کند، داده می شود.

رژیم حذف مواد غذایی آلرژن: با رژیم حذف مواد غذایی آلرژن، بیمار خوردن غذاهای مشکوک را برای چند هفته متوقف می کند و سپس به آرامی آنها را به برنامه رژیم غذایی خود اضافه می کند، و در این مدت هر گونه علایم مشاهده شده ثبت می شود.

انتخاب نوع درمان آلرژی سویا

تنها درمان قطعی برای آلرژی سویا اجتناب کامل از مصرف محصولات سویا و سویا است. افراد مبتلا به آلرژی سویا و والدین کودکان مبتلا به آلرژی های سویا باید برچسب های اقلام خریداری شده را بخوانند تا با مواد تشکیل دهنده ای که حاوی سویا هستند، آشنا شوند. شما همچنین باید در مورد مواد تشکیل دهنده در غذاهای ارایه شده در رستوران ها نیز سوال کنید. تحقیقات جدید مجله میکروب های مفید، پیوند بین پروبیوتیک ها، به ویژه لاکتوباسیلوس و پیشگیری و مدیریت آلرژی ها را نشان می دهد. به گفته کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی، تحقیق بیشتری در این زمینه لازم است تا بتواند توصیه های خاصی ارایه دهد.

چشم انداز آلرژی سویا در کودکان

کودکان مبتلا به آلرژی سویا ممکن است تا سن ۱۰ سالگی این بیماری را داشته باشند. لازم است است علایم حساسیت سویا را تشخیص داده و اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از واکنش انجام دهید. در موارد نادر، حساسیت سویا می تواند موجب تورم گلو، که یک بیماری بالقوه مرگ آور است، گردد.