اشک ریختن نکاتی پیرامون آن

اشک ریختن یکی از راه های برزو احساسات، بیان مشکلات و یا حتی بیان نیاز های (در کودکان) است. گریه کردن تنهای مختص به افرادی خاص مثل زنان و کودکان نیست بر همین مبنا نیز در این پست اطلاعاتی را در خصوص گریه کردن یا به اصطلاح اشک ریختن در اختیار شما قرار می دهیم. با ما همراه باشید.

انواع اشک

1. اشک های احساسی

محققان می گویند بین ترکیبات اشک های عاطفی و اشک هایی که از محرک های محیطی مانند خرد کردن پیاز ناشی می شوند، تفاوت های بسیار جدی و قابل توجهی وجود دارد. آنها دریافته اند که اشک های عاطفی، محتوی مقادیر بیشتری از هورمون پرولاکتین، هورمون های غده فوق کلیوی و نیز لوسین انکفالین (مسکن طبیعی در بدن) هستند. تمام این ترکیبات در پاسخ به استرس در بدن تولید و ترشح می شوند.

همواره برای محافظت از چشم ها به لایه ای از مایعات نیاز است. این مایع توسط غدد اشکی ترشح می شود که در بالای چشم ها قرار دارد و بدون وجود این مایع، چشم ها سریعا خشک شده و مورد حمله باکتری ها قرار می گیرد.

2. اشک های اصلی

این اشک ها حاوی لیزوزیم هستند که ماده ضد میکروبی قوی است که ایمنی چشم ها را تضمین می کند. بدون وجود این اشک ها، خشکی و عفونت چشم ها قطعی خواهد بود و در بسیاری از موارد، کاهش قدرت بینایی و حتی نابینایی نتیجه نهایی خواهد بود.

3. اشک های رفلاکسی

یکی دیگر از مهم ترین عملکردهای اشک، محافظت از چشم ها در مقابل عوامل خارجی مانند گردوخاک و خلاصی از گازهای اسیدی مثلا در اثر خرد کردن پیاز است. به این اشک ها اشک های رفلکسی یا واکنشی گفته می شود که در زمان حمله عوامل خارجی به چشم ها از چشم ها دفاع می کنند. اشک های رفلکسی در نتیجه تحریک مستقیم با عوامل خارجی، از غدد اشکی چشم ها ترشح می شوند.

کاهش استرس و هیجان با اشک ریختن

گریه بهترین کمک برای کاهش استرس های تحمیلی بر بدن است. تحقیقات نشان داده اند گریه نقش مهمی در دفع مواد شیمیایی مرتبط با استرس از بدن بر عهده دارد. به همین خاطر است که ما بعد از گریه کردن معمولا احساس خوب و انرژی تازه ای پیدا می کنیم. همانطور که گفتیم گریه های عاطفی در مقایسه با گریه های واکنشی دارای مقادیر بالاتری از هورمون های احساسی نظیر هورمون ACTH هستند.

اشک ریختن زیاد می تواند خطرناک باشد

گریه های مکرر و مداوم دیگر طبیعی و نشانگر استرس و عواطف یک فرد سالم نیستند، بلکه می توانند علامتی از وجود یک بیماری جدی باشند مثل افسردگی، اختلالات استرسی و نیز افسردگی پس از زایمان و یا خیلی بیماری های عصبی و روانی دیگر. در این شرایط دیگر آن اثرات آرامبخش گریه برای فرد کارساز نیست و او را آرام نمی کند.

نوزادان در روز چند ساعت گریه می کنند

لازم است پدر و مادرهای جوان این را بدانند که بچه ها برای برقراری ارتباط گریه می کنند. کودکان در پاسخ به احساس گرسنگی، خستگی، ناراحتی، درد، کسالت و خلاصه در پاسخ به هر احساسی که داشته باشند گریه می کنند. اما با همه اینها کودکی که بیش از سه ساعت در روز برای بیش از سه روز در هفته گریه کند، ممکن است مبتلا به کولیک گوارشی باشد. بدون شک گریه های شدیدتر و طولانی تر نشانه مشکلی جدی تر خواهند بود.

مجاری اشکی هم می توانند بسته شوند

مجاری اشکی که اشک را از غدد اشکی به چشم ها می آورند می توانند به دلایل متفاوتی از جمله افزایش سن، عفونت، التهاب، جراحت، تومور و یا وجود کیست مسدود شوند. مسدود شدن مجاری اشکی باعث اشک ریزش شدید از چشم ها و قرمزی چشم ها می شود. خود این انسداد نیز می تواند تشدیدکننده خطر عفونت و التهاب چشم ها باشد.

 اشک ها و گریه های غیر ارادی

در برخی شرایط بالینی مخصوصا اختلالات عصبی، گریه خالی و یا پس از خندیدن شدید می تواند کاملا غیر ارادی باشد. به این شرایط خنده و گریه پاتولوژیکی و یا PLC گفته می شود که زمان و مکان هم نمی شناسد و در هر لحظه ای می تواند بی اختیار ایجاد شود. PLC می تواند در اثر سکته قلبی، بیماری آلزایمر، ام اس و انواعی دیگر از بیماری های عصبی و روانی ایجاد شود.

برگرفته از بخش سلامت تبیان