مزایای ال متیونین و معرفی مواد غذایی غنی از آن

حقایق زیادی در مورد غذاهای پروتئینی کشف شده است. اما آیا می دانستید که چیزی در این مواد غذایی وجود دارد که می توانند با بیماری ها مبارزه کنند، استخوان تولید کنند و از عملکرد کبد حمایت کنند؟ ال متیونین ابتدا توسط جان هوارد میرلر، باکتری شناس آمریکایی در سال ۱۹۲۱ کشف شد. L متیونین یا متیونین یک اسید آمینه ضروری است که در بدن برای ساخت پروتئین ها و پپتید ها مورد نیاز می باشد. این ماده در گوشت، ماهی و محصولات لبنی، و همچنین آجیل و دانه یافت می شود. در تمام مواد غذایی پروتئینی احتمالا متیونین را پیدا خواهید کرد.

متیونین نقش مهمی در رشد عروق خونی جدید دارد. البته بدن می تواند این ماده را به تنهایی تولید کند. اما معمولا از مکمل آن برای بهبود زخم ها و افرادی که مبتلا به بیماری ها و شرایط زیر هستند استفاده می شود:

  • پارکینسون
  • اسکیزوفرنی
  • آسم
  • آلرژی
  • اعتیاد به الکل
  • آسیب کبدی
  • افسردگی
  •  افرادی که در معرض اشعه هستند.
  • افرادی که با مس مسموم شده اند.
  • افرادی که در حال ترک سیگار و مواد مخدر هستند.

با وجود تمام این خواص معمولا مصرف این ماده از طریق مواد غذایی در بیشتر رژیم های غذایی در حد متوسط است. بدن انسان از ال متیونین برای تولید کراتین، که نوع دیگری از اسید آمینه است، استفاده می کند. علاوه بر این، L متیونین حاوی گوگرد است که برای رشد سالم و متابولیسم بدن مورد استفاده قرار می گیرد. از طرفی این ماده مسئول ترکیب شناخته شده ای به نام S- آدنوزیل متیونین است که از عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن، انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین، سروتونین و ملاتونین؛ و غشاهای سلولی پشتیبانی می کند.

خب معنی این همه مزایا چیست؟ این خواص بدان معنی است که مصرف متیونین از بسیاری جهات به نفع بدن است. بنابراین بگذارید مزایای L متیونین و بهترین مواد غذایی حاوی این اسید آمینه را در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت بررسی کنیم.

مزایای ال متیونین

ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال کمک کند

طبق تحقیقات Melbourne Colorectal Cancer Study که در ملبورن استرالیا انجام می شود، متیونین همراه با ویتامین های گروه B و دیگر مواد معدنی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال کمک کنند. این مطالعه نشان داد غذاهایی که بیشتر حاوی مواد مغذی مانند فولات، متیونین و ویتامین B6 و B12 هستند و غذاهایی که دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشند مانند سلنیوم، ویتامین E و C و لیکوپن، این خواص را از خود بروز می دهند.

اگر چه آزمایشات بسیاری به صورت جداگانه بر روی این ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه انجام شده است، اما این داده ها به این نتیجه رسیده است که رژیم حاوی تمام این مواد مغذی، از جمله ال متیونین، ممکن است به طور اختصاصی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال کمک کند.

می تواند لرزش را در بیماران مبتلا به پارکینسون کاهش دهد

تحقیقی بر روی ۱۱ بیمار مبتلا به بیماری پارکینسون درمان نشده انجام شد. شرکت کنندگان به مدت دو هفته تا شش ماه تحت درمان با متیونین قرار گرفتند. پس از طی کردن این دوره بیماران بهبودی در آکینزی و سفتی را نشان دادند. کاهش این عوامل موجب لرزش کمتر در بیماران می شود. این نشان می دهد متیونین ممکن است در درمان علائم پارکینسون مفید باشد.

علاوه بر این، نتایج تحقیقات بنیاد Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research نشان می دهد که باید مطالعات بیشتر در مورد شواهدی مبنی بر اینکه بخشی از آنزیم آنتی اکسیدانی، به ویژه متیونین، ممکن است نقش مهمی در پیشگیری از پیری مربوط به آسیب اکسیداتیو و از دست دادن دوپامین داشته باشد، انجام شود.

قدرت استخوان را افزایش می دهد

ال متیونین ممکن است به دلیل اثراتش بر استخوان، به بهبود عملکرد ورزشی (و حتی کاهش وزن) کمک کند. محققان Institute of Physical Education, Health and Leisure Studies در دانشگاه ملی چنگ کونگ در تایوان به منظور درک بهتر اینکه مکمل ال متیونین چگونه عملکرد استقامتی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، رژیم های مختلفی را برای موش ها تجویز کردند. برخی از این رژیم ها حاوی مواد غذایی غنی از ال متیونین بود و برخی دیگر نه.

بعد از یک دوره هشت هفته، مشخص شد که موش هایی که فعالیت بدنی داشتند توانستند ۹٫۲ درصد وزن کمتری داشته باشند، که این موضوع هیچ تعجبی ندارد. زیرا ورزش می تواند به کاهش وزن کمک کند. با این حال، بخشی از آنچه مشخص شد، تاثیر این ماده بر حجم استخوان، کانی سازی استخوان و محتوای مواد معدنی در استخوان موش های مصرف کننده ال متیونین در مقایسه با موش هایی بود که از رژیم غذایی بدون مکمل متیونین تغذیه شده بودند.

نتایج نشان می دهد که متیونین همراه با تمرینات استقامتی باعث افزایش کل توده استخوانی، اندازه و یا قدرت آن ها شده و به طور کلی باعث تقویت استخوان های می شود.

به کاهش وزن کمک می کند

کراتین ماده ای است که از ال متیونین به دست می آید. کراتین نه تنها به بهبود عملکرد ورزشی کمک می کند، بلکه نسبت عضله به چربی بدن را نیز بهتر می کند.

تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است، اما یک مطالعه بر روی ۱۴ ورزشکار بزرگسال مرد انجام شد و سیستم های انرژی آن ها با استفاده از جذب اکسیژن و اندازه گیری لاکتات خون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش عملکرد، که به نظر می رسد به اثرات کراتین در فواصل زمانی مشخص باز می گردد، می تواند به دلیل از دست دادن وزن، منجر به بهبود نسبت عضلات به چربی در بدن شود.

می تواند به کسانی که در حال ترک سیگار و مواد مخدر هستند کمک کند

مجله Neuroscience تحقیقاتی بر روی موش های کوکائینی انجام داد و نحوه تاثیر ال متیونین در کاهش خاصیت اعتیاد آور این مواد را بررسی کرد. هنگامی که به این موش ها ال متیونین داده شد، اثرات کوکائین مسدود شده و این موضوع باعث شد که این ماده کمتر اعتیاد آور باشد. در حالی که تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا لازم است، اما محققان با توجه به تحققیات حاظر معتقدند که ال متیونین می تواند به افرادی که در حال ترک مواد مخدر و سیگار هستند کمک کند و یا حتی به جلوگیری از اعتیاد منجر شود.

می تواند از کبد پشتیبانی کند

American Society of Nutrition گزارش می دهد که متابولیسم متیونین ممکن است بر بیماری کبد الکلی تأثیر بگذارد. بیماری های کبدی در مناطقی از جهان که در معرض سوء تغذیه قرار دارند، شایع تر است. این موضوع در مورد کشورهایی که سوء مصرف الکل دارند نیز صدق می کند. با این حال، تحقیقات به توانایی متیونین، به ویژه SAMe، همراه با فولات و ویتامین B6 و B12 در بهبود سلامت کبد اشاره دارد.

مواد غذایی غنی از ال متیونین

یادتان نرود که رساندن این ماده به بدن از طریق مصرف مواد غذایی غنی از آن، بهترین راه بهره مندی از تمام خواص ال متیونین است. لیستی طولانی از مواد غذایی حاوی متیونین وجود دارد که در راس آن ها می توان به گوشت و ماهی اشاره کرد. سایر مواد غذایی که در هر وعده خود بیشتر میزان متیونین را دارند عبارتند از:

  • سفیده تخم مرغ
  • گوشت گوزن
  • مرغ
  • ماهی های وحشی
  • بوقلمون

به گفته سازمان بهداشت جهانی، بزرگسالان هر روز به ازای هر کیلوگرم وزن خود نیاز به حدود ۱۳ میلی گرم متیونین دارند. در ادامه به چند ماده غذایی حاوی ال متیونین برای وگان ها اشاره می کنیم:

  • جلبک دریایی و اسپیرولینا
  • دانه کنجد
  • آجیل برزیلی
  • جو
  • کره آفتابگردان

نحوه استفاده از ال متیونین

این موضوع هنوز مورد تحقیق قرار نگرفته است اما یک مطالعه جالب در Science News، اثرات متیونین را در ارتباط با محدودیت کالری گزارش داده است. بعضی از محققان معتقدند که با کاهش کالری به همراه افزایش تراکم مواد مغذی مانند متیونین می توان طول عمر بیشتری را تجربه کرد. اما برخی از محققان نیز معتقدند که مصرف بیش از حد متیونین می تواند مشکلات بهداشتی ایجاد کند.

بنابراین سوال این است، بدن ما چقدر متیونین نیاز دارد؟ پاسخ این سوال به عوامل بسیاری بستگی دارد. به گفته متخصصان سازمان بهداشت جهانی، نیاز روزانه بدن به این ماده به شرح زیر است:

  • کودکان قبل از سن دبستان یعنی کودکان ۲ الی ۵ ساله، ۲۷ میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن در روز
  • دانش آموزان ۱۰ تا ۱۲ ساله، ۲۲ میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن در روز
  • بزرگسالان بالای ۱۸ سال، ۱۳ میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن در روز