خواص دارچین

دارچین یک ادویه قدرتمند است که هزاران سال است در علم پزشکی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به مزایای گسترده آن در بهبود سطح سلامت بدن و مزه متفاوتی که دارد، می توان از آن در انواع غذاها و دسرها استفاده کرد. در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت در مورد خواص دارچین بیشتر صحبت می کنیم.

بوی منحصر به فرد، رنگ و طعم دارچین این ادویه را منحصر به فرد کرده است. خواص دارچین از پوست بیرونی درخت Cinnamomum verum حاصل می شود. این پوست حاوی ترکیبات خاصی از جمله سینامالدئید، اسید سینامیک و سینامات است که مسئول بسیاری از خواص دارچین می باشند.

محققان نتیجه گرفته اند که خواص دارچین را می توان به صورت ادویه، اسانس و یا در فرم عصاره که در آن ترکیبات فنولیک خاصی، فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان ها جدا شده است، به دست آورد. این ترکیبات دارچین را یکی از مفید ترین ادویه های موجود در زمین کرده اند. مهمترین خواص دارچین را می توان به صورت خلاصله کرد:

  • آنتی اکسیدانی
  • ضد التهابی
  • ضد دیابتی
  • ضد میکروبی
  • تقویت کننده سیستم ایمنی
  • ضد سرطان
  • ضد بیماری های قلبی

ارزش غذایی دارچین

یک قاشق غذاخوری دارچین حاوی مواد زیر است:

  • ۱۹ کالری
  • ۰ گرم چربی، قند و پروتئین
  • ۴ گرم فیبر
  • ۶۸ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز
  • ۸ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم
  • ۴ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن
  • ۳ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K

تقریبا مصرف ½ قاشق چای خوری دارچین در روز می تواند اثرات مثبتی بر سطح قند خون، هضم، سیستم ایمنی و … داشته باشد. با این حال، مصرف دوزهای بالای این ادویه برای بهبود خطر ابتلا به بیماری های قلبی و کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری های نورودنراتیو بسیار مفید است.

خواص دارچین

منبع غنی از آنتی اکسیدان

دارچین با انواع آنتی اکسیدان های محافظ که سبب کاهش آسیب رادیکال های آزاد و کاهش روند پیری در بدن می شوند، غنی شده است. در واقع، محققان ۴۱ ترکیب مختلف محافظ کننده از خواص دارچین را تا به امروز شناسایی کرده اند!

 ORAC دارچین، که برای اندازه گیری غلظت آنتی اکسیدان ها در غذاهای مختلف استفاده می شود، ۷ است و در مطالعه ای که فعالیت آنتی اکسیدانی ۲۶ عصاره را مقایسه کرد، دارچین توانست رتبه اول را به دست آورد و آنتی اکسیدان هایش از سایر گیاهان و ادویه های قوی، از جمله سیر، آویشن، رزماری و فیبر بیشتر بود.

خواص دارچین به آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول ها، اسید فنولیک و فلاونوئیدها در آن مربوط می شود. این ترکیبات برای مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن مفید می باشند.

آنتی اکسیدان های مختلف موجود در دارچین به کاهش تعداد زیادی از علائم و بیماری ها کمک می کنند، زیرا آن ها رادیکال های آزاد را مهار می کنند. خواص دارچین دارای توانایی در کاهش بسیاری از انواع استرس اکسیداتیو، از جمله توانایی محدود کردن اکسید نیتریک در تولید پراکسیداسیون خون و چربی (چربی) است که هر دو می توانند به جلوگیری از اختلالات مغزی، سرطان، بیماری های قلبی و سایر بیماری ها، می باشد.

دارای خواص ضد التهابی

آنتی اکسیدان ها در دارچین دارای اثرات ضد التهابی هستند که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، کاهش عملکرد مغز و … کمک کنند. محققان بیش از هفت نوع ترکیبات فلاونوئید را تنها در دارچین شناسایی کرده اند که در مبارزه با افزایش خطرناک التهاب در سراسر بدن بسیار موثر هستند.

از آنجایی که دارچین باعث کاهش تورم و التهاب می شود، می تواند در کنترل درد مفید باشد. زیرا مطالعات نشان می دهند که دارچین به کاهش درد عضلانی، درد PMS، شدت واکنش های آلرژیک و سایر علائم مرتبط با درد نیز کمک می کند.

محافظت از قلب

مطالعات نشان داده اند که یکی دیگر از مزایای استفاده از دارچین این است که این ادویه تعدادی از رایج ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد:

ترکیبات خاص دارچین می توانند به کاهش کلسترول تام، LDL کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک کنند، در حالی که HDL را بالا می برند. دارچین همچنین فشار خون بالا را که یکی دیگر از عوامل خطر برای ایجاد بیماری قلبی یا سکته مغزی است را کاهش می دهد.

تحقیقات نشان داده اند که دارچین برای انعقاد خون نیز مفید است و از طریق کمک به بدن برای ایجاد لخته خون، از خونریزی جلوگیری می کند. دارچین همچنین گردش خون را افزایش می دهد و توانایی بهبود دهنده بافت های بدن را دارد. این بافت های شامل بافت قلب نیز می باشند که نیاز به بازسازی دارد تا به مبارزه با حملات قلبی، بیماری قلبی و سکته مغزی کمک کند.

کمک به مبارزه با دیابت

دارچین دارای اثر ضد دیابتی است. این ویژگی باعث کاهش سطح قند خون می شود و می تواند حساسیت به انسولین هورمون را افزایش دهد. انسولین هورمون حیاتی ضروری برای حفظ سطح قند خون است. همین مشکل مقاومت به انسولین با سایر بیماری ها مانند سندرم متابولیک و افزایش وزن همراه است.

دارچین نقش مهمی در جلوگیری از آنزیم های خاصی به نام آلانین ها دارد که اجازه می دهند تا گلوکز (قند) به خون منتقل شود. بنابراین، کاهش مقدار گلوکزی که پس از خوردن غذاهای حاوی قند زیاد به خون وارد می شود، برای افراد دیابتی بسیار مهم است.

به همین دلیل، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می توانند با افزودن عصاره دارچین به غذاهای خود اثرات قابل توجهی بر شاخص های قند خون داشته باشند.

محافظت از بدن در برابر کاهش شناختی و عملکرد مغز

تحقیقات همچنین نشان داده اند که یکی دیگر از مزایای آنتی اکسیدانی محافظ کننده دارچین این است که این ماده می تواند به دفاع از مغز در برابر بیماری های عصبی مانند بیماری های پارکینسون و آلزایمر کمک کنند.

خواص دارچین با فعال کردن پروتئین های محافظتی عصبی که از سلول های مغز در برابر جهش و نابودی محافظت می کند، از عملکرد شناختی و سلامت مغز حمایت می کند. این موضوع باعث کاهش اثرات منفی استرس اکسیداتیو می شود. از آنجایی که دارچین حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است، اثرات پیری بر روی بدن و مغز را کاهش می دهد.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

با توجه به توانایی آنتی اکسیدانی، دارچین می تواند در برابر آسیب DNA، جهش سلولی و رشد تومور سرطانی از بدن محافظت کند. مطالعات نشان داده اند که این خاصیت دارچین از یک ترکیب به نام سینامالدئید به دست می آید. این ماده توانایی مهار رشد تومور سرطانی و محافظت از DNA در برابر آسیب را دارد و سلول های سرطانی را به خود ویرانی (آپوپتوز سلول) تشویق می کند.

این ویژگی به ویژه در مورد روده بزرگ درست است. مطالعات نشان می دهند که دارچین می تواند سلامت روده را بهبود بخشد، بنابراین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف دارچین کاهش پیدا می کند. دارچین در حال حاضر به عنوان یک عامل ضد سرطانی طبیعی شناخته می شود.

خواص دارچین برای بدن و ارزش غذایی این ادویه
خواص دارچین برای بدن و ارزش غذایی این ادویه

مبارزه با عفونت ها و ویروس ها

وقتی که نوبت به دفاع از بدن در برابر بیماری ها می رسد، مزایای زیادی در دارچین وجود دارد. دارچین یک ماده ضد میکروبی، آنتی بیوتیک، ضد قارچی و ضد ویروسی است. توانایی های تقویت کننده سیستم ایمنی دارچین در روغن دارچین موجود است.

دارچین در بسیاری از فرهنگ ها به طور طبیعی برای مبارزه با عفونت های مضر و ویروسی استفاده می شود. روغن دارچین همچنین دارای توانایی های محافظتی در برابر باکتری های مختلف است و می تواند نشانه های منفی در دستگاه گوارش و روی سطح پوست را درمان کند.

محافظت از سلامت دهان و دندان

در مطالعات انجام شده، عصاره هایی که در آن ها دارچین یافت می شود، از باکتری هایی که در میکرو فلور دهان زندگی می کنند محافظت می کنند. عدم تعادل در این باکتری ها می تواند باعث به وجود آمدن بوی بد دهان و پوسیدگی دندان شود. روغن اسانس دارچین قوی تر از سایر عصاره های گیاهی آزمایش شده است و می تواند مانند دهانشویه ضد باکتری طبیعی عمل کند.

کمک به جلوگیری یا درمان کاندیدا

مطالعات به عمل آمده نشان می دهد که خواص ضد قارچ قدرتمند دارچین ممکن است در جلوگیری یا درمان کاندیدا در دستگاه گوارش موثر باشد. دارچین ثابت کرده است که میزان کاندیدا آلبیکنس که سبب رشد بیش از حد کاندیدا می شود و می تواند علایم متعدد گوارشی و خودایمنی ایجاد کند را کاهش دهد. علاوه بر این، یکی دیگر از خواص دارچین این است که کمک می کند تا قند خون که عاملی برای افزایش خطر ابتلا به کاندیدا است کنترل شود.

به گفته محققان، هنگامی که به بیماران عصاره دارچین یا اسانس دارچین داده می شود، آنها بهبودی در میزان مخمر کاندیدا و کاهش علائم را نشان می دهند. دارچین به طور طبیعی موجب تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با التهاب، واکنش های ایمنی بدن و مخمر در داخل روده می شود.

بهبود سلامت پوست

دارچین دارای اثرات آنتی بیوتیکی و ضد میکروبی است که از پوست در برابر التهاب، بثورات، واکنش های آلرژیک و عفونت محافظت می کند. استفاده از اسانس دارچین به طور مستقیم روی پوست می تواند در کاهش التهاب، تورم، درد و قرمزی مفید باشد. دارچین و عسل، که یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده ضد میکروبی است، اغلب با هم به منظور افزایش سلامت پوست به  استفاده می شود و برای درمان آکنه، روزاسه و علائم آلرژی پوست مفید است.

کمک به مبارزه با آلرژی

مطالعات به این نتیجه رسیده اند که افرادی که دارای آلرژی هستند می توانند از خواص ترکیبات موجود در دارچین بهره ببرند. تحقیقات نشان داده اند که دارچین در مبارزه با نشانه های حساسیت و آلرژی مفید است .زیرا باعث کاهش التهاب و واکنش های هیستامین در بدن حیوانات می شود، گرچه هنوز آزمایشات انسانی در این زمینه صورت نگرفته است. به همین دلیل، بسیاری از متخصصان معتقدند که این ماده می تواند به کاهش علائم حملات آسم کمک کند.

در فرم اسانس، دارچین ممکن است توانایی های سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و برای جذب مواد مغذی در طول هضم سودمند باشد. با تاثیر این ماده بر روی روند هضم، واکنش های خودکار ایمنی که می توانند پس از مصرف آلرژن ها ایجاد شوند کاهش می یابد.

سایر خواص دارچین

از آنجا که طعم طبیعی این ادویه شیرین است، اضافه کردن دارچین به غذاها می تواند به کاهش میزان شکر که به طور معمول استفاده می کنید کمک کرده و در نتیجه میزان گلیسمیک وعده غذایی کم شود. دارچین در حال حاضر دارای اثرات ضد دیابتی است که میزان آزاد شدن قند در جریان خون را کاهش می دهد و می تواند به کاهش میل به غذا و افزایش وزن کمک کند.

یکی از خواص دارچین این است که بدون اضافه کردن کالری طعم غذا را شیرین می کند. به جای افزودن قند و کالری اضافی از دارچین در قهوه و چای خود استفاده کنید. این اقدام می تواند به شما برای کاهش میزان التهاب ناشی از قند، کالری اضافی و مبارزه با افزایش وزن، کاندیدا، دیابت و کاشه سطح انرژی کمک کند.

می توانید از دارچین به عنوان نگهدارنده طبیعی استفاده کنید. یکی از مزایای کمتر شناخته شده دارچین این است که می تواند از فساد مواد غذایی جلوگیری کند. از آنجایی که دارچین دارای توانایی ضد باکتریایی است و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند، می توان آن را به عنوان نگهدارنده در بسیاری از غذاها بدون استفاده از مواد شیمیایی و مواد مصنوعی استفاده کرد.

یک مطالعه اخیرا نشان داده است که وقتی پکتین میوه با عصاره برگ دارچین پوشش داده می شود، فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد باکتری بالا به وجود می آید و میوه به مدت طولانی تازه می ماند. دارچین نقش مهمی در فعالیت مهارکننده های تیروزیناز دارد که برای متوقف کردن تغییر رنگ در میوه ها و سبزیجات مفید است.