خواص موسیر برای مبارزه با چاقی و سرطان و بهبود سلامت قلب و عروق

موسیر دقیقا چیست؟ این ماده یک نوع پیاز است و یکی از اعضای خانواده گیاه Amaryllidaceae محسوب می شود. درست مانند پیاز و سیر، موسیر دارای خواص ضد سرطانی قوی و اثرات تقویت کنندگی سیستم ایمنی است. اگر تا انتهای این مطلب مجله پیام سلامت ما را همراهی کنید بیشتر در مورد خواص موسیر اطلاع کسب خواهید کرد.

از لحاظ تاریخی، موسیر به دلیل داشتن خواص تغذیه ای و عطر دهندگی خود در غذاهای هندی، آسیایی، فرانسوی و مدیترانه ای استفاده می شود. این ماده عطر و طعم شیرین و تندی به غذاها داده و غنی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، ویتامین C و برخی از مواد معدنی مهم دیگر است. در طب آئورودا، موسیر و پیاز به دلیل تأثیر خنک کنندگی طبیعی بر بدن کاربرد دارند. این مواد باعث کاهش التهاب، درد عضلات، تورم و احتباس آب می شوند.

درمان طبیعی سرطان، کاهش آلرژی های غذایی و سم زدایی از بدن، همه از خواص موسیر و سایر اعضای این خانواده هستند.

خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد آلرژن موسیر

آنتی اکسیدان فلاونوئید و فنول موجود در موسیر بیشتر از سایر اعضای این خانواده است. این موضوع باعث می شود که آنها یکی از بهترین غذاهای ضد التهابی برای کاهش آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و مبارزه با بیماری های مختلف مزمن باشند.

دو مجموعه از ترکیبات اکثریت خواص موسیر را تشکیل می دهند. ترکیبات گوگرد، مانند پروتئین دی سولفید آللییل (APDS) و فلاونوئیدهایی مانند کورستین. اثرات این ترکیبات عمدتا با معکوس کردن بیماری ها خود را نشان می دهند.

بر اساس گزارش منتشر شده در مجله هندی Experimental Biology،  پیاز و سیر حاوی ترکیبات گوگردی هستند که عمدتا در قالب مشتقات سیئستین به نام سیستوسئیست سیستئین (cysteine ​​sulfoxides) یافت می شوند. این مواد با آنزیم های گوارشی ارتباط برقرار کرده و در فرآیند هضم، ترکیبات سودمندی به نام thiosulfinates و polysulfide را تولید می کنند. این محصولات انحصاری، ویژه، ارزشمند، اما ظریف هستند. آنها بیشتر در روغن پیاز و سیر یافت می شوند.

از آنجا که اکثر سولفوسید ها در روغن تهیه شده از موسیر، سیر و پیاز باقی می ماند، این مواد دارای اثرات ضد دیابتی، آنتی بیوتیکی، هیپوکلسترولئمی، فیبرینولیتیک و سایر خواص بیولوژیکی هستند. این به این معنی است که آن ها می توانند در کنترل قند خون، جلوگیری از مقاومت به انسولین، مبارزه با عفونت های باکتریایی و ویروسی، کاهش طبیعی سطح کلسترول و جلوگیری از لخته شدن خون موثر باشند.

مطالعات دیگری نیز نشان می دهد که موسیر خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و این خواص به نفع پوست، رگ های خونی، اندام های گوارشی و بافت ماهیچه ای می باشند.

ارزش غذایی موسیر

اعتقاد بر این است که عطر و طعم تند موسیر نشانگر خواص رقیق کنندگی خون و توانایی بهبود گردش خون و کاهش التهاب در این ماده است. به همین دلیل خواص موسیر درست مانند خواص سیر است.

نصف فنجان موسیر خرد شده ارزش غذایی زیر را دارد:

  • ۵۶ کالری
  • ۰ چربی
  • ۵ گرم فیبر
  • ۶ گرم شکر
  • ۱۲ گرم کربوهیدرات
  • ۸۳۲ میلی گرم ویتامین A (حدود ۱۷٫۵ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۵ میلی گرم ویتامین B6 (حدود ۱۲٫۵ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۵ میلی گرم ویتامین C (حدود ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۵ میلی گرم منگنز (حدود ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۳۴ میلی گرم پتاسیم (حدود ۷٫۵ درصد از نیاز روزانه بدن)

علاوه بر سولفوسید موجود در موسیر  پروتئین هایی نیز در این ماده وجود دارد که قادر به بهبود فعالیت های مختلف در سیستم ایمنی بدن هستند. بنابراین موسیر یک منبع مهم از عوامل درمانی می باشد.

خواص موسیر

خواص موسیر برای تامین منبع اصلی آنتی اکسیدان ها جهت مبارزه با سرطان

احتمالا می دانید که بین پیشگیری از سرطان و رژیم غذایی رابطه خوبی وجود دارد. تحقیقات منتشر شده در مجله آسیا اقیانوسیه Cancer Prevention در سال ۲۰۱۲ نشان داد که عصاره های اتیل استات (EEOs) موجود در موسیر و پیاز اثر مهمی بر روی اسید سنتاز اسید چرب (FAS) دارند و به کاهش رشد سلول های سرطانی کمک می کنند.

در تحقیقات مختلف توانایی ایجاد آپوپتوز، یا خود نابودی و مرگ سلول های خطرناک، در این سبزیجات مورد بررسی قرار گرفته است. به نظر می رسد این مواد به خصوص برای مبارزه با برخی از شایع ترین انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه، معده و کولون مفید است.

نتایج یک مطالعه موردی نشان می دهد که مصرف این گونه سبزیجات احتمالا خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد. این مطالعه که در سال ۱۹۸۶ شروع شده و بر روی ۱۲۰۸۵۲ مرد و زن بین سنین ۵۵ تا ۶۹ سال انجام شد؛ ارتباط معکوس قوی را بین مصرف موسیر و پیاز و سرطان معده نشان داد.

خواص موسیر برای بهبود سلامت قلب

بسیاری از آنتی اکسیدان های موجود در موسیر، از جمله آلیسین و کورستین، به عنوان یک عامل ضد فشار خون کاربرد دارند. بر اساس مطالعات انسانی و حیوانی انجام شده، کورستین  ممکن است فشار خون را کاهش دهد. آلیسینی که در موسیر وجود دارد خاصیت منحصر به فردی دارد.

طبق بررسی انجام شده در سال ۲۰۱۳ توسط گروه زیست شناسی کاربردی در دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ، “آلیسین  با افزایش سطح آنتی اکسیدان ها و کاهش سطح اکسیژن واکنش پذیر و تحریک تولید گلوتاتین، برای تقویت سیستم قلبی عروقی مفید است.” گلوتاتیون نیز توانایی بهبود سلامت قلب را به روش های مختلف دارد.

ترکیبات آلیسین می توانند یک نوع آنزیم ردوکتاز خاص که در تولید کلسترول در کبد نقش دارد را مهار کنند. آنها به بهبود گردش خون کمک می کنند و رگ های خونی را باز می کنند. بنابراین این ترکیب یک درمان طبیعی برای کاهش فشار خون می باشد. موسیر به طور بالقوه می تواند به جلوگیری از آترواسکلروز کمک کند. این ماده برای مبارزه با التهاب که یکی از دلایل اصلی بیماری های قلبی عروقی، حملات قلبی و سکته مغزی است مفید می باشد.

موسیر منبع خوبی از پتاسیم می باشد و مصرف منظم آن می تواند به جلوگیری از کمبود پتاسیم کمک کند. پتاسیم به تنظیم سطح مایعات بدن کمک می کند و نقش اساسی در عملکرد عضلات به خصوص عضلات قلب دارد. خوردن غذاهای غنی از پتاسیم، متابولیسم را بهبود می دهد. زیرا این ماده معدنی برای تجزیه کربوهیدرات ها به انرژی قابل استفاده است. به علاوه پتاسیم به کاهش فشار خون بالا و تنظیم اثرات رژیم غذایی غنی از سدیم کمک می کند.

خواص موسیر برای مبارزه با چاقی و سرطان و بهبود سلامت قلب و عروق
خواص موسیر برای مبارزه با چاقی و سرطان و بهبود سلامت قلب و عروق

خواص موسیر برای مبارزه با چاقی

برخی مطالعات نشان داده اند که EEO های موجود در موسیر می توانند انباشت چربی را سرکوب کنند و به طور بالقوه در جلوگیری از چاقی نقش داشته باشند. از آنجایی که چاقی به شدت با بیماری های قلبی، دیابت و تشکیل سرطان مرتبط است (بیماران چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان های مختلف و سایر بیماری های مزمن قرار دارند)، موسیر ممکن است برای جلوگیری از افزایش وزن و عوارض مرتبط با چاقی مفید باشد.

خواص موسیر برای درمان آلرژی

نتایج مطالعات متعددی نشان داده اند که موسیر اثرات ضد حساسیت امیدوار کننده ای دارد و می تواند به فعالیت ضد هیستامین، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی منجر شوند. مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ در Medicinal Food منتشر شده نشان می دهد که موسیر و پیاز بر کنترل وقایع مختلف مسئول ایجاد واکنش های آلرژیک موثر هستند.

هنگامی که عصاره موسیر به موش ها داده شد، آنها با کاهش انتشار هیستامین و سایر مزایای مربوط به کاهش علائم شایع آلرژی مواجه شدند. در این تحقیق کاهش قابل توجهی در پراکسیداسیون لیپید در ریه ها یافت شد و سطح بالایی از فعالیت آنتی اکسیدانی محافظتی، به ویژه فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز، در بافت ریه نیز مشاهده شد. این به این معنی است که موسیر و پیاز می توانند به کاهش علائم و بهبود علائم سندرم روده تحریک پذیر و بیماری های خود ایمنی، که به علت آلرژی های خاصی به وجود می آیند، نیز کمک کنند.

خواص موسیر برای مبارزه با باکتری ها و ویروس ها

موسیر و سیر واکنش های بیوشیمیایی که برای مبارزه با عفونت ها، ویروس ها و التهاب مفید هستند را تولید می کنند. محققان دریافتند که آنزیم های آنتی اکسیدانی در موسیر (به ویژه سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز) به مبارزه با بیماری های شایع و عفونت های جدی کمک می کنند.

موسیر فعالیت های ضد قارچی در برابر بسیاری از قارچ ها، از جمله کاندیدا، دارد. اگر می خواهید کاندیدا را به طور طبیعی درمان کنید، میزان مصرف قند خود را کاهش داده و از موسیر بیشتر استفاده کنید

تحقیقات نشان داده اند که موسیر حاوی فعالیت های ضد باکتریایی طبیعی است. آلیسین موجود در موسیر، پیاز و سیر، یک ماده ضد میکروبی قدرتمند است که از بدن در برابر طیف گسترده ای از باکتری ها از جمله برخی از باکتری های مقاوم در برابر دارو که خطرناک هستند، محافظت می کند.

خواص موسیر برای تقویت استخوان ها

به عنوان بخشی از تحقیقی که سال ۲۰۰۴ در National Health and Nutrition Examination Survey انجام شد، تاثیر مصرف موسیر و پیاز بر روی تراکم استخوان زنان بالغ قبل و بعد از یائسگی بررسی شد. این زنان به چهار گروه زیر تقسیم شدند:

  • زنانی که کمتر از ۱ بار در ماه موسیر می خورند.
  • زنانی که بین ۲ بار در هفته تا ۲ بار در ماه موسیر می خورند.
  • زنانی که بین ۳ تا ۶ بار در هفته موسیر می خورند.
  • زنانی که هر روز موسیر می خورند.

محققان پس از کنترل عواملی مانند سن، شاخص توده بدنی و مصرف کلسیم یا ویتامین D روزانه که بر روی تراکم استخوان تاثیر دارند متوجه شدند که افرادی که یک بار در روز یا بیشتر موسیر مصرف کردند تراکم کلی استخوان شان ۵ درصد بیشتر از افرادی بود که یک بار در ماه یا کمتر از موسیر استفاده می کردند.

اگر چه این مطالعه همبستگی بین خواص موسیر و سلامت استخوان را به طور کامل تایید نمی کند اما مشخص می کند که مصرف موسیر تاثیری مثبتی بر تراکم استخوان دارد. برخی تحقیقات نشان داده اند که زنان مسن که بیشتر موسیر مصرف می کنند، بیش از ۲۰ درصد، در مقایسه با کسانی که هرگز موسیر مصرف نمی کنند، با کاهش خطر ابتلا به شکستگی استخوان مواجه هستند.

خواص موسیر برای بهبود گردش و سم زدایی از بدن

موسیر و سیر هر دو، به لطف توانایی شان در افزایش گردش خون، برای حذف مواد سرطان زا و سموم دیگر از دستگاه گوارش مفید هستند. طبق نظر کارشناسان طب سنتی، ماده ای که پس از خوردن سیر و موسیر دهان شما را می سوزاند موجب کاهش خستگی و التهاب و جلوگیری از کم آبی و گرما زدگی می شود. به همین دلیل است که از این مواد در مناطق گرمسیر زیاد استفاده می شود.

موسیر می تواند باعث تحریک آنزیم های گوارشی، بهبود زخم، کاهش استرس اکسیداتیو در اندام های گوارشی و جلوگیری از التهاب همراه با آلرژی و حساسیت غذایی شود. این ماده همچنین یک ماده مؤثر برای کمک به سم زدایی از کبد است.

خواص موسیر برای کنترل قند خون

موسیر یک ماده ضد دیابتی طبیعی است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که این ماده تاثیر مثبتی بر روی انسولین داشته و به جلوگیری از افرایش وزن کمک می کند. موسیر و دیگر اعضای این خانواده بخشی از رژیم درمان طبیعی دیابت هستند. زیرا اثرات ضد هیپوگلیسمی دارند و ترشح انسولین را تحریک می کنند. این ماده موجب کاهش پاسخ التهابی که با دیابت و دیگر بیماری های خودایمنی همراه هستند می شود.

به گفته محققان دانشگاه میشیگان، خوردن مقدار زیادی موسیر باعث کاهش میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود. این ویژگی احتمالا با مسدود کردن انسولین در کبد محقق می شود. ترکیبات APDS در موسیر موجب تجزیه انسولین توسط کبد شده و احتمالا با تحریک تولید انسولین توسط پانکراس، باعث افزایش مقدار انسولین در خون و کاهش گلوکز می شود.