افراد مبتلا به ضعف در سیستم ایمنی یا کمبود مواد مغذی ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی قرار بگیرند. استرس، بیخوابی و قرار گرفتن در معرض سموم می تواند علائم آنفلوانزا را بدتر کند. خوشبختانه، داروهای ضد ویروسی زیادی وجود دارد که می توانند به این افراد کمک کنند. در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت می خواهیم به چند روش ساده اما طبیعی برای درمان آنفولانزا اشاره کنیم.

آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا یک بیماری تنفسی مسری است که توسط ویروس آنفلوآنزا ایجاد می شود. این ویروس ها از فرد به فرد پخش می شوند. علائم و نشانه های آنفولانزا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تب
  • سرفه کردن
  • آبریزش بینی
  • بدن درد یا درد عضله
  • سردرد
  • خستگی
  • استفراغ
  • اسهال

اگر چه هر کسی می تواند آنفولانزا را تجربه کند، اما کودکان، زنان باردار و بزرگسالان بالای ۶۵ ساله بیشتردر معرض خطر عوارض ناشی از آنفلوانزا هستند.

روش های متعارف درمان آنفولانزا

روش های معمول درمان آنفلوانزا شامل داروهای ضد ویروسی و واکسن است. متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) تزریق واکسن این بیماری را قبل از شروع فصل آنفولانزا برای تمام افراد بالای ۶ ماه توصیه می کنند. واکسن این بیماری در قالب واکسن آنفولانزا غیر فعال شده (IIV) و واکسن آنفولانزای نوترکیب (RIV) در دسترس است.

چند نکته که باید در مورد این واکسن بدانید به شرح زیر است:

  • تاثیر گذاری این واکسن حدود دو هفته طول می کشد. به همین دلیل است که CDC توصیه می کند واکسن را در پاییز، قبل از آنکه بیماری آنفلوآنزا در شایع ترین حالت خود قرار گیرد، تزریق کنید.
  • ممکن است با وجود واکسینه شدن باز هم به آنفولانزا مبتلا شوید. ویروس که برای تولید واکسن استفاده می شود، همیشه مطابقت با ویروس های موجود در جامعه نیست.
  • اثربخشی واکسن آنفلوآنزا از سالی به سال دیگر متفاوت است. زیرا ویروس های آنفلوآنزا دائما در حال تغییر هستند و کارشناسان چند ماه قبل از شروع آنفلوآنزا، ویروس مورد نظر برای تهیه واکسن را انتخاب می کنند.
  • مطالعه ای که توسط CDC’s Morbidity and Mortality Weekly Report منتشر شد، موارد ابتلا به آنفلوآنزای خوکی را در بین ۴،۵۶۲ کودک و بزرگسالان در ایالات متحده از ۲ نوامبر سال ۲۰۱۷ تا ۳ فوریه ۲۰۱۸ ردیابی کرد. محققان دریافتند که با تزریق واکسن شیوع آنفلوانزا ۳۶ درصد کمتر شد. این به این معنی است که واکسن شانس بیماری را حدود یک سوم کاهش می دهد.
  • بعد از تزریق واکسن عوارض جانبی  مانند درد و تورم در محل تزریق، بدن درد و تب ممکن است ایجاد شود. این واکسن ها اغلب حاوی مواد شیمیایی خطرناک و مواد نگهدارنده هستند که می توانند در موارد نادر باعث واکنش های شدید آلرژیک شوند.

جلوگیری از گسترش آنفولانزا

CDC توصیه های زیر را برای جلوگیری از گسترش این بیماری ارائه کرده است:

  • زمانی که بیمار هستید در خانه بمانید.
  • اگر یکی از اعضای خانواده بیمار است شما هم بیشتر استراحت کنید.
  • دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه بپوشانید.
  • دست ها را دائما شستشو دهید و یا از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.
  • اگر بیمار هستید و در جمع قرار گرفته اید، بینی یا دهان خود را با ماسک یا پارچه پوشش دهید.

پیاده سازی این رفتارها می تواند به جلوگیری از گسترش آنفولانزا کمک کند. در کنار این موارد می توانید از شر آنفلوآنزا در عرض ۲۴ ساعت بدون داروی خاصی خلاص شوید. اگر شما یا یکی از عزیزانتان در حال حاضر مبتلا به آنفولانزا هستید، برای درمان این بیماری از روش های ساده زیر بیشتر استفاده کنید.

روش های طبیعی درمان آنفولانزا

ویتامین C (حدود ۱۰۰۰ میلی گرم در ۳ الی ۴ نوبت در روز)

ویتامین C به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند و سلول های سفید خون را افزایش می دهد. تحقیقات نشان داده اند که ویتامین C طول مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد و می تواند تعداد سرماخوردگی ها را در سال در افراد فعال از نظر فیزیکی کاهش دهد.

مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز برای جلوگیری از سرماخوردگی یا آنفلوآنزا و تا ۴۰۰۰ میلی گرم در روز برای کاهش علائم مفید است. بنابراین بیشتر ویتامین C موجود در میوه ها و سبزیجات را مصرف کنید.

درمان آنفولانزا
درمان آنفولانزا

ویتامین D3 (حدود ۲۰۰۰ واحد بین المللی در روز)

ویتامین D در بدن توسط نور خورشید تولید می شود و بیان بیش از ۲۰۰۰ ژن، از جمله سیستم ایمنی را تنظیم می کند. متاسفانه، ۹۰ درصد افراد کمبود ویتامین D دارند. تحقیقات اخیر نشان می دهند که کاهش سطح ویتامین D با شیوع بیشتر عفونت های سرماخوردگی و آنفلوانزا و مشکلات تنفسی ارتباط دارد.

بسیاری از پزشکان بر این باورند که مصرف ویتامین D در طول روز توسط اکثر افراد بسیار کم است. بنابراین برای جلوگیری و درمان آنفولانزا از ویتامین D کافی استفاده کنید.

اکیناسه (۱۰۰۰ میلی گرم در روز)

این گیاه می تواند بدن شما را از عفونت پاک کند، اما بهتر است آن را به محض مشاهده اولین علائم استفاده کنید.

عصاره اکیناسه در یک تحقیق دوسوکور، تصادفی و کنترل شده در سال ۲۰۱۳ مورد آزمایش قرار گرفت. محققان دریافتند که اکیناسه به طور موثر عفونت های دستگاه تنفسی را در کوتاه مدت و دراز مدت درمان می کند.

یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور که در سال ۲۰۰۰ انجام شد نشان می دهد که نوشیدن پنج تا شش فنجان چای اکیناسه در روز به محض این که علائم تنفسی فوقانی ایجاد شد و کاهش تعداد آن به یک فنجان چای در طی یک دوره ۵ روزه، برای از بین بردن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است.

اکیناسه به عنوان یک ماده ضد التهابی عمل می کند و می تواند به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. این ماده به طور مستقیم به مخمر و سایر گونه های قارچ نیز حمله می کند.

برای استفاده از این ماده از دستور زیر استفاده کنید:

  • حدود دو قرص حاوی ۶٫۷۸ میلی گرم عصاره اکیناسه سه بار در روز
  • ۹۰۰ میلی گرم از گیاه ریشه اکیناسه در روز
  • پنج تا شش فنجان چای اکیناسه در روز اول شروع علائم و سپس ۱ فنجان در روز بعد

اقطی (۱۰ میلی لیتر در روز)

اعتقاد بر این است که این گیاه می تواند ویروس آنفولانزا را غیرفعال کند و به طور طبیعی سیستم ایمنی را تقویت کند. گفته می شود که این گیاه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، آنفلوآنزا را درمان می کند و درد سینوسی را کاهش می دهد.

به نظر می رسد اقطی به ویروس های آنفلوآنزا وصل شده و التهاب برونش را کاهش می دهد. یک مطالعه اولیه نشان داد که وقتی ۱۵ میلی گرم شربت اقطی چهار بار در روز در یک دوره پنج روزه مصرف می شود، علائم آنفلوانزا به طور متوسط ​​چهار روز زودتر بهبود می یابند.

روغن پونه کوهی (۵۰۰ میلی گرم دو بار در روز)

روغن پونه کوهی دارای اثر ضد ویروسی قوی است. اگرچه مطالعاتی مبنی بر اثربخشی پونه در درمان آنفولانزا به طور خاص وجود ندارد، اما تحقیقات اخیر خواص ضد ویروسی قوی این روغن را تایید کرده اند.

روی (۵۰ الی ۱۰۰ میلی گرم در روز)

روی عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کرده و دارای اثر ضد ویروسی است. مصرف مکمل این ماده معدنی بهترین کار ممکن در هنگام شروع اولین نشانه های بیماری است. روی ممکن است علائم سرماخوردگی ویروسی را کاهش دهد. البته به نظر می رسد قرص ها و اسپری های حاوی روی در درمان آنفولانزا موثر نیستند.

۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم قرص روی در روز به منظور جلوگیری از علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مفید است.

مخمر آبجو

این مکمل محبوب حاوی ویتامین B، کروم و پروتئین است. این ماده برای کاهش عفونت های سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی مفید است. مخمر آبجو با تاثیر گذاری مثبت بر روی میکروبیوم، می تواند عملکرد سیستم گوارشی را تقویت کرده و سیستم ایمنی را تحریک کند.

تحقیقات انجام شده در مرکز پزشکی دانشگاه میشیگان نشان داد که مصرف مکمل مخمر آبجو قادر به کاهش شدت علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است و موجب می شود که علائم در بیماران به طور قابل ملاحظه ای کوتاهتر شود.

اسانس های گیاهی مفید برای درمان آنفولانزا

مالیدن اسانس نعنا به پاها می تواند به طور طبیعی از سیستم ایمنی حمایت کند. روغن میخک نیز برای محافظت از بدن در مقابل عفونت و بهبودی سریع تر آنفولانزا مفید است. تحقیقات تأیید کرده اند که روغن گل میخک دارای خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است.

استفاده ار کایروپراکتیک برای پیشگیری از آنفلوانزا

در طی اپیدمی ویروس آنفولانزا که در سال ۱۹۱۸ رخ داد، بیماران مبتلا به آنفولانزا که کایروپراکتیک دریافت کردند، بسیار بیشتر از سایر افراد شانس زنده ماندن داشتند. این به این دلیل است که روش کایروپراکتیک بر روی سلامت سیستم عصبی متمرکز است و می تواند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک کند.

مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۱ نیز نشان دادند که این روش درمانی، پتانسیل تقویت سیستم ایمنی بدن را دارد.

پروبیوتیک ها

بازگرداندن باکتری های مفید به روده  می تواند به طور قابل توجهی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شما شود.

مطالعه آزمایشگاهی که در سال ۲۰۱۷ انجام شد نشان داد که یک گونه خاص از پروبیوتیک های حاوی باکتری باسیلوس، با مهار کامل ویروس آنفولانزا، قدرت مهار این بیماری را دارد.

یک بررسی در سال ۲۰۱۷، اثرات پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها را بر پاسخ سیستم ایمنی به واکسیناسیون آنفولانزا مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که شرکت کنندگانی که پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها را مصرف می کنند، بهتر در برابر H1N1 و H3N2 ار خود محافظت می کنند. این موضوع نشان می دهد که مصرف پروبیوتیک ممکن است سیستم ایمنی را تقویت کند.

دریافت هوای تازه

محیط داخلی خانه در زمستان می توانند منبع سمی و میکروبی باشد. هوای خشکی که ما در طی زمستان تنفس می کنید، واکنش پذیری و حساس بدن به ویروس ها را بیشتر می کند. پس بهتر است در طول روز کمی بدن خود را در معرض نور خورشید قرار دهید.

غذاهای مفید برای ریکاوری پس از آنفلوانزا

بهترین موادی که می توانید در طول دوره آنفولانزا آن ها را استفاده کنید عبارتند از:

  • مواد غذایی سبک و سهل الهضم
  • آب
  • آب گرم حاوی لیمو، عسل و دارچین
  • زنجبیل
  • سیر و پیاز

مراحل مفید برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا

درمان آنفولانزا
درمان آنفولانزا

مرحله ۱: خوردن مواد غذایی طبیعی

مواد غذایی طبیعی موادی هستند که کمترین مقدار پردازش روی آن ها انجام شده است.

این مواد غذایی بدن ما را سالم نگه می دارند و به ما کمک می کنند تا به طور طبیعی با بیماری ها مبارزه کنیم. سیب، هویج، آجیل و دانه های خام از جمله این مواد می باشند. غذاهایی که با هورمون ها، آفت کش ها و سایر مواد شیمیایی غیر طبیعی غنی نشده اند نیز برای این کار مفیدند.  مصرف انواع مواد غذایی طبیعی، بدن را با تمام مواد مغذی مورد نیاز مواجه می کند

مرحله ۲: ورزش کردن

ورزش کردن یکی از بهترین راه های بهبود سلامت کلی بدن در فصول شیوع آنفولانزا است. به گفته مایکل فلین، که تاثیر ورزش کردن بر روی سیستم ایمنی بدن را در دانشگاه پردیو بررسی می کند، ۳۰ دقیقه ورزش کردن، سه تا چهار بار در هفته، بهترین راه برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

فلین توضیح داد که ۱۰ مایل پیاده روی در هفته، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد اما افزایش این میزان پیاده روی تا ۲۰ مایل در هفته، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

مرحله ۳: خواب کافی

حتما می دانید که هنگامی که بیمار هستید، نیاز به مقدار زیادی استراحت دارید. اما آیا می دانستید که بی خوابی شما را در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی قرار می دهد؟

به طور کافی خوابیدن به اندازه کافی برای سلامت بدن بسیار مفید است. مطالعات نشان داده اند که بیخوابی با برخی از بیماری ها و عدم توانایی کاهش وزن ارتباط دارد. طبق گفته های Harvard Women’s Health Watch، ضعف در سیستم ایمنی یکی از عوارض بی خوابی است.

مرحله ۴: لذت بردن از زندگی!

هیچ چیز مانند استرس برای انواع بیماری های جسمی مانند سرماخوردگی مضر نیست. طبق گفته لورل ملین، استاد دانشیار کالج در دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو و بنیانگذار شرکت EBT، حدود ۸۰ درصد از مشکلات سلامتی ناشی از استرس است.

ملین یک رویکرد جدید برای مقابله با استرس ایجاد کرد. این رویکرد شامل استفاده از ابزارهای موجود در مغز شما می شود. یکی از بهترین راه های مقابله با استرس، متعادل کردن زندگی با سرگرمی است. برای لذت بردن از زندگی هر روز برای سرگرمی های مورد علاقه وقت بگذارید.

مرحله ۵: مصرف ویتامین D

کمبود ویتامین D در بسیاری از مسائل مربوط به سلامت دخیل است. با توجه به تحقیقات انجام شده طولانی مدت بر روی ویتامین D توسط دکتر مایکل هولیک، بهترین راه برای به دست آوردن ویتامین D، قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. برای درمان آنفولانزا بدن خود را در معرض نور خورشید قرار دهید یا مکمل استفاده کنید.

مرحله ۶: مصرف مولتی ویتامین

مصرف مولتی ویتامین یک قدم بزرگ برای درمان آنفولانزا است. البته بهتر است که مولتی ویتامین ها را از مواد غذایی دریافت کنید.

مرحله ۷: اجتناب از مصرف شکر

شکر یکی از بدترین چیزهایی است که می توانید در هنگام بیماری مصرف کنید. شکر سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و به رشد باکتری کمک می کنند. اجتناب از مصرف قند، به خصوص هنگامی که در معرض استرس هستید یا در اواسط فصل سرماخوردگی و آنفولانزا راه مفیدی برای محافظت از بدن است.