۱۰ نکته اصلاح شده در راهنمای دیابت ارائه شده توسط انجمن دیابت آمریکا (ADA)

انجمن دیابت آمریکا (ADA) هر ساله “استاندارد مراقبت های پزشکی در دیابت” را به منظور آموزش مولفه های مختلف مراقبت از بیماری دیابت منتشر می کند. اگرچه این انجمن قصد ندارد تا قضاوت بالینی را متوقف کند، اما توصیه های مبتنی بر شواهدی در مورد غربالگری، تشخیص و مداخلات درمانی به منظور درمان بیماران مبتلا به دیابت ارائه می کند. در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت ۱۰ تغییر مهم در راهنمای دیابت ارائه شده توسط انجمن دیابت آمریکا در سال ۲۰۱۶ را تشریح کرده ایم.

راهنمای دیابت

غربالگری دیابت را در سنین پایین آغاز کنید

هنوز مطالعات بالینی عمده ای برای اثبات اثربخشی غربالگری اولیه در بزرگسالانی که علائمی در بدن ندارند، انجام نشده است. اما مطالعات مدل سازی ریاضی نشان می دهد که احتمال وجود دیابت در سنین پایین نیز وجود دارد. علاوه بر این، شروع غربالگری در سن ۳۰ یا ۴۵ سالگی مستقل از عوامل خطر ممکن است مقرون به صرفه نیز باشد. بنابراین، این انجمن اعلام می کند که برای شروع آزمایش تشخیص دیابت، بدون در نظر گرفتن وزن سن ۴۵ سالگی بهترین زمان است. البته انجام آزمون برای بزرگسالانی که بدون علامت هستند ولی اضافه وزن یا یک عامل خطر ابتلا به دیابت را در بدن دارند در سنین پایین تر توصیه می شود.

راه های مختلفی برای تشخیص دیابت وجود دارد

تشخیص دیابت مبتنی بر معیارهای گلوکز پلاسما است که شامل گلوکز پلاسما ناشتا، گلوکز پلاسما دو ساعت بعد از آزمون تحمل گلوکز خوراکی یا A1C است. این تست ها در تشخیص و غربالگری دیابت استفاده می شود و در حال حاضر بر اساس دستورالعمل ها هیچ تست تشخیصی دیگری برای تشخیص این بیماری کشف نشده است.

رعایت یک رویکرد جامع برای مدیریت چاقی و دیابت ضروری است

شواهد به وضوح نشان می دهد که کنترل وزن در افراد دارای اضافه وزن و چاقی می تواند پیشرفت دیابت نوع ۲ را به تاخیر بیاندازد. همچنین در تحقیقات نشان داده شده است که بهبود کنترل قند خون منجر به کاهش نیاز به داروهای کاهنده گلوکز در بیماران مبتلا به دیابت شده است. در نتیجه، یک بخش جدید مدیریت چاقی به راهنمای دیابت ارائه شده توسط انجمن دیابت آمریکا (ADA) اضافه شد. این بخش شامل توصیه های مربوط به رژیم غذایی، فعالیت بدنی و درمان های رفتاری است.

علاوه بر این، بیماران چاق ممکن است نیاز به استفاده از دارو و یا جراحی چاقی داشته باشند. بنابراین پزشکان باید رژیم دارویی فعلی بیمار را ارزیابی کنند و در صورت امکان، داروهای کمکی را برای کنترل چافی پیشنهاد کرده و یا داروهایی که ممکن است موجب اضافه وزن شوند را از برنامه دارویی بیمار حذف کنند. آنها همچنین باید عوامل ضد دیابتی که باعث کاهش وزن می شوند یا وزن را متعادل نگه می دارند را نیز در نظر داشته باشند.

در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که BMI آن ها بیش از ۲۷ است، داروهای کاهش وزن ممکن است به علاوه تغییر در سبک زندگی برای مدیریت چاقی موثر باشد. برای کمک به پزشکان جهت انتخاب یک عامل مناسب،  جدول جدیدی از داروهای تایید شده برای درمان طولانی مدت چاقی توسط انجمن دیابت آمریکا ارائه شده است. این جدول حاوی دوز و اطلاعات اضافی در مورد داروهای زیر می باشد:

  • ارلیستات
  • لورکاسرین
  • فنترمین یا توپیرامات
  • نالترکسون یا بوپروپیون
  • لیراگلوتاید

زنان آسپرین درمانی را زودتر شروع کنند

مصرف آسپیرین با دوز پایین (بین ۷۵ تا ۱۶۲ میلی گرم در روز) به عنوان یک اقدام پیشگیری اولیه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، هم برای بیماران مبتلا به دیابت و هم برای غیر دیابتی ها، موضوعی بحث برانگیزی است، در راهنمای دیابت ADA در سال ۲۰۱۵ توصیه شده است که مصرف آسپرین برای مردان بالای ۵۰ سال و زنان بالای ۶۰ سال مبتلا به دیابت و یا کسانی که حداقل یکی از عوامل خطر مهم دیگر را دارند مفید است. در راهنمای دیابت این انجمن که در سال ۲۰۱۶ ارائه شده است آمده است که مردان و زنان زیر سن ۵۰ سال که در معرض خطر خونریزی قرار ندارند و حداقل یک عامل خطر اساسی دیگر را در بدن دارند باید از این دارو استفاده کنند. این توصیه از آن جا ناشی شده است که شواهد اخیر نشان می دهد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی در زنان و مردان مبتلا به دیابت مشابه است.

عوارض دیابت موثر بر روی عروق کوچک را جدی بگیرید

بیماری کلیوی ممکن است از چندین علت ناشی شود. به همین دلیل در راهنمای دیابت اصطلاح “نفروپاتی” با “بیماری کلیوی دیابتی” جایگزین شده است تا تأکید بیشتری بر روی بیماری کلیوی که به طور مستقیم به دیابت مرتبط است، باشد. سایر عوارض مورد بحث در این راهنما شامل نوروپاتی، رتینوپاتی دیابتی و مراقبت از پا است. به طور کلی، تغییرات جزئی در تمام بخش ها صورت گرفت. اما راهنمایی های ویژه ای در مورد زمان ارجاع بیماران به نفرولوژیست و زمان استفاده از مراقبت های بین رشته ای ارائه شد. همچنین در بخش “رتینوپاتی دیابتی”، گزینه های درمانی مانند جراحی فوتوکوآگولسیون لیزر و ضد VEGF مورد بحث قرار گرفته است.

تست لیپید می تواند در سنین بالاتر نیز انجام شود

در تحقیقات مختلف مشاهده شده است که کودکان مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است به بیماری های قلبی عروقی مانند آترواسکلروز، به ویژه در دهه اول زندگی خود مبتلا شود. بنابراین، منطقی است که مقادیر لیپید ناشتا در این افراد باید قبل از سن ۱۰ سالگی اندازه گیری شود. در راهنمای پیشین آمده بود که این تست در این کودکان باید زیر سن ۲ سالگی انجام شود. البته هنوز برای کودکانی که سابقه خانوادگی CVD دارند توصیه می شود که تست لیپید زیر سن ۲ سالگی انجام شود.

بیماران باردار مبتلا به دیابت می توانند A1C بالاتری داشته باشند

A1C توصیه شده برای زنان باردار در راهنمای دیابت ارائه شده در سال ۲۰۱۵ زیر ۶٪ بود. این عدد در راهنمای جدید به ۶ تا ۶/۵٪ تغییر یافته است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که A1C بین ۶ تا ۶/۵٪ پایین ترین میزان عوارض ناشی از دیابت را برای جنین دارد. اما در آزمایشات بالینی هنوز این ادعا مورد بررسی قرار نگرفته است. علاوه بر این، A1C کمتر از ۶٪ ممکن است در سه ماهه دوم و سوم نیز ترجیح داده شود. زیرا این عدد کمترین خطر را برای جنین های بزرگ شده در بارداری دارد. صرف نظر از این، هر هدفی که پزشک متخصص برای معیار A1C در زنان باردار مختلف در نظر می گیرد نه تنها می تواند منجر به کاهش عوارض جانبی شود بلکه خطر ابتلا به وزن کم نوزاد هنگام تولد را کاهش می دهد.

از فناوری استفاده کنید

استفاده از تکنولوژی های جدید مانند برنامه ها و پیام های متنی برای درگیر شدن فعالانه بیمار، آن ها را تشویق می کند که ضمن مدیریت بیماری خود بتوانند به پیشگیری یا تاخیر در دیابت نوع ۲ موفقیت کسب کند. تحقیقات اثبات کرده است که استفاده از برنامه هایی که روی تلفن همراه نصب می شود برای تسهیل کاهش وزن و پیشگیری از دیابت، نشان دهنده کاهش A1C در افراد مبتلا به دیابت است. تحقیقات دیگری نشان داده است که استفاده از شبکه های اجتماعی، گروه های حمایت مجازی و سایر ابزارهای تکنولوژی روش های موثری برای پیشگیری از دیابت بوده است.

[quote font_size=”18″ color=”#37a02b”]

پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر، این مطالب را نیز بخوانید:

عوامل خطر دیابت نوع ۲ را بیشتر و بهتر بشناسید

هومیوپاتی برای درمان دیابت ؛ از انواع درمان ها تا عوارض جانبی

همه چیز در مورد دیابت

[/quote]

با توجه به چالش های موجود، درمان ناشی از نابرابری های بهداشتی، ضروری است

در واقع در این استاندارد بر روی عوامل خارجی موثر در بیماری، مثل بیمه و سایر بیماری ها تاکید شده است. به عنوان مثال خطر ابتلا به دیابت در بیماران خاصی که داروهای درمان اسکیزوفرنیا، اختلال دوقطبی و HIV را استفاده می کنند، دو تا سه برابر بیشتر است. به همین علت بخش “استراتژی های بهبود مراقبت” این راهنما در حال حاضر تجدید نظر شده است تا توصیه های ویژه ای را در مورد درمان برای افراد آسیب پذیر مبتلا به دیابت ارائه دهد. جمعیت آسیب پذیر شامل موارد زیر می شوند:

  • افرادی که تغذیه مناسب ندارند
  • افراد مبتلا به اختلال شناختی و یا بیماری های روحی
  • افراد مبتلا به HIV

همچنین در مورد تفاوت های مربوط به قومیت، فرهنگ، جنسیت و تفاوت های اجتماعی و اقتصادی نیز در این راهنمای بحث شده است. توصیه ها شامل نظارت دقیق تر بر این بیماران و ارائه منابع در صورت امکان می باشد.

منابع:

  1. Top 10 Revisions In 2016 ADA Diabetes Guidelines