سندرم QT طولانی و تاکیکاردی بطنی نقطه رقصان

سندرم QT طولانی یک اختلال خاص در فعالیت الکتریکی قلب است. در این افراد نوع خاصی از تاکی کاردی بطنی به نام تاکی کاردی بطنی نقطه رقصان رخ می دهد.

برای شناخت بیشتر این احتلال با پیام سلامت همراه باشید.

همچین بیشنهاد می کنیم مطلب همه چیز درباره بیماری های قلبی و معرفی بیماری آریتمی را نیز بخوانید.

برخی افراد با سندرم QT طولانی زاده می شوند؛ اما باقی افراد به دلایل گوناگون از جمله سطح سرمی پایین پتاسیم در بدن، ریتم بسیار کند قلب و مصرف بعضی از داروها، به این سندرم دچار می شوند.

به طور معمولا داروهای ضد آریتمی باعث سندرم QT طولانی می شوند. اما داروهای ضد افسردگی خاص و داروهای ضد ویروسی و ضد قارچی خاص نیز می توانند این بیماری را ایجاد کند.

افراد مبتلا به سندرم QT طولانی ممکن است دچار نوع خاصی از تاکی کاردی به نام تاکی کاردی نقطه رقصان شوند. همچنین در موارد کمتری، افراد مبتلا به این سندرم، دچار فیبریلاسیون بطنی می شوند. در مواردی نیز ورزش حرفه ای این بیمرای ها را در افراد مبتلا به این سندرم نمایان می کند. مثل مرگ ناگهانی ورزشکاران.

علائم سندرم QT طولانی

افراد مبتلا به سندرم QT طولانی در صورتی که دچار تاکی کاردی بطنی شوند ممکن است تپش قلب داشته باشند. این افراد همچنین ممکن است سرگیجه های خفیف یا احساس ضعف داشته باشند. در مواردی که سندرم QT طولانی موجب فیبریلاسیون بطنی می شود احتمال ایست قلبی و فروپاشی ناگهانی قلب نیز وجود دارد.

تشخیص سندرم QT طولانی

الکتروکاردیوگرافی (ECG) یا همان نوار قلب رایج ترین و ساده ترین روش تشخیص این سندرم است.

از آنجا که برخی از اشکال این سندرم به ارث برده می شوند؛ افرادی که سابقه خانوادگی این اختلال را دارند و افرادی که در بستگانشان افرادی به طور ناگهانی دچار ایست قلبی و مرگ شده اند؛ بهتر است جهت اطمینان مورد معاینه و بررسی قرار گیرند.

درمان سندرم QT طولانی

به طور کلی درمان این بیماری در ابتدا شامل فعالیت ها و داروهایی برای جلوگیری از رخداد آن است. در این زمینه معمولا  استفاده از داروهای بتابلاکر، که برای انواع آریتمی بکار می رود؛ توصیه می شود.

همچنین پزشک ممکن سات فعالیت بدین بیمار را کم کند. و نیز با بررسی داروهای قبلی احتمالی دارویی که موجب عود این حالت شده است را متوقف کند.

در نهایت در مواردی که این سندرم موجب فیبریلاسیون بطنی شود؛ پزشک معمولا دستگاه ضربان ساز مصنوعی (دفیبریلاتور) را تجویز می کند. و همچنین ممکن است سولفات منزیم تجویز کند.