۵ عامل کاهش میل جنسی در مردان و زنان

میل به رابطه جنسی می تواند توسط عوامل مختلفی تحت تاثیر قرار بگیرد. کاهش سطح تستوسترون یکی از رایج ترین این عوامل است. در واقع، اولین نکته ای که باید برای پیدا کردن عامل کاهش میل جنسی به آن توجه کنید، میزان تستوسترون بدن است. تستوسترون هورمون جنسی مردانه است. یکی از مهم ترین کارکردهای آن این است که باعث می شود علاقه به داشتن رابطه جنسی داشته باشید. اما علل دیگری نیز برای کاهش این میل وجود دارد. در ادامه این مطلب مجله مجله پیام سلامت به ۵ عامل کاهش میل جنسی اشاره می کنیم.

عامل کاهش میل جنسی

داروهای تجویزی رایج

بعضی از داروها می توانند عاملی برای کم شدن میل جنسی در مردان و زنان باشند. اگر یکی از داروهای زیر را مصرف می کنید، احتمال دارد میلتان به رابطه جنسی کم شود:

مهار کننده های بازجذب سروتونین (SSRIs). پزشکان اغلب این داروها را برای درمان افسردگی و سایر بیماری های زمینه ای دیگر تجویز می کنند. یکی از عوارض جانبی جنسی مرتبط با SSRI ها، کاهش میل جنسی است.

استاتین ها. این داروها برای درمان کلسترول بالا تجویز می شوند. آنها می توانند باعث اختلال نعوظ (ED) در مردان شوند. هم مردان و هم زنان مصرف کننده استاتین می توانند در رسیدن به ارگاسم مشکل داشته باشند. این تاثیر ممکن است به این دلیل رخ دهد که هورمون های مردانه و زنانه از کلسترول ساخته می شوند.

داروهای درمان فشار خون بالا. این داروها می توانند موجب کاهش میل جنسی در انواع مختلفی شوند. در واقع، تقریبا تمام طبقات داروهای کاهش دهنده فشار خون می توانند عوارض جانبی مرتبط با رابطه جنسی داشته باشند. اما فشار خون بالا نیز یکی از ۵ عامل کاهش میل جنسی است.

فشار خون بالا

برای تحریک جنسی و داشتن عملکرد جنسی، شما نیاز به منبع مناسبی از خون در منطقه تناسلی دارید. اما فشار خون بالا می تواند جریان خون در آلت تناسلی و واژن را کاهش داده و میل به رابطه جنسی را کم کند. در زنان مبتلا به فشار خون بالا خشکی واژن باعث می شود نزدیکی دردناک شود. در مردان، کاهش جریان خون در آلت تناسلی می تواند باعث ایجاد اختلال نعوظ شود. حدود ۳۰٪ از افراد مبتلا به فشار خون بالا از اختلال نعوظ شکایت دارند. این اختلال ممکن است هشدار اولیه ناشی از بیماری های قلبی عروقی باشد.

۵ عامل کاهش میل جنسی در مردان و زنان
۵ عامل کاهش میل جنسی در مردان و زنان

چاقی

داشتن اضافه وزن می تواند انرژی را متبلور و احساسات شما را کمتر کند. هر دوی این عوامل زندگی جنسی شما را تحت تاثیر قرار می دهند. چاقی می تواند به خصوص برای مردان مضر باشد. این ضرر به ارتباط بین کاهش تستوسترون، اختلال نعوظ و چاقی باز می گردد. خبر خوب این است که کاهش وزن می تواند این اثرات را کاهش دهد.

آپنه خواب

اگر آپنه خواب دارید، ممکن است چندین بار در طول شب تنفستان دچار مشکل شود. احتمالا موقع خواب سرو صدایی نیز از نفس کشیدنتان بلند می شود. در نتیجه، اغلب در طول روز خسته هستید. این خستگی می تواند میل جنسی را کاهش دهد. آپنه خواب با اختلال نعوظ نیز ارتباط دارد. با این حال، کمبود خواب به هر دلیلی ممکن است باعث کاهش تستوسترون  شود. یک مطالعه در دانشگاه شیکاگو نشان داد که محدود کردن خواب مردان جوان به ۵ ساعت، در عرض یک هفته می تواند میزان تستوسترون را تا ۱۵٪ کاهش دهد.

استفاده از داروها و مواد مخدر

نیکوتین در سیگار عروق خونی را تنگ می کند. این تنگی جریان خون در دستگاه تناسلی را محدود می کند. مانند فشار خون بالا، تنگ شدن عروق خونی نیز باعث کاهش میل جنسی می شود. مصرف بیش از حد الکل نیز همین تاثیر را روی بدن دارد. با مصرف طولانی مدت ماری جوانا، ماده فعال موجود در آن در بیضه ها جمع می شود. این تجمع می تواند تستوسترون و میل جنسی را کاهش دهد.

استروئیدهای آنابولیک نیز عامل کاهش میل جنسی هستند. افراد گاهی از این هورمون های مصنوعی برای ساخت عضله استفاده می کنند. مشکل استفاده از این داروها برای مردان این است که آن ها توسط مغز با تستوسترون اشتباه گرفته می شوند. سپس مغز تولید تستوسترون را در بیضه ها قطع می کند. این روند می تواند در کنار بزرگ کردن عضلات، میل جنسی را کاهش دهد.