روش تهیه و خواص لیموناد اسطوخودوس

اسطوخودوس یکی از گیاهان مفید برای درمان اضطراب، سردرد و استرس است. یکی از روش های موثر استفاده از اسطوخودوس و کسب خواص شگفت انگیز آن درست کردن لیموناد خانگی است. شما می توانید خواص درمانی اسطوخودوس را با لیمو ترکیب کرده و لیموناد اسطوخودوس مفید برای اضطراب و استرس را تهیه کنید.

هنگام تهیه این نوشیدنی ضد اضطراب، نیازی نیست که فقط از لیمو استفاده کنید. برخی از مواد طبیعی دیگر نیز دارای خواص ضد درد و ضد استرس هستند. به عنوان مثال، زنجبیل نه تنها مشکلات گوارشی را حل می کند بلکه می تواند به درمان اضطراب نیز کمک کند. یکی دیگر از موادی که برای تسکین سردرد تنشی و میگرن مزمن مفید است بابونه می باشد که در این لیموناد از آن استفاده شده است.

در این مقاله مجله پیام سلامت روش تهیه لیموناد اسطوخودوس را فراخواهید گرفت این نوشیدنی برای درمان اضطراب، استرس و سردرد مفید است.

روش تهیه لیموناد اسطوخودوس

اسطوخودوس چگونه سردرد، استرس و اضطراب را کاهش می دهد؟

اسطوخودوس یک گیاه کوچک درختچه مانند است که دارای گل های بنفش و عطر خوبی است. یکی از کاربردهای اصلی اسطوخودوس تهیه اسانس آن است. این اسانس دارای خواص دارویی زیادی است. اسانس اسطوخودوس برای تسکین استرس و سردرد بسیار مفید است.

در واقع، مطالعات علمی بسیاری در مورد خواص اسطوخودوس برای درمان اضطراب وجود دارد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که مصرف کپسول اسانس اسطوخودوس مانند داروی لورازپام به کاهش علائم اضطراب کمک می کند. علاوه بر این، بر خلاف داروهای ضداضطراب، اسطوخودوس بدون ایجاد خواب آلودگی دارای اثر آرام بخش است.

علاوه بر کاهش اضطراب، اسانس اسطوخودوس دارای خواصی است که به درمان سردرد میگرنی کمک می کند. مخصوصا هنگام استنشاق آن به صورت عطر.

تحقیقات دیگری که در مورد اثر آرامبخش استفاده از اسطوخودوس انجام شده است نشان می دهد که اسطوخودوس برای درمان افسردگی خفیف، آرام کردن اعصاب و بهبود روند خواب مفید است.

لیمو چگونه سردرد را کاهش و حالات روحی را بهبود می دهد؟

به غیر از اسطوخودوس که دارای خواص ضد استرس و تسکین دهنده درد است، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد لیمو نیز می تواند به درمان اضطراب و درد پاسخ دهد.

لیمو غنی از ویتامین C است. این ویتامین دارای خواص فراوانی برای بدن می باشد. بنابراین، ارتباط بین مصرف آب لیمو و درمان سردرد چیست؟

یک مطالعه که در سال ۲۰۱۶ انجام شد نشان داد که یک نوع میوه مرکبات به نام سیترون (Citrus medica L) می تواند به کاهش شدت سردرد میگرنی کمک کند. مصرف شربت سیترون ۳ بار در روز به مدت ۴ هفته در کاهش سردرد شدید موثر بود. در واقع، شربت سیترون به اندازه پروپرانولول (دارو مفید برای درمان میگرن) در کاهش مدت و شدت درد حملات میگرنی موثر است.

لیمو برای بهبود حالات روحی نیز مفید می باشد. یک مطالعه نشان داد که پس از استنشاق عطر لیمو، مغز احساس مثبت تری دارد.

خواص لیموناد اسطوخودوس برای مبارزه با سردرد با آبرسانی به بدن

مصرف لیموناد اسطوخودوس یا سایر نوشیدنی های حاوی اسطوخودوس، به دلیل آبرسانی به بدن می تواند سردرد را کاهش دهد.

شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه از دست دادن آب بدن می تواند باعث سردرد شود و میگرن به وجود آورد. به عنوان مثال، برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف آب کافی می تواند باعث جلوگیری از ایجاد سردرد شدید شود. علاوه بر این، از دست دادن آب بدن می تواند باعث سردرد شود.

مطالعات نشان داده اند که نوشیدن آب برای کاهش علائم این نوع سردرد مفید است. افزایش مصرف آب در روز همچنین راهی برای جلوگیری از سردرد است.

از آنجا که اسطوخودوس و لیمو خواص ضد درد دارند، نوشیدن لیموناد اسطوخودوس ممکن است یکی از راه های موثر برای کاهش نیاز به داروهای آرام بخش باشد.

روش تهیه لیموناد اسطوخودوس

برای تهیه لیموناد اسطوخودوس، نیاز به گل های خشک شده اسطوخودوس، کم لیمو و مقداری عسل دارید. برای هر فنجان لیموناد اسطوخودوس ۱ قاشق چای خوری گل خشک شده اسطوخودوس و آب نیمی از یک لیمو مورد نیاز است.

برای تهیه ۴ فنجان لیموناد اسطوخودوس طبق دستور زیر عمل کنید:

  • ۴ فنجان آب جوشیده را کنار بگذارید تا کمی دمایش پایی بیاید.
  • ۴ قاشق چای خوری گل خشک شده اسطوخودوس را به آن اضافه کنید.
  • روی فنجان را بپوشانید و اجازه دهید چای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم بکشد.
  • سپس ترکیب را صاف کرده و آب لیمو به آن اضافه کنید.
  • تا وقتی مایع گرم است کمی عسل به دلخواه اضافه کنید.
  • صبر کنید تا نوشیدنی به دمای اتاق برسد و خنک شود.
  • ۳ تا ۴ بار در روز از این ترکیب استفاده کنید.

مصرف این نوشیدنی برای درمان اضطراب و سردرد مفید است. اما اگر نمی توانید آن را تهیه کنید کافی است که کمی اسانس اسطوخودوس را روی شقیقه ها ماساژ دهید. اسانس اسطوخودوس یکی از بهترین موادی است که می توانید برای درمان سردرد و میگرن از آن استفاده کنید.

روش تهیه و خواص لیموناد اسطوخودوس
روش تهیه و خواص لیموناد اسطوخودوس

روش تهیه لیموناد زنجبیل و اسطوخودوس

این رسپی حاوی زنجبیل و لیمو می باشد. هر دو این مواد برای درمان اضطراب و درد مفید هستند. زنجبیل گیاه دارویی است که می تواند به کاهش تهوع (که اغلب با میگرن همراه است) و مشکلات گوارشی کمک کند. مطالعات نشان داده اند که مصرف زنجبیل می تواند به کاهش سردرد کمک کند.

برای تهیه این لیموناد به گل های خشک شده اسطوخودوس و زنجبیل تازه یا خشک نیاز دارید.

  • ۴ فنجان آب را درون قوری بریزید.
  • کمی زنجبیل را در آن خرد کنید و بجوشانید.
  • پس از جوش آمدن ۴ قاشق چای خوری گل اسطوخودوس خشک را به آن اضافه کنید.
  • زیر گاز را خاموش کرده و ۳۰ دقیقه صبر کنید.
  • پس از خنک شدن کمی آب لیمو و عسل اضافه کنید.
  • صبر کنید تا نوشیدنی به دمای اتاق برسد.
  • لیموناد زنجبیل و اسطوخودوس را ۳ یا ۴ بار در روز برای از بین بردن علائم سردرد یا اضطراب استفاده کنید.
  • اگر از زنجبیل خشک استفاده می کنید، باید ۲ قاشق چای خوری پودر زنجبیل را با زنجبیل تازه جایگزین کنید.

روش تهیه لیموناد نعناع و اسطوخودوس

بعضی از مطالعات نشان داده اند که نعناع نیز دارای خواص ضد التهابی است و می تواند به کاهش درد کمک کند. اگر چه استفاده از اسانس نعناع در آروماتراپی برای درمان سردرد بهتر از خوردن آن است.

  • ۴ فنجان آب را درون قوری بریزید.
  • ۴ قاشق چای خوری گل خشک شده اسطوخدوس و کمی نعناع تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.
  • گاز را خاموش کرده و ۳۰ دقیقه صبر کنید.
  • ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و کمی عسل اضافه کنید.
  • این نوشیدنی را به طور مرتب مصرف کنید تا سردرد تنشی و استرس تان کم شود.

روش تهیه لیموناد رزماری و اسطوخودوس

رزماری یکی دیگر از مواد مفید و دارای خواص درمانی و دارویی است. برخی مطالعات نشان داده اند که گیاه رزماری اثر ضد درد بر روی بدن دارد و برای درمان سردرد مفید است. همچنین مطالعات آزمایشگاهی نیز نشان داده اند که مصرف نوشیدنی رزماری ممکن است اثر ضد افسردگی داشته باشد. در برخی موارد، مصرف آب رزماری باعث کاهش احساس اضطراب و ترس شد.

  • ۴ فنجان آب را درون قوری بریزید.
  • ۴ قاشق چای خوری گل اسطوخودوس خشک شده و چند عدد برگ تازه رزماری را به آن اضافه کنید.
  • اجازه دهید این مواد ۳۰ دقیقه با هم دم بکشند.
  • بعد از سرد شدن کمی آب لیمو و عسل به آن اضافه کنید.
  • توصیه می شود برای کاهش اضطراب و جلوگیری از سردرد به طور مرتب از این نوشیدنی استفاده کنید.

روش تهیه لیموناد بابونه و اسطوخودوس

نوشیدن چای بابونه یک درمان طبیعی ضد استرس شناخته شده است که به کاهش اضطراب و سردرد نیز کمک می کند. برخی مطالعات انجام شده در مورد خواص استفاده از بابونه نشان داده اند که مصرف این گیاه به درمان اختلال اضطراب عمومی کمک می کند. استفاده از بابونه برای کاهش افسردگی خفیف و علائم اضطراب نیز مفید می باشد.

بنابراین اضافه کردن بابونه به لیموناد اسطوخودوس ممکن است به افزایش اثربخشی این نوشیدنی استرس زا کمک کند. اثر ترکیبی بابونه و اسطوخودوس نیز می تواند به کاهش استرس و درد میگرنی کمک کند.

  • ۲ قاشق چای خوری بابونه خشک شده و همان مقدار گل خشک شده اسطوخدوس را درون یک قوری بریزید.
  • ۴ فنجان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید به نقطه جوش برسد.
  • زیر گاز را خاموش کنید و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید.
  • کمی که سرد شد عسل و آب لیمو به آن اضافه کنید.
  • نوشیدن ۳ یا ۴ فنجان از این ترکیب به طور منظم در طول روز برای کمک به کاهش اضطراب و سردرد مفید است.

روش تهیه لیموناد آب گلابی و اسطوخودوس

اگر طعم تیزه آب لیمو تازه و اسطوخودوس را دوست ندارید، می توانید از آب گلابی تازه استفاده کنید. این ماده طعم ملایم و شیرینی را به نوشیدنی اضافه می کند.

  • چند عدد برگ اسطوخودوس را درون قوری ریخته و یک فنجان آب به آن اضافه کنید.
  • اجازه دهید آب بجوشد.
  • سپس ۲۰ دقیقه صبر کنید.
  • برگ های اسطوخودوس را از قوری خارج کرده و آب گلابی را همراه با کمی آب لیمو به آن اضافه کنید.
  • اگر طعم نوشیدنی ترش بود کمی عسل اضافه کنید تا شیرین تر شود.
  • هر روز برای تسکین استرس ۲ یا ۳ لیوان از این نوشیدنی استفاده کنید.

منابع:

A multi-center, double-blind, randomised study of the Lavender oil preparation Silexan in comparison to Lorazepam for generalized anxiety disorder

Lavender essential oil in the treatment of migraine headache: a placebo-controlled clinical trial

Comparison of Lavandula angustifolia Mill. tincture and imipramine in the treatment of mild to moderate depression: a double-blind, randomized trial

A single-blinded, randomized pilot study evaluating the aroma of Lavandula augustifolia as a treatment for mild insomnia

Effect of a traditional syrup from Citrus medica L. fruit juice on migraine headache: A randomized double blind placebo controlled clinical trial

Water-deprivation headache: a new headache with two variants

The Use of Complementary and Alternative Medicine in Patients with Migraine

Beneficial Effects of Rosmarinus Officinalis for Treatment of Opium Withdrawal Syndrome during Addiction Treatment Programs: A Clinical Trial

Rosemary tea consumption results to anxiolytic- and anti-depressant-like behavior of adult male mice and inhibits all cerebral area and liver cholinesterase activity; phytochemical investigation and in silico studies

Long-Term Chamomile Therapy of Generalized Anxiety Disorder: A Study Protocol for a Randomized, Double-Blind, Placebo- Controlled Trial