خواص شگفت انگیز پودر کاری

پودر کاری ترکیبی از ادویه جات مختلف است که رنگ طلایی روشن و طعم پیچیده ای دارد. این ترکیب را می توانید با انواع ادویه جات درست کنید. اما کاری معمولا حاوی پودر زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر زیره، پودر تخم شنبلیله و فلفل است. سایر افزودنی های رایج این ادویه نیز عبارتند از:

  • زنجبیل
  • فلفل سیاه
  • دانه خردل
  • برگ های کاری
  • دانه رازیانه

پودر کاری به دلیل داشتن ادویه های سالم ممکن است مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. در اینجا به ۹ مزیت چشمگیر پودر کاری اشاره خواهیم کرد.

خواص پودر کاری

خواص ضد التهابی قوی

با توجه به اینکه پودر کاری با ادویه جاتی مانند زردچوبه، گشنیز و فلفل درست می شود، جای تعجب نیست که این چاشنی فواید ضد التهابی زیادی برای بدن به همراه داشته باشد.

زردچوبه که یکی از اصلی ترین ادویه های موجود در این مخلوط است؛ حاوی رنگدانه ای به نام کورکومین است. کورکومین با تنظیم پروتئین های التهابی مانند اینترلوکین ۶ (IL-6) و فاکتور نکروز تومور-آلفا (TNF-alpha)، توانایی مبارزه با التهاب را دارد.

در حقیقت هم تحقیقات انسانی و هم حیوانی نشان داده اند که کورکومین جدا شده از زردچوبه برای تسکین علائم بیماری های التهابی مانند روماتیسم، آرتروز و بیماری التهابی روده مفید است.

سایر ادویه جاتی که معمولاً در پودر کاری وجود دارند از جمله فلفل قرمز و پودر تخم گشنیز، اثرات ضد التهابی قوی از خود نشان داده اند. فلفل چیلی حاوی ترکیبی به نام کپسایسین است که به عنوان یک نیروی ضد التهابی قدرتمند عمل می کند.

گشنیز نیز از زمان های بسیار قدیم به عنوان یک عامل ضد التهابی در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفت و تحقیقات جدید که روی جوندگان انجام شده است نیز نشان می دهد که درمان با این ادویه ممکن است علائم بیماری های التهابی روده را کاهش دهد.

برای تأیید این تأثیر بر روی بدن انسان هنوز به مطالعات بیشتری نیاز داریم.

بهبود سلامت قلب

مصرف پودر کاری از چندین طریق ممکن است سلامت قلب را بهبود دهد. به عنوان مثال تحقیقات نشان داده اند که ترکیب این ادویه جات ممکن است جریان خون را بهبود بخشد و عملکرد رگ های خونی را ارتقاء دهد. این خاصیت به نوبه خود می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

یک مطالعه کوچک که بر روی ۱۴ مرد انجام شد نشان داد که خوردن ۶٫۳ اونس (۱۸۰ گرم) وعده غذایی حاوی پودر کاری، جریان خون در شریان بازویی (اصلی ترین منبع تامین خون در بازو) را در مقایسه با یک وعده غذایی کنترل شده بیشتر بهبود می بخشد. این خاصیت به محتوای آنتی اکسیدان موجود در کاری نسبت داده شده است.

یک مطالعه دیگر که بر روی بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر انجام شد نیز نشان داد کسانی که ۲ تا ۳ بار در ماه و یک بار در هفته غذاهای حاوی پودر کاری مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در ماه کاری مصرف داشتند؛ سطح تری گلیسیریدشان به طور قابل توجهی پایین تر بود. علاوه بر این مطالعات انجام شده روی انسان ها نشان داده اند که مکمل زردچوبه و کورکومین ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهد.

برخی تحقیقات نیز نشان داده اند که مصرف کاری ممکن است تأثیرات مطلوبی بر روی فشار خون داشته باشد. از آنجا که فشار خون، تری گلیسیرید و کلسترول بالا از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند، خوردن پودر کاری ممکن است به بهبود سلامت قلب کمک کند.

البته به تحقیقات بیشتری برای بررسی چگونگی تأثیر پودر کاری بر روی سلامت قلب و کاهش عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی نیاز داریم.

داشتن اثرات ضد سرطانی

بسیاری از ادویه های موجود در پودر کاری دارای خاصیت ضد سرطانی هستند. تحقیقات آزمایشگاهی بیشماری نشان داده اند که گیاه زردچوبه ممکن است با سلول های سرطانی خاصی در بدن مبارزه کند.

کورکومین که ترکیب اصلی فعال در زردچوبه است؛ دارای خواص ضد سرطانی می باشد. این خاصیت باعث مرگ سلول های سرطانی شده و با سرکوب مسیرهای خاص سیگنالینگ در بدن، گسترش سلول های سرطانی را مهار می کند.

طبق نتایج تحقیقات حیوانی و آزمایشگاهی، کورکومین ممکن است با سرطان های مختلفی از جمله پروستات، پستان، روده بزرگ و مغز مبارزه کند.

مطالعات انسانی نیز نتایج امیدوارکننده ای داشته اند. به عنوان مثال یک مطالعه که بر روی ۱۲۶ فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ انجام شد نشان داد که مصرف ۱٫۰۸۰ میلی گرم مکمل کورکومین در روز به مدت ۳۰ روز، باعث افزایش مرگ و میر سلول های سرطانی و کاهش التهاب می شود.

تحقیقات مشابه نیز نشان داده اند که سایر ادویه جات این ترکیب مانند پودر فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز و پودر زیره  ممکن است اثرات ضد سرطانی قدرتمندی بر روی بدن داشته باشند.

اگرچه تحقیقات فعلی در مورد اثرات ضد سرطانی پودر کاری امیدوارکننده هستند، اما برای تاییدشان به مطالعات انسانی بیشتری نیاز داریم.

حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمند

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از تماس با مولکول های واکنشی معروف به رادیکال های آزاد، کمک می کنند.

وجود رادیکال های آزاد در بدن می تواند منجر به استرس اکسیداتیو شود. این نوع استرس شرایطی است که با بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان و مشکلات روانی ارتباط دارد. خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان می تواند اثرات استرس اکسیداتیو را کاهش داده و خطر ابتلا به این بیماری ها را در شما کاهش دهد.

پودر کاری حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان مانند کورکومین، کورستین، پینن، لوتئین، زاکسانتین و کومینال است.

یک مطالعه کوچک که بر روی ۱۷ مرد انجام شد نشان داد که خوردن وعده های غذایی حاوی ۶ الی ۱۲ گرم پودر کاری، در مقایسه با خوردن وعده های غذایی بدون کاری، موجب کاهش معنی داری آلانتوئین (یکی از نشانه ها وجود استرس اکسیداتیو است) در بدن می شود.

بنابراین افزودن پودر کاری سرشار از آنتی اکسیدان به وعده های غذایی‌تان ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و خطر ابتلا به بیماری ها کمک کند.

خواص شگفت انگیز پودر کاری
خواص شگفت انگیز پودر کاری

سایر خواص پودر کاری

علاوه بر مزایای بالقوه ذکر شده در بالا، مصرف این ترکیب ممکن است به روش های زیر موجب بهبود سلامت بدن شود:

  • ممکن است به کاهش قند خون کمک کند. یک مطالعه که بر روی بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر انجام شد نشان داد افرادی که هر روز مقداری پودر ​​کاری مصرف می کنند؛ قند خونشان به میزان قابل توجهی پایین تر از افرادی است که کمتر از یک بار در ماه کاری می خورند.
  • ممکن است سلامت مغز را بهبود ببخشد. تحقیقات انسان و حیوانی نشان داده اند که کورکومین (ترکیب اصلی موجود در زردچوبه) می تواند نشانگر افت سلامت روان را به طور قابل توجهی بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
  • ممکن است احساس سیری را افزایش دهد. در یک مطالعه، مردانی که وعده های غذایی حاوی ۶ یا ۱۲ گرم پودر کاری مصرف کرده بودند، در مقایسه با افرادی که یک وعده غذایی معمولی خورده بودند، گرسنگی کمتری داشته و تمایلیشان به مصرف غذا کمتر بود.
  • خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد. پودر کاری حاوی پودر تخم گشنیز و زیره است. این دو ادویه قبلا اثرات ضد قارچی و ضد باکتریایی خود را در تحقیقات مختلف نشان داده اند.
  • ممکن است دستگاه گوارش را تقویت کند. مطالعات انجام شده روی جوندگان نشان داده اند که کورکومین ممکن است به سیستم هضم کمک کرده و علائم اختلالات گوارشی را برطرف کند. اگرچه برای تایید این اعا به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.

به خاطر داشته باشید که این خواص بیشتر مربوط به ادویه های موجود در پودر کاری است و نه خود کاری.

نحوه اضافه کردن پودر کاری به رژیم غذایی‌تان

از آنجا که پودر کاری ترکیبی از ادویه های مختلف است؛ می توان از آن برای طعم دادن به همه غذاها استفاده کرد. پودر کاری دارای عطر و طعم منحصر به فرد و گرمی است که بسته به ترکیب دقیق ادویه های مورد استفاده در زمان تهیه، می تواند طعم متفاوتی و اختصاصی به غذاها بدهد.

به یاد داشته باشید که هیچ رسپی خاصی برای تهیه پودری کاری وجود ندارد و ادویه های مورد استفاده ممکن است بسته به سلیقه شما متفاوت باشد. به همین دلیل هم در برخی از کاری ها از فلفل های تند استفاده می کنند و در برخی از فلفل های عطری.

اگر پودر کاری را در بازار پیدا کردید که با ذائقه تان همخوانی دارد از آن برای مزه دار کردن کباب، سالاد سیب زمینی، خورش و سوپ استفاده کنید. در حقیقت، این ترکیب ادویه‌ای همه کاره را می توان برای چاشنی دادن به همه غذاها از سبزیجات گرفته تا تخم مرغ استفاده کرد. بنابراین از تست کردن نترسید.

به خاطر داشته باشید که چون پودر کاری معمولاً حاوی زردچوبه است باعث ایجاد رنگ طلایی در غذاها می شود.

نکته آخر

ترکیب ادویه های موجود در پودر کاری باعث می شود این چاشنی راهی عالی برای اضافه کردن طعم و خواص مختلف به غذاها باشد.

مخلوط ادویه جات این ترکیب سرشار از خواص ضد التهابی است و مصرف آن ممکن است موجب کاهش استرس اکسیداتیو، تقویت سلامت قلب و همچنین بهبود قند خون شود.

بهترین بخش این ادویه این است که پودر کاری، یک ترکیب عالی را به مجموعه گسترده ای از رسپی ها اضافه می کند. سعی کنید برای خوش طعم و خوش رنگ کردن غذاها از این ادویه به صورت روزانه استفاده کنید.

منابع:

  1. Cytotoxicity, antiprotozoal, and anti-inflammatory activities of eight curry powders and comparison of their UPLC-ESI-QTOF-MS chemical profiles
  2. Curcumin: An Anti-Inflammatory Molecule from a Curry Spice on the Path to Cancer Treatment
  3. Safety and efficacy of curcumin versus diclofenac in knee osteoarthritis: a randomized open-label parallel-arm study
  4. Effect of Coriandrum sativum hydroalcoholic extract and its essential oil on acetic acid- induced acute colitis in rats
  5. A single consumption of curry improved postprandial endothelial function in healthy male subjects: a randomized, controlled crossover trial
  6. Association of curry consumption with blood lipids and glucose levels
  7. Efficacy and safety of turmeric and curcumin in lowering blood lipid levels in patients with cardiovascular risk factors: a meta-analysis of randomized controlled trials
  8. Reduction in Prevalence of Hypertension and Blood Heavy Metals among Curry-Consumed Korean
  9. Upregulation of p53 expression in patients with colorectal cancer by administration of curcumin
  10. Physio-Biochemical Composition and Untargeted Metabolomics of Cumin (Cuminum cyminum L.) Make It Promising Functional Food and Help in Mitigating Salinity Stress
  11. Reductions in Postprandial Plasma Allantoin Concentrations With Increasing Doses of Polyphenol Rich Curry Intake – A Randomized Crossover Trial
  12. Use of curcumin in diagnosis, prevention, and treatment of Alzheimer’s disease
  13. Effects of Two Doses of Curry Prepared with Mixed Spices on Postprandial Ghrelin and Subjective Appetite Responses—A Randomized Controlled Crossover Trial
  14. Antibacterial and Antifungal Activities of Spices
  15. Therapeutic potential of curcumin in digestive diseases