خواص شگفت انگیز چای جعفری

چای جعفری خواص و فواید چشمگیری برای بدن دارد. این چای تهیه شده توسط خیساندن برگ های تازه یا خشک شده جعفری در یک فنجان آب گرم، می تواند چندین ماده مغذی و آنتی اکسیدان را که برای سلامتی ضروری هستند، به بدن عرضه کند. علاوه بر این، تهیه آن آسان و مقرون به صرفه نیز می باشد.

در ادامه به ۷ خاصیت شگفت انگیز چای جعفری اشاره خواهیم کرد.

فواید چای جعفری

غنی از آنتی اکسیدان ها

جعفری منبع عالی از آنتی اکسیدان ها می باشد. آنتی اکسیدان ها ترکیبات قدرتمندی هستند که از بدن در برابر مولکول های بالقوه مضر که به نام رادیکال های آزاد شناخته می شوند، محافظت می کند.

گمان می رود آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در سلامت بدن و جلوگیری از بیماری ها داشته باشند. برخی تحقیقات نشان داده اند که این مواد می توانند از بدن در برابر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان محافظت کنند.

بر اساس یک مطالعه آزمایشگاهی مشخص شد که، عصاره جعفری قادر به جلوگیری از آسیب دیدگی DNA و جلوگیری از گسترش سلول های سرطانی است. این خاصیت بیشتر به آنتی اکسیدانی های موجود در این گیاه باز می گردد.

مطالعه دیگری نشان داد که درمان موش های آزمایشگاهی با جعفری باعث افزایش سطح کل آنتی اکسیدان های بدن و کاهش چندین نشانگر استرس اکسیداتیو می شود.

به طور خاص، جعفری منبع خوبی از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، اسید اسکوربیک و توکوفرول است.

جلوگیری از سنگ کلیه

سنگ کلیه سنگ های معدنی هستند که در کلیه ها تولید شده و باعث درد شدید کمر، پهلو و معده می شوند. برخی از تحقیقات نشان داده اند که جعفری ممکن است در جلوگیری از سنگ کلیه نقش داشته باشد.

یک مطالعه نشان داد که درمان موش های آزمایشگاهی با جعفری باعث افزایش حجم ادرار، کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار و افزایش اسیدیته ادرار می شود. جعفری همچنین به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند و به این ترتیب می تواند موجب افزایش ادرار و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه شود.

با این حال، مطالعات انجام شده در مورد اثرات چای جعفری بر روی بدن انسان محدود است، و برخی تحقیقات نشان داده اند که این ماده ممکن است اثر کمی بر روی عوامل خطر ابتلا به سنگ کلیه داشته باشد. بنابراین برای تایید این ادعا به مطالعات بیشتر نیاز داریم.

منبع غنی از ویتامین C

جعفری غنی از ویتامین C است. در واقع ۱/۴ فنجان از این گیاه (۱۵ گرم) تقریبا ۲۰ میلی گرم ویتامین C را در خود جای داده است که این مقدار حدودا ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C می باشد. ویتامین C ویتامین مهم محلول در آب است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها دارد.

برخی تحقیقات نشان داده اند که این ویتامین از ایجاد عفونت هایی مانند پنومونی و سرماخوردگی جلوگیری می کند. ویتامین C در سنتز کلاژن نیز نقش دارد. کلاژن پروتئینی است که در پوست، استخوان ها، عضلات، مفاصل، تاندون ها و سایر قسمت های بدن وجود دارد. ویتامین C برای بهبود زخم، جذب مواد مغذی و تشکیل استخوان ها مورد نیاز است.

بنابراین، اضافه کردن چای جعفری یا جعفری به رژیم غذایی ممکن است بتواند نیازهای بدن به ویتامین C را تامین کند و آن را سالم نگه دارد.

دارای ویژگی های مبارزه کننده با سرطان

چای جعفری با آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مبارزه کننده با سرطان غنی شده است. به عنوان مثال، apigenin، یک فلاونوئید موجود در جعفری است. تحقیقات نشان داده اند که این ماده می تواند رشد و گسترش سلول های سرطانی را در آزمایشگاه متوقف کند.

لوتئولین یکی دیگر از فلاونوئید های موجود در جعفری است که می تواند رشد تومور را سرکوب کند و به همین دلیل به پیشگیری از سرطان کمک می کند. علاوه بر این، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره جعفری قادر به جلوگیری از آسیب دیدگی DNA و کاهش ۴۱ درصدی میزان گسترش سلول های سرطانی است.

این مسئله را در نظر داشته باشید که بیشتر تحقیقات حاضر بر این نکته تمرکز دارند که ترکیبات خاص موجود در جعفری ممکن است بر روی رشد سرطان تأثیر بگذارد. برای درک چگونگی تاثیر چای جعفری بر روی رشد سلول های سرطانی در انسان به تحقیقات بیشتری نیاز می باشد.

خواص شگفت انگیز چای جعفری
خواص شگفت انگیز چای جعفری

تنظیم چرخه قاعدگی

چای جعفری معمولا به عنوان یک روش طبیعی برای درمان مشکلات مربوط به قاعدگی و سطح هورمون استفاده می شود. به طور خاص، این ماده شامل ترکیبات میریستیکین و آپولی است که می توانند بر روی تولید استروژن در بدن تأثیر بگذارند و هورمون ها را متعادل کنند.

همچنین تصور می شود که این ماده می تواند جریان قاعدگی را تحریک کند. به همین دلیل، چای جعفری اغلب در فرمولاسیون محصولات طراحی شده برای حمایت از چرخه قاعدگی و جلوگیری از تولید بیش از حد شیر برای مادران شیرده استفاده می شود.

با این حال، تحقیقات انجام شده در مورد اثرات چای جعفری بر روی قاعدگی و تولید شیر در حال حاضر محدود بوده و اغلب بر اساس شواهد علمی نیست. البته به مطالعات بیشتری برای ارزیابی اثرات بالقوه چای جعفری بر روی بدن انسان نیاز است.

کنترل قند خون

در بسیاری از نقاط جهان، مانند ترکیه، جعفری به عنوان یک راه طبیعی برای کاهش سطح قند خون استفاده می شود. نکته جالب توجه این است که برخی از مطالعات اخیر تایید کرده اند که چای جعفری ممکن است دارای خواص ضد گلیسمی باشد و  به کنترل قند خون کمک کند.

به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که درمان موش های مبتلا به دیابت با جعفری باعث بهبود سلامت کبد و کاهش میزان قند خون می شود. به طور مشابه، مطالعه دیگری که بر روی موش های مبتلا به دیابت انجام شد نشان داد که جعفری باعث کاهش قابل توجهی در میزان قند خون و وزن بدن می شود.

با این حال، تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا چای جعفری برای افراد مبتلا به دیابت مفید است یا خیر؟

تهیه این چای بسیار ساده است

چای جعفری یک چای گیاهی تسکین دهنده و خوشمزه است و می توان آن را تنها یا با چند ماده دیگر تهیه کرد. شما می توانید این چای را با یک فنجان (۲۵۰ میلی لیتر) آب جوش و ۱/۴ فنجان (۱۵ گرم) جعفری تازه و خرد شده تهیه کنید. اگر جعفری تازه ندارید می توانید از دو قاشق غذاخوری (۱ گرم) جعفری خشک شده استفاده کنید.

جعفری خشک یا تازه را به پایین فنجان آب جوش اضافه کنید و روی فنجان را بپوشانید. ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید تا جعفری دم بکشد. در نهایت، قبل از خوردن این نوشیدنی گرم، برگ های جعفری را از درون آب بردارید و آن را میل کنید.

چای جعفری را می توانید با کمی عسل، آب لیمو یا شکر مصرف کنید.

عوارض جانبی بالقوه

اگرچه جعفری و چای تهیه شده از آن مزایای متعددی برای بدن دارند. اما باید عوارض جانبی بالقوه آن را نیز در نظر بگیرید. به خصوص، به زنان باردار توصیه می شود از مصرف مقدار زیادی جعفری خودداری کنند. زیرا مصرف زیاد این گیاه ممکن است باعث انقباض رحم شود.

جعفری دارای ویتامین K زیادی است. این ویتامین یک نوع ویتامین مهم محلول در چربی است که در روند لخته شدن خون نقش دارد.

اگر از یکی از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کوفتین) استفاده می کنید بهتر است چای جعفری را کمتر مصرف کنید. زیرا مصرف مقدار زیادی ویتامین K ممکن است با این داروها تداخل پیدا کند.

مصرف چای جعفری برای افرادی که دیورتیک مصرف می کنند نیز توصیه نمی شود، زیرا ممکن است باعث از دست رفتن آب بدن شود.

نکته آخر

چای جعفری غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها است و می تواند در رژیم های غذایی متعادل و سالم جایگاه ویژه ای داشته باشد. گرچه بیشتر تحقیقات انجام شده در مورد خواص چای جعفری محدود به مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی بوده اند، اما این چای مزایای زیادی برای بدن دارد. به عنوان مثال، ممکن است به تنظیم قاعدگی، مبارزه با تشکیل سنگ کلیه و کنترل قند خون کمک کند.

از همه مهمتر، این چای یک چای گیاهی تسکین دهنده و خوشمزه است و تهیه آن آسان می باشد. شما می توانید با استفاده از فقط چند ماده ساده که ممکن است در آشپزخانه تان وجود داشته باشد، این چای گیاهی مفید را تهیه کنید.

منابع:

  1. Petroselinum crispum has antioxidant properties, protects against DNA damage and inhibits proliferation and migration of cancer cells
  2. Effects of Parsley (Petroselinum crispum) and its Flavonol Constituents, Kaempferol and Quercetin, on Serum Uric Acid Levels, Biomarkers of Oxidative Stress and Liver Xanthine Oxidoreductase Aactivity inOxonate-Induced Hyperuricemic Rats
  3. Parsley! Mechanism as antiurolithiasis remedy
  4. Effect of drinking parsley leaf tea on urinary composition and urinary stones’ risk factors
  5. The Roles and Mechanisms of Actions of Vitamin C in Bone: New Developments
  6. The Roles of Vitamin C in Skin Health
  7. Role of Apigenin in Cancer Prevention via the Induction of Apoptosis and Autophagy
  8. Biochemical and haematological assessment of toxic effects of the leaf ethanol extract of Petroselinum crispum (Mill) Nyman ex A.W. Hill (Parsley) in rats
  9. Effects of parsley (Petroselinum crispum) on the liver of diabetic rats: a morphological and biochemical study