آکنه هورمونی

آکنه هورمونی بیشتر نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. (the American Academy of Dermatology (AAD می گوید که ۸۵ درصد افراد در طول زندگی خود آکنه را تجربه کرده اند. با این حال، برخی از زنان همچنان در بزرگسالی نیز دچار جوش می شوند. این نوع آکنه اغلب به علت عدم تعادل هورمونی است و به همین دلیل آکنه هورمونی نامیده می شود. خوشبختانه، طبق نظر AAD این نوع آکنه به درمان های معمول آکنه و درمان های تعادل هورمون ها پاسخ مثبت می دهد. با این مطلب پیام سلامت همراه باشید.

اهمیت آکنه هورمونی

آکنه به طور طبیعی به وسیله ترکیبی از چندین عوامل مرتبط با هم، از جمله بیش فعالی غدد فعال کننده چربی (غدد سباسه) زیر سطح پوست، عفونت باکتریایی و منافذ مسدود شده ایجاد می شود. غدد سباسه وقتی که توسط هورمون های شناخته شده به نام آندروژن ها تحریک می شوند، چربی تولید می کنند. اگر یک زن دارای سطح بالایی از آندروژن ها در جریان خون خود باشد، این هورمون ها می توانند غده های چربی پوست را بیش از حد تحریک کنند و باعث ایجاد بیش از حد چربی شوند. که این امر منجر به ایجاد آکنه هورمونی می شود.

عملکرد آکنه هورمونی

به گفته متخصصان کلینیک Mayo، نوسانات هورمونی به ویژه در دوران بارداری یا در دوران قاعدگی یک زن اغلب منجر به ایجاد جوش های خفیفی در فرد می شود. با این حال، اگر یک زن به طور مداوم دارای هورمون آندروژن بیش از حد و هورمون استروژن ناکافی باشد، ممکن است دچار آکنه شدید شود. این امر اغلب در زمان داشتن سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، که بیماری است که در آن هورمون های زن شدیدا دچار عدم تعادل هستند، اتفاق می افتد. به گفته the National Institutes of Health، افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می توانند دچار آکنه شدید، رشد موی صورت شبیه مردان و چرخه های قاعدگی غیر طبیعی یا توقف چرخه قاعدگی باشند.

درمان آکنه هورمونی

متخصصین پوست اغلب بنزوئیل پراکسید و رتینول موضعی (یک فرم ویتامین A) را برای درمان آکنه، از جمله آکنه هورمونی تجویز می کنند. اما زنان می توانند گزینه درمانی دیگری را برای درمان امتحان کنند. از جمله داروهای ضد بارداری خوراکی. قرص های ضد بارداری می توانند باعث ایجاد تعادل مجدد هورمون ها شوند، تولید آندروژن را متوقف کنند؛ و آندروژن موجود را از تحریک بیش از حد غدد سباسه باز دارند.

البته برطرف کردن جوش ها و جلوگیری از ایجاد ضایعات آکنه جدید توسط قرص های ضد بارداری خوراکی زمان بر است. طبق گفته AAD، بیماران نباید تا پیش از مصرف قرص های پیشگیری از بارداری به مدت سه ماه یا بیشتر انتظار مشاهده آثار درمان و نتیجه داشته باشند. علاوه بر این، آکنه ممکن است قبل از اینکه شروع به برطرف شدن کند، بدتر به نظر برسد. به همین دلیل است که بسیاری از متخصصین پوستی که قرص ضد بارداری را تجویز می کنند، این نوع درمان را یک درمان طولانی مدت که احتمالا یک سال یا بیشتر طول خواهد کشید در نظر می گیرند.

نکات مهم

متخصصین پوست معمولا ترجیح می دهند قبل از تجویز قرص های ضد بارداری، ابتدا سایر درمان ها را برای آکنه هورمونی انجام دهند. علاوه بر این، متخصصین درمانگاه Mayo هشدار می دهند که قرص های ضد بارداری خوراکی ممکن است عوارض جانبی مانند افزایش وزن، تهوع، حساسیت پستان، سردرد و افسردگی ایجاد کنند. قرص های ضد بارداری خوراکی به طور کلی برای زنان بالای ۳۵ سال، زنان سیگاری و یا زنانی که سابقه سردرد میگرنی یا فشار خون بالا دارند تجویز نمی شود.