اثرات ویاگرا بر روی غده پروستات

در طول دوران ۴۰ سالگی، بدن مردان تمایل به رشد سلولی در غده پروستات (غده ای که منجر به تولید اسپرم می شود) دارد؛ که رشد حجمی این غده به نوبه خود مجرای ادرار را تحت فشار قرار می دهد و جریان ادرار را محدود می کند. مشکل در ادرار کردن ناشی از پروستات بزرگ شده، هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) نامیده می شود. داروهای سیلدنافیل سیترات با نام تجاری ویاگرا که اغلب برای اختلالات نعوظ (ED) تجویز می شوند، به دلیل وجود اثر مثبت بر BPH، ممکن است برای بهبود BPH نیز تجویز شود. البته طبق گزارش مراکز کنترل بیماری و جلوگیری از بیماری ها، اختلال نعوظ از عوامل بزرگی پروستات نیست. در این مطلب پیام سلامت می خواهیم درباره اثرات ویاگرا بر روی غده پروستات صحبت کنیم.

بزرگی پروستات مشکل دار، دارای علامت است و اولین علامت آن اختلال در دفع ادرار به شکل ادرار قطره ای است. بیمار ممکن است به شکل دو شاخه ادرار کند و یا شب‌ها چند بار از خواب بیدار شده و به دستشویی برود. در این حالت حتما باید به پزشک مراجعه نمایید. در علامت های خفیف بزرگی پروستات، داروهایی برای شل کردن عضلات تجویز می شود. پروستات بعد از بزرگ شدن دیگر کوچک نمی شود؛ و بیماران دیگر نمی‌توانند حالت اولیه خود را به دست آورند. و داروها تنها به کنترل وضعیت بیمار کمک می کنند.

اختلال نعوظ کمتر

دانشگاه نورث وسترن در سال ۲۰۰۵ گزارش داده است که مردان ۴۵ ساله و بالاتر که مبتلا به هر دو مشکل اختلال نعوظ ED و بزرگی پروستات BPH بودند، با مصرف قرص ویاگرا پیشرفت قابل توجهی در حفظ نعوظ با پروستات بزرگ شده داشته اند.

علائم ادراری کاهش یافته است

مردان بالای ۴۰ ساله مصرف کننده قرص ویاگرا که در مطالعه ای در دانشگاه نورث وسترن شرکت کردند، علیرغم پروستات بزرگ شده، بهبود قابل توجهی در عمل ادرار کردن داشتند. در این مطالعه کاهش در جریان توقف ادرار و درد ادراری ناشی از BPH مشاهده شده است.

افزایش جریان خون

ویاگرا یک مهار کننده فسفودی استراز نوع ۵ (PDE5) است که اجازه می دهد رگ های خونی به منظور افزایش جریان خون و حفظ نعوظ تنظیم شوند. مهار کننده های PDE5 با حفظ سرعت آنزیم PDE5 موجب محدود کردن حرکت جریان خون می شوند. طبق گفته Drugs.com، در این فرایند عضلات اطراف غده پروستات شل می شوند تا ادرار در افرادی که مبتلا به BPH می شوند، به راحتی جریان یابد.