ارزش غذایی و خواص بادام هندی

بادام هندی نوعی آجیل و مغز بسیار مفید است. این دانه بسیار مغذی بوده و خواص بسیاری برای بدن دارد. بسیاری از مزایای درمانی این مغز به دلیل این واقعیت است که بادام هندی حاوی اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های زیادی می باشد. این بادام حاوی مقادیر زیادی مس، آهن، منیزیم، سلنیوم و فسفر است.

جالب است بدانید که نوع خام این دانه سمی است. اما پردازش آن، یک میان وعده بسیار مغذی را در اختیار شما قرار می دهد. مصرف بادام هندی برای بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش کلسترول و حتی از دست دادن وزن مفید است.

در این مقاله مجله پیام سلامت به ارزش غذایی این دانه نگاهی خواهیم انداخت و همه خواص این مغز را بر می شمریم.

بادام هندی چیست؟

درختان بادام گیاه بومی برزیل هستند و اکنون در بسیاری از کشورها کشت می شوند. بادام هندی در واقع بذر است نه مغز. این بذر در قسمت پایین میوه درخت بادام رشد می کنند. دانه خام این گیاه در یک پوسته به شکل کلیه و توسط چند لایه سمی احاطه شده اند. برای خوراکی شدن این دانه آن را بو می دهند تا اسید سمی روی سطحش از بین برود.

این دانه پس از بو دادن، خواص زیادی برای بدن شما دارد زیرا حاوی فیبر های خوراکی، ویتامین K، انواع مواد معدنی سالم و اسیدهای چرب امگا ۳ است. بادام زمینی همچنین یک منبع خوب برای تامین انرژی است به طوری که ۱۸ عدد بادام متوسط حاوی حدود ۵ گرم پروتئین بوده که حدود ۱۰ درصد از نیازهای روزانه بدن به پروتئین را تامین می کند.

بادام هندی متفاوت از بادام زمینی است زیرا دارای مواد معدنی مانند مس، منیزیم و منگنز است. برخی از افراد، بادام هندی را سالم تر از بادام زمینی می دانند، زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا -۳ و امگا ۶ کمتری می باشد. عدم تعادل در امگا ۳ و امگا ۶ مصرفی با بیماری های مزمن و التهاب ارتباط دارد.

آیا بادام هندی سمی است؟

خود دانه سمی نیست، اما پوسته اطراف آن حاوی روغن حاوی اوروشیول و سمی است.

موسسه ملی سلامت در آمریکا گزارش می دهد که اوروشیول در پوسته بادام هندی، می تواند موارد شدید درماتیت تماسی را ایجاد کند. تماس با این ماده اسیدی می تواند سبب بروز خارش، قرمزی و تاول شود. شستن پوسته برای از بین بردن سموم این دانه کافی است.

از آنجا که نظارت های ویژه ای بر روی پردازش بادام هندی خام صورت می گیرد، وقوع درماتیت ناشی از مصرف آن بسیار نادر است.

آیا مصرف این نوع بادام برای سگ ها سمی است؟

سگ ها می توانند بادام هندی مصرف کنند. این ماده یک میان وعده مغذی برای حیوان خانگی شماست. زیرا حاوی اسیدهای چرب، فیبر، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی است.

برخلاف فندق که برای سگ ها سمی است، می توانید با خیال راحت از این مغز برای تغذیه سگ خود استفاده کنید. از آنجا که مغز بادام هندی دارای کالری زیادی است، باید در حد اعتدال از آن استفاده کنید. ۱ اونس. (۲۸ گرم) از این بذر حاوی حدود ۱۵۷ کالری و ۱۲ گرم چربی است.

آب میوه این درخت نیز غنی از آنتی اکسیدان ها است. متخصصان در مجله Experimental Biology and Medicine گزارش دادند که آب میوه این درخت، خواص آنتی اکسیدانی شناخته شده ای دارد. آب استخراج شده از میوه ای که بادام هندی از آن گرفته می شود، حاوی خواص ضد التهابی و پتانسیل ترمیم کننده زخم است. این میوه غنی از ویتامین C، مواد معدنی، و خواص ضد باکتری است.

ارزش غذایی بادام هندی

محققان کلینیک کلیولند می گویند که در ۱ اونس (۲۸ گرم) از این دانه، حدود ۱۸ عدد بادام هندی وجود دارد. محققان وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) گزارش داده اند که یک اونس (۲۸ گرم) بادام هندی، حاوی ۸٫۵ گرم کربوهیدرات و ۱۵۷ کالری است. بنابراین، در یک دانه از آن تقریبا ۸ کالری وجود دارد.

این بادام برای هضم نیز مفید است، زیرا ۱۸ عدد از آن حاوی یک گرم فیبر می باشد که ۴٪ از نیاز روزانه بدن را تامین می کند.

بادام هندی ماده غذایی سالمی است زیرا دارای اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد که برای سلامت بدن مفید است. تحقیقات نشان داده اند که این دانه حاوی اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید پالمیتولئیک است. دانشمندان معتقدند که مصرف روزانه ۱ اونس بادام هندی می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک کند.

سطح بالای آمینو اسید و پروتئین در این بادام، باعث تقویت ماهیچه ها و استخوان های شما می شود. به عنوان مثال، ۱۰۰ گرم بادام هندی حاوی ۱۸ گرم پروتئین است که حدود ۳۶٪ از نیاز روزانه بدن شما می شود. البته، چون ۱۰۰ گرم از این مغز دارای ۵۵۳ کالری است، مصرف روزانه این مقدار بادام هندی ممنوع است.

مواد معدنی در بادام هندی

بادام زمینی برای بدن بسیار مفید است. زیرا بیشتر مواد معدنی که بدن شما به آن ها نیاز دارد را شامل می شود. ۱ اونس از آن حاوی:

  • ۰٫۶ میکروگرم مس (۳۱% از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۵ میکروگرم منگنز (۲۳٪ از نیاز روزانه بدن)
  • ۸۲ میلی گرم منیزیم (۲۰٪ از نیاز روزانه بدن)
  • ۱۶۶ میلی گرم فسفر (۱۷٪ از نیاز روزانه بدن)

آهن زیاد در این دانه می تواند به حفظ سلامتی شما کمک کرده و از کمبود آهن جلوگیری کند. به عنوان مثال، ۱ اونس بادام هندی، یا حدود ۱۸ دانه از آن، حاوی ۲ میلی گرم آهن است که ۱۰٪ از نیازهای روزانه بدن شما می باشد.

یک مطالعه نشان داد که ارزش غذایی این بادام شامل مواد معدنی مهمی برای سالم نگه داشتن خون است. به علاوه منبع خوبی از آهن است و حاوی مواد معدنی مانند موارد زیر می باشد:

  • کلسیم
  • روی
  • منیزیم
  • سلنیوم

تمام این مواد معدنی تاثیر مثبتی بر روی سلامت بدن ما دارند. به عنوان مثال، مواد معدنی مانند سلنیوم، منیزیم و روی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. بسیاری از مواد معدنی در آن نیز دارای خواص ضد التهابی هستند. ضمن این که این دانه حاوی سدیم نیز نمی باشد.

آنتی اکسیدان ها در بادام هندی

بادام هندی منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است و می تواند از بدن شما در برابر اثرات استرس اکسیداتی محافظت کند.

مجله Food Science & Nutrition گزارش داد که بادام هندی حاوی ویتامین E و اسیدهای چرب است که دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشند. محققان می گویند که پتانسیل آنتی اکسیدانی ویتامین E می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، بیماری های مغزی و سرطان کمک کند. محققان همچنین کشف کرده اند که مصرف این مغز باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در بدن شما می شود.

شما می توانید سطح آنتی اکسیدان ها را در این دانه با سرخ کردن افزایش دهید. یک مطالعه نشان داد که سرخ کردن بادام هندی، در طی حرارت زیاد باعث افزایش اسید فنولیک و فلاونوئیدها می شود. این اسیدها همگی آنتی اکسیدان های مهمی برای بدن می باشند.

ارزش غذایی و خواص بادام هندی
ارزش غذایی و خواص بادام هندی

خواص بادام هندی

سلامت قلب را ارتقا می بخشد

سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها در بادام هندی برای حفظ سلامت قلب عالی است.

محققان دریافته اند که مغزهایی مانند بادام هندی منبع عالی از فیتوسترول ها و ترکیبات فنلی هستند که برای قلب مفید می باشند. مانند بسیاری از دانه ها، این بادام نیز حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده با سطوح پایینی از اسیدهای چرب اشباع شده است. این ویزگی های اثر ضد التهابی در بدن دارند و به حفظ سلامت قلب کمک می کنند.

دانشمندان می گویند که بادام هندی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف ۵ وعده آجیل در هفته می تواند به کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی کمک کند.

از طرفی یک مطالعه نشان داد که افزایش مصرف دانه هایی مانند بادام هندی، باعث افزایش دور کمر یا BMI نمی شود. به نظر می رسد که مزایای مصرف آجیل تاثیر مثبتی بیشتری نسبت به تاثیر منفی ناشی از کالری زیاد آن، بر روی بدن داشته باشد.

می تواند باعث کاهش کلسترول شود

مصرف منظم بادام هندی می تواند به کاهش کلسترول بد کمک کند.

یک آزمایش در سال ۲۰۱۷ نشان داد که سطح بالایی از اسیدهای چرب اشباع نشده در این دانه باعث کاهش کلسترول LDL می شود. دانشمندان همچنین دریافتند که چربی اشباع شده در این دانه بر میزان کل چربی خون تاثیر نمی گذارد.محققان نتیجه گرفتند که جایگزینی تنقلات با مغزها می تواند به کاهش کلسترول کمک کند.

می تواند به طور طبیعی فشار خون را کاهش دهد

مواد معدنی در بادام هندی مانند منیزیم و پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می کنند.

یک مطالعه کنترل شده تصادفی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که استفاده از بادام بیشتر می تواند به کاهش فشار خون سیستولیک در افراد بدون افزایش وزن کمک کند. این آزمایش شامل ۳۰۰ فرد بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ بود. در این مطالعه شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند و به مدت ۱۲ هفته یک رژیم استاندارد دیابتی را دنبال کردند. یک گروه، علاوه بر این رژیم، ۳۰ گرم عصاره بادام هندی در روز مصرف کردند. در پایان آزمایش، گروهی که عصاره بادام زمینی مصرف کرده بودند، فشار خون پایین و HDL (کلسترول خوب) بالایی داشتند.

می تواند منجر به کنترل علائم دیابت شود

بادام هندی می تواند به کنترل قند خون و کنترل علائم دیابت نوع ۲ کمک کند. مجله Nutrients گزارش داد که مصرف آجیل هایی مانند بادام هندی، فندق و بادام می تواند به کاهش اثرات دیابت نوع ۲ کمک کند. محققان دریافتند که آجیل تاثیر کمی بر روی کنترل قند خون و کاهش پاسخ گلیسمی پس از خوردن غذا دارد.

مطالعات دیگر نشان داده اند که عصاره بادام هندی می تواند به افزایش جذب گلوکز کمک کرده و به عنوان درمان طبیعی ضد دیابت استفاده شود.

بادام هندی دارای مواد معدنی است که باعث تقویت استخوان ها می شوند

این بادام حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که سلامت استخوان ها را ارتقا می بخشند و ممکن است به پیشگیری از بیماری هایی نظیر پوکی استخوان کمک کنند.

گزارش منتشر شده در سال ۲۰۱۶ اعلام کرده است که آجیل هایی مانند بادام، منبع خوبی از منیزیم هستند که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند. در واقع، ۲ اونس بادام هندی حاوی حدود ۱۶۰ میلی گرم منیزیم است که ۴۰ درصد از نیازهای روزانه بدن شما می باشد.

بادام هندی حاوی ویتامین K بوده که برای سلامت استخوان ها ضروری است. برخی تحقیقات نشان داده اند که اکثر رژیم های غذایی کمبود ویتامین K دارند. این کمبود می تواند تراکم توده استخوانی را کاهش و خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد. ۲ اونس بادام هندی حاوی ۱۹ میکروگرم ویتامین K است که حدود ۲۵٪ از نیاز روزانه بدن شما می باشد.

این دانه می تواند به کاهش وزن کمک کند

بر خلاف باور عمومی، این بادام می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند. البته وقتی که همراه با برنامه کاهش وزن استفاده شود. بسیاری از افراد به خیال این که این دانه حاوی چربی و کالری زیادی است، از مصرف آن اجتناب می کنند. درست است که یک فنجان بادام هندی حدود ۷۰۰ کالری و ۵۷ گرم چربی دارد اما این دانه برای کاهش وزن عالی است.

محققان دانشکده پزشکی هاروارد گزارش دادند که آجیل هایی مانند بادام هندی، حاوی چربی های سالم و مقادیر خوبی از مواد معدنی هستند. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف دو یا چند وعده آجیل در هفته می تواند به جلوگیری از افزایش وزن و چاقی کمک کند.

یک اونس بادام هندی حاوی ۹ گرم کربوهیدرات بوده و شاخص گلیسمی (GI) آن فقط ۳ است. مجله American Journal of Clinical Nutrition گزارش می دهد که شواهدی وجود ندارد که نشان دهد مصرف این بادام با افزایش وزن یا شاخص توده بدنی (BMI) مرتبط باشد. مصرف چند عدد بادام زمینی در روز به عنوان میان وعده باعث می شود که احساس سیری بیشتری کنید.

خواص شیر بادام هندی

راه دیگری که برای کسب خواص بادام هندی می توانید آن را امتحان کنید، مصرف شیر بادام است که حاوی مواد مغذی زیادی است. شما می توانید این شیر را حتی جایگزین شیر گاو کنید.

مجله Nutrients در سال ۲۰۱۸ تحقیقاتی را منتشر کرده که نشان می دهد شیر بادام هندی یک منبع غنی از استرول های گیاهی است. این آنتی اکسیدان های طبیعی برای بدن مهم هستند، به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و از بیماری های مزمن جلوگیری می کنند.

عوارض جانبی ناشی از مصرف این ماده

بسیاری از افراد می توانند بدون هیچ مشکلی از انواع آجیل ها در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند. با این حال، برای بعضی از افراد، آلرژی به دانه ها می تواند واکنش های آلرژیک شدید و کشنده ای را ایجاد کند.

International Archives of Allergy and Immunology در سال ۲۰۱۸ گزارش داد که بادام هندی می تواند باعث واکنش های شدید آلرژیک در برخی افراد شود. برخی از علائم آلرژی به آجیل عبارتند از:

  • درد شکم
  • خارش
  • حالت تهوع
  • مشکل در بلع آب و غذا

در موارد شدید آنافیلاکسی رخ می دهد که یک واکنش کشنده بوده و نیاز به کمک های اورژانسی دارد.