خواص جو و بلغور جو دوسر

جو یک غلات کامل مغذی است که برای سلامت بدن بسیار مفید است. بلغور جو دوسر دارای فیبر زیادی است و با ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها غنی شده است. مصرف روزانه جو یا جو دوسر برای سلامت قلب، وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. جو به طور طبیعی بدون گلوتن است و می تواند از مزایایی برای افراد مبتلا به دیابت برخوردار باشد زیرا می توانند به کاهش سطح قند خون کمک کنند. این ماده دارای خواص آرام بخش و آبرسان است. از طرفی می توانید از بلغور جو دوسر به عنوان یک درمان طبیعی عالی برای مشکلات پوستی استفاده کنید. با ما تا انتها همراه شوید تا از خواص جو بیشتر مطلع شوید.

جو و جو دوسر چیست؟

جو (Avena sativa) یک نوع غلات حاوی فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و فیتو شیمیایی ها است. طبق گزارش Journal of Food and Science Technology، بسیاری از خواص جو و بلغور جو به فیبر محلول بتا گلوکان در این ماده باز می گردد. بتا گلوکان با کاهش کلسترول همراه است، موجب درمان فشار خون بالا می شود و خواص ضد سرطانی دارد.

در واقع، اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) این ادعا را تایید کرده است که مصرف ۳ گرم بتا گلوکان در روز می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک کند.

مجله Nutrients گزارش می دهد که جو دوسر برای سلامت بدن خیلی خوب است و باید به صورت منظم از این ماده غذایی استفاده کنید.

آیا جو دوسر برای دیابتی ها مفید است؟

جو دوسر یک ماده غذایی سالم برای افراد مبتلا به دیابت است. جو دوسر دارای شاخص گلیسمی پایینی است و برای کمک به تثبیت سطح قند خون مفید می باشد.

یک مطالعه که در سال ۲۰۱۸ انجام شد نشان داد که جو دوسر ممکن است به کاهش میزان دیابت بارداری کمک کند. در این مطالعه افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دو روز بلغور جو دوسر مصرف کردند. محققان خاطر نشان کردند که مصرف وعده های غذایی حاوی جو باعث می شود افراد مبتلا به دیابت نوع یک نیاز به انسولین کمتری داشته باشند.

بررسی ۱۴ آزمایش کنترل شده نشان می دهد که مصرف جو خواص بسیاری برای دیابتی ها دارد. ویتامین های گروه B در این ماده به کاهش قندخون پس از وعده های غذایی کمک می کند، پاسخ انسولین را بهبود می بخشد و کلسترول را پایین می آورد.

مطالعات نشان داده اند که حتی مصرف یک وعده غذایی حاوی بلغور جو دوسر می تواند به تنظیم قند خون در افراد دیابتی کمک کند.

مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف جو ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که جو دوسر پخته همراه با کشمش روی قند خون و یا سطح انسولین تاثیر نمی گذارد.

ارزش غذایی جو و جو دوسر

یک فنجان جو خام حاوی مقدار زیادی فیبر است. ۱۶٫۵ گرم فیبر در یک فنجان جو وجود دارد. این میزان فیبر، ۶۶٪ از فیبر مورد نیاز روزانه می باشد. همان مقدار جو دوسر نیز حاوی ۱۰۳ گرم کربوهیدرات و ۶۰۷ کالری است.

۱۵۶ گرم جو (تقریبا یک فنجان) حاوی مواد مغذی زیر است:

  • ۷٫۴ گرم آهن (۴۱٪ از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۷۶ میلی گرم منیزیم (۶۹٪ از نیاز روزانه بدن)
  • ۸۱۶ میلی گرم فسفر (۸۲٪ از نیاز روزانه بدن)
  • ۱ میلی گرم مس (۴۹٪ از نیاز روزانه بدن)
  • ۷٫۷ میلی گرم منگنز (۳۸۳% از نیاز روزانه بدن)

شروع روز با مصرف یک کاسه بلغور جو دوسر پخته شده به شما کمک می کند که سلامت خود را ارتقاء دهید. جو دوسر بیش از ۲۰ پلی فنول منحصر به فرد به نام آونانترامید دارد. این پلی فنول ها خواص ضد التهابی، ضد خارش و ضد سرطانی دارند.

جو منبع غنی از پروتئین گیاهی با کیفیت است. محققان دریافتند که میزان پروتئین جو در میان غلات دیگر منحصر به فرد است. جو از اسیدهای آمینه ای که معمولا در حبوبات یافت می شوند نه در غلات، غنی است.

یکی از مهمترین خواص جو و جو دوسر که آن ها را از سایر غلات جدا می کند، میزان زیاد فیبر بتا گلوکان است. این نوع فیبر به کاهش کلسترول و قند خون کمک می کند و همراه با آنواناترمید، برای نوزادان و بزرگسالان مزایای بسیاری را به ارمغان می آورد.

خواص جو و جو دوسر

مصرف جو باعث کاهش وزن می شود

جو دوسر یک ماده غذایی سهل الهضم است و برای کاهش وزن مفید می باشد. فیبر زیاد این ماده باعث کاهش اشتها می شود. یک مطالعه که شامل ۴۸ بزرگسال بود نشان داد که خوردن بلغور جو دوسر برای صبحانه موجب افزایش احساس سیری می شود.  کاهش اشتها ناشی از مصرف بلغور جو دوسر به مقدار بتا گلوکان در آن مربوط می شود. بتا گلوکان یک نوع فیبر محلول است.

یک آزمایش کنترل شده دیگر نیز نشان داد که مصرف ۱۰۰ گرم جو در روز به افراد مبتلا به دیابت کمک می کند وزن کم کنند. محققان خاطر نشان کردند افرادی که به طور مرتب بلغور جو دوسر مصرف می کنند، بیشتر وزن کم می کنند. نتایج حاصل از مطالعه دیگری نشان داد که ترکیبات بتا گلوکان می تواند به کنترل بسیاری از عوارض چاقی کمک کند.

بر خلاف باور عمومی، بلغور جو دوسر شما را چاق نمی کند. این ماده حاوی فیبر، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است.  ½ فنجان جو دوسر فوری خیس شده در آب فقط حاوی ۸۰ کالری و ۴ گرم چربی است. این مقدار بلغور جو دوسر ۴ گرم فیبر دارد که برای سلامت سیستم گوارشی مفید است.

جو دوسر و جو برای قلب مفید هستند

خوردن یک کاسه بلغور جو دوسر به عنوان صبحانه و به صورت منظم، سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

محققان دریافته اند که جو دوسر آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال هایی دارد که برای قلب مفید هستند. مصرف جو، دارای مزایای قلبی عروقی زیادی برای شما است.

به عنوان مثال، یک مطالعه که در سال ۲۰۱۶ انجام شد و شامل نزدیک به ۵۵،۰۰۰ نفر شرکت کننده بود نشان داد که مصرف غلات کامل مانند جو و جو دوسر در کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی نقش دارد. این مطالعه نشان می دهد که بلغور جو دوسر به ویژه به کاهش خطر ابتلا به انفارکتوس میوکارد کمک می کند.

مجله British Journal of Nutrition در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که جو به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی کمک می کند. بعضی از مطالعات نشان داده اند که مصرف این ماده باعث کاهش فشار خون و کلسترول می شود.

جو باعث کاهش فشار خون می شود

یکی دیگر از خواص جو کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری های قلبی به کمک درمان فشار خون بالا است.

یک مطالعه آزمایشی که شامل ۱۸ فرد مبتلا به فشار خون بالا بود نشان داد که افزودن جو به رژیم غذایی اثر مثبتی بر روی فشار خون دارد. مصرف غلات فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب ۷٫۵ میلی متر و ۵٫۵ میلی متر جیوه کاهش می دهد.

خواص جو و بلغور جو دوسر
خواص جو و بلغور جو دوسر

جو دوسر از ایجاد پلاک در شریان ها جلوگیری می کند (آترواسکلروز)

یکی دیگر از خواص جو جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز است.

محققان متوجه شده اند که ترکیب avenanthramide در جو به بهبود سلامت شریانی ها کمک می کند. جو می تواند با جلوگیری از آترواسکلروز، خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی، و یا سایر انواع بیماری های قلبی را کاهش دهد.

خواص جو برای کاهش کلسترول مفید است

مصرف جو در وعده صبحانه موجب کاهش سطح کلسترول در خون شده و سلامت قلب را بهبود می بخشد.

یک متا آنالیز انجام شده بر روی ۲۸ آزمایش که در مورد اثرات جو بر روی کلسترول بودند نشان داد که O-B-glucan دارای مزایایی است. مصرف جو باعث کاهش کلسترول LDL می شود. این نوع کلسترول با بیماری های قلبی ارتباط دارد.

نتایج بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف بلغور جو دوسر به صورت روزانه می تواند کلسترول را از ۵ تا ۷ درصد کاهش دهد. بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده و بریتانیا برون گلوکان را به عنوان دارویی برای کاهش کلسترول به بازار عرضه کرده اند.

یک مطالعه نشان داد که روش پخت و پز جو دوسر نیز می تواند بر میزان کلسترول تاثیر بگذارد. جوشاندن جو دوسر در آب برای کاهش کلسترول بهتر از خیس کردن جو در آب گرم است.

جو دوسر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند

افزودن بلغور جو دوسر به رژیم غذاییتان می تواند خطر ابتلا به عفونت و بیماری های مزمن را کاهش دهد. محققان دریافتند که بتا گلوکان های موجود در جو به فعال کردن عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از عفونت جلوگیری می کند.

مطالعات دیگر نشان داده اند که بتا گلوکان ها به تحریک فعالیت سلول های قاتل طبیعی در بدن کمک می کنند. دانشمندان حتی به دنبال راه هایی برای استفاده از این ماده به عنوان شیمی درمانی برای درمان سرطان هستند.

آزمایشات مربوط به حیوانات نشان داده اند که بتا گلوکان موجود در جو به جلوگیری از عفونت های تنفسی کمک می کند.

جو فاقد گلوتن است

جو از جمله غلات بدون گلوتن است. بنابراین در صورت ابتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن می توانید از خوردن آن لذت ببرید. محققان در مجله Nutrients دریافتند که افرادی که دارای بیماری سلیاک هستند می توانند در رژیم غذایی خود از جو استفاده کنند. یک مطالعه نشان داد که مصرف بیش از ۱۰۰ گرم جو دوسر طی یک دوره ۸ ساله، هیچ نشانه ای از ناراحتی گوارشی در این افراد ایجاد نمی کند.

جو دوسر سلامت دستگاه گوارش را ارتقاء می بخشد

یکی از خواص جو کمک به روند هضم و جلوگیری از یبوست است. فیبر موجود در جو به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند و می تواند به افزایش تعداد دفعات و ثبات مدفوع کمک کند.

برخی از مطالعات نشان داده اند که سبوس جو دوسر برای کاهش یبوست در سالمند مفید است. محققان همچنین دریافتند که مصرف جو می تواند به کنترل بیماری های مزمن گوارشی کمک کند. به عنوان مثال، مصرف جو معمولا منجر به کاهش علائم همراه با بیماری التهابی روده و کولیت اولسراتیو می شود.

بلغور جو دوسر به پوست کمک کرده و باعث کاهش خارش می شود

با توجه به گزارش مجله Drugs in Dermatology، بلغور جو دوسر کلوئیدی دارای خواص ضد التهابی است که برای درمان سوختگی، خارش، و درماتیت پوست مفید می باشد. بلغور جو دوسر کلوئیدی همان جو است که طی فرایندی خوب پودر شده است یادتان نرود که آونتانترید و آنتی اکسیدان های موجود در غلات سبب کاهش التهاب و تحریک پوست می شوند.

بلغور جو دوسر یک مرطوب کننده طبیعی پوست است

جو همچنین دارای خواص مرطوب کننده و پاک کننده  است. بنابراین مصرف آن به صورت موضعی برای پوست بسیار مفید است. مطالعات انجام شده در مورد بلغور جو دوسر کلوئیدی نشان داده اند که اگر این ماده را روی پوست بمالید پوستتان مرطوب و هیدراته می شود.

یکی از خواص جو درمان اگزما است

قدرت شفا بخش جو دوسر به شما کمک می کند تا پوست خشک شده، ترک خورده و ملتهب ناشی از اگزما را درمان کنید.

محققان دریافته اند که خواص ضد التهابی این ماده به درمان علائم درماتیت آتوپیک کمک می کند. استفاده از فرآورده های تهیه شده از بلغور جو دوسر خارش را تسکین می دهد و از ایجاد عفونت ثانویه ناشی از خراش جلوگیری می کند.

یک مطالعه که در سال ۲۰۱۷ انجام شد نشان داد که مصرف کرم بلغور جو دوسر برای درمان اگزما خفیف تا متوسط ​​مفید است. بلغور جو دوسر شدت خارش را کاهش می دهد.

مصرف جو می تواند از سرطان کولورکتال جلوگیری کند

مجله British Journal of Nutrition گزارش داد که جو برای محافظت از روده ها در برابر بیماری مفید است. رژیم غذایی غنی از غلاتی مانند بلغور جو دوسر می تواند اثر محافظتی علیه سرطان کولورکتال داشته باشد.

مطالعات دیگر نشان داده اند که O-B-glucan دارای خواص ضد سرطانی است. دانشمندان متوجه شده اند که عصاره های جو دوسر، بدون آسیب رساندن به سلول های سالم می تواند به کشتن سلول های سرطانی کمک کند.

درست است که هیچ ماده غذایی خاصی نمی تواند رشد سرطان را متوقف کند، اما رعایت رژیم غذایی ضد سرطانی می تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند.

منابع:

  1. Oats and bowel disease: a systematic literature review
  2. A 1% Colloidal Oatmeal Cream Alone is Effective in Reducing Symptoms of Mild to Moderate Atopic Dermatitis: Results from Two Clinical Studies
  3. Anti-inflammatory activities of colloidal oatmeal (Avena sativa) contribute to the effectiveness of oats in treatment of itch associated with dry, irritated skin
  4. Intervention with dietary fiber to treat constipation and reduce laxative use in residents of nursing homes
  5. Long-term consumption of oats in adult celiac disease patients
  6. Preparation, characterization, and biological properties of β-glucans
  7. Cholesterol-lowering effects of oat β-glucan
  8. Oats and CVD risk markers: a systematic literature review
  9. Dietary Intervention with Oatmeal in Patients with uncontrolled Type 2 Diabetes Mellitus – A Crossover Study
  10. Nutritional advantages of oats and opportunities for its processing as value added foods – a review