خواص سیر برای بدن

اجازه دهید غذا داروی شما باشد. این جمله معروفی از بقراط است که به نام پدر طب غربی نیز شناخته می شود. او در واقع از خواص سیر برای درمان انواع بیماری ها استفاده می کرد. جالب است بدانید که اخیرا، تحقیقات علمی اکثر این خواص را تایید کرده است.

در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت به مهمترین خواص سیر که توسط تحقیقات انسانی پشتیبانی و حمایت شده اند اشاره خواهیم کرد.

مهمترین خواص سیر

خواص سیر می تواند از ابتلا به بیماری های مختلف مخصوصا سرماخوردگی جلوگیری کند

مکمل حاوی سیر به علت تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، برای مبارزه با بیماری ها بسیار مفید است. یک مطالعه بزرگ ۱۲ هفته ای نشان داد که استفاده روزانه از مکمل سیر، در مقایسه با مصرف دارونما، تعداد دفعات ابتلا به سرماخوردگی را ۶۳٪ کاهش می دهد. میانگین مدت حضور علائم سرماخوردگی در بدن نیز ۷۰٪ کاهش یافت. این میانگین در گروهی که سیر استفاده کرده بودند ۱٫۵ روز و در گروهی که دارنما استفاده کرده بودند ۵ روز بود.

مطالعه دیگری نیز نشان داد که مصرف دوز بالایی از عصاره سیر به صورت سالانه (۲٫۵۶ گرم در روز)، تعداد روزهای ابتلا به سرماخوردگی و یا آنفولانزا را ۶۱ درصد کاهش می دهد. با این حال، یک بررسی دیگر نشان داد که شواهد برای تایید این فرضیه کافی نیست و تحقیقات بیشتری لازم است.

علیرغم فقدان شواهد قوی و کافی، اضافه کردن سیر به رژیم غذایی، ممکن است برای کسانی که زیاد سرما می خوردند ارزشش را داشته باشد.

سیر حاوی ترکیباتی است که خواص دارویی قوی دارند

سیر در بسیاری از نقاط جهان رشد می کند و به دلیل بوی قوی و طعم خوشمزه ای که دارد، یک ماده غذایی محبوب در پخت و پز است. با این حال، در طول تاریخ باستان، بیشتر از سیر برای درمان بیماری ها و خواص دارویی اش استفاده می شد. مصری ها، بابلی ها، یونانی ها، رومی ها و چینی ها از خواص سیر به وفور استفاده می کردند. این موضوع حتی در کتب قدیمی آن ها نیز درج شده است.

دانشمندان اکنون می دانند که بیشتر خواص سیر به وسیله ترکیبات گوگردی موجود در آن ایجاد می شود. این ترکیبات زمانی آزاد می شود که سیر خرد شده و یا جویده می شود.

شاید معروف ترین ترکیبی که در سیر وجود دارد، آلیسین باشد. آلیسین یک ترکیب ناپایدار است که فقط در سیر تازه و چند دقیقه پس از خرد کردن آن یافت می شود. ترکیبات دیگری که ممکن است در ایجاد خواص سیر نقش داشته باشند شامل دی آلیل دی سولفید و اس-آلیل سیستین است.

ترکیبات گوگردی سیر از دستگاه گوارش به بدن وارد می شوند و در سراسر بدن یعنی جایی که اثرات بیولوژیکی آن ها به اثبات می رسد، می چرخند.

سیر بسیار مغذی است اما کالری بسیار کمی دارد

سیر فوق العاده مغذی و کم کالری است. هر ۱ اونس (۲۸ گرم) سیر حاوی ارزش غذایی زیر است:

  • منگنز: حدود ۲۳٪ از نیاز روزانه بدن
  • ویتامین B6: حدود ۱۷٪ از نیاز روزانه بدن
  • ویتامین C: حدود ۱۵٪ از نیاز روزانه بدن
  • سلنیوم: حدود ۶٪ از نیاز روزانه بدن
  • فیبر: ۰٫۶ گرم
  • ۴۲ کالری
  • ۱٫۸ گرم پروتئین
  • ۹ گرم کربوهیدرات

این مقدار سیر حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1 نیز می باشد. سیر همچنین حاوی مقدار کمی از مواد مغذی دیگر است.

ترکیبات فعال در سیر می توانند فشار خون را کاهش دهند

بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی، بزرگترین قاتلان جهان هستند. فشار خون بالا یا پرفشاری خون یکی از مهمترین عوامل ایجاد کنتده این بیماری ها است. مطالعات انسانی نشان داده اند که مصرف مکمل سیر تاثیر قابل توجهی در کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد.

در یک مطالعه مشخص شد که مصرف ۶۰۰ الی ۱،۵۰۰ میلی گرم عصاره سیر به صورت سالانه، در یک دوره ۲۴ هفته ای، همانند دارو Atenolol در کاهش فشار خون عمل می کند. البته برای کسب این نتایج باید دوز بالایی از مکمل سیر را استفاده کنید. این دوز معادل مصرف ۴ حبه سیر در روز است.

خواص سیر می تواند کلسترول کل و LDL را کاهش دهد

سیر باعث بهبود سطح کلسترول شده و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. برای کسانی که کلسترول بالا دارند، مصرف مکمل سیر باعث کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی کلسترول LDL و کلسترول تام می شود. به نظر می رسد که سیر LDL (کلسترول بد) را کاهش می دهد اما اثر قابل توجهی بر روی HDL (کلسترول خوب) ندارد.

افزایش سطح تری گلیسیرید در خون نیز یکی دیگر از عوامل خطر شناخته شده برای ابتلا به بیماری های قلبی است. اما به نظر می رسد سیر بر روی تری گلیسیرید تاثیر ندارد.

سیر می تواند از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کند

سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می توانند به جلوگیری از بیماری آلزایمر و التهاب کمک کنند. آسیب اکسیداتیو حاصل از تولید رادیکال های آزاد در بدن، به روند پیری سرعت می دهد. سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از مکانیسم های محافظت کننده بدن در برابر آسیب های اکسیداتیو حمایت می کنند.

مصرف دوز بالایی از مکمل سیر می تواند آنزیم های آنتی اکسیدان را در بدن انسان افزایش داده و همچنین به طور قابل توجهی استرس اکسیداتیو را در کسانی که فشار خون بالا دارند، کم کند.

اثرات ترکیبی سیر بر روی کاهش کلسترول و فشار خون و همچنین خواص آنتی اکسیدانی این ماده ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مغزی شایع مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهند.

خواص سیر برای بدن
خواص سیر برای بدن

سیر می تواند عمر شما را طولانی کند

هنوز خواص سیر برای افزایش طول عمر اثبات نشده است اما با توجه به اثرات مفیدی که این ماده بر روی عوامل خطر مهم مانند فشار خون دارد، تصور می شود که سیر می تواند به شما کمک کند که زندگی طولانی تری داشته باشید.

واقعیت این است که سیر می تواند با بیماری های عفونی مبارزه کند. جلوگیری از بیماری های عفونی عامل مهمی در افزایش طول عمر است. چرا که این بیماری ها علت شایع مرگ و میر، به ویژه در افراد مسن یا افرادی است که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

عملکرد ورزشی بدن ممکن است با مصرف مکمل سیر بهبود یابد

سیر یکی از اولین موادی است که برای افزایش عملکرد بدن مفید شناخته شده است. به طوری که در گذشته، برای کاهش خستگی و افزایش ظرفیت بدن کارگران از خواص سیر استفاده می شد. مهمتر از همه این که ورزشکاران شرکت کننده در بازی های المپیک در یونان باستان نیز از قبل از مسابقات خود از این ماده استفاده می کردند.

مطالعات انجام شده بر روی این ماده نشان می دهند که سیر به بهبود عملکرد ورزشی یدن کمک می کند. اما مطالعات بسیار کمی در این زمینه انجام شده است.

افراد مبتلا به بیماری های قلبی که ۶ هفته سیر استفاده کردند، ۱۲ درصد کاهش ضربان قلب را در طول تمرینات ورزشی خود شاهد بودند. با این حال، این مطالعه نشان داد که سیر بر روی عملکرد بدن دوچرخه سواران رقابتی هیچ مزیتی نداد.

سایر مطالعات نیز نشان داده اند که خستگی ناشی از ورزش کردن ممکن است با مصرف سیر کاهش یابد.

خوردن سیر ممکن است باعث کاهش فلزات سنگین در بدن شود

مصرف دوز بالایی از ترکیبات گوگردی موجود در سیر، از بدن در برابر آسیب ناشی از مسمومیت با فلزات سنگین محافظت می کند. یک مطالعه چهار هفته ای که بر روی بدن کارکنان یک کارخانه باتری سازی (این کارکردان در معرض سرب هستند) انجام شد نشان داد که سیر باعث کاهش ۱۹ درصدی سرب در خون می شود. همچنین بسیاری از علائم بالینی مسمومیت، از جمله سردرد و فشار خون را کاهش می دهد.

سیر می تواند سلامت استخوان را بهبود بخشد

مطالعات انسانی هنوز نتوانسته اند اثرات سیر را بر روی کاهش تراکم استخوان ها اندازه گیری کنند. با این حال، مطالعاتی که روی جوندگان انجام شده است نشان می دهند که این ماده با افزایش استروژن در زنان می تواند کاهش تراکم استخوان را به حداقل برساند.

یک مطالعه که بر روی بدن زنان یائسه انجام شد نشان داد که مصرف روزانه عصاره سیر خشک که معادل ۲ گرم سیر خام است، به طور قابل توجهی نشانگر کمبود استروژن را کاهش می دهد. این موضوع نشان می دهد که مصرف مکمل سیر ممکن است بر روی سلامت استخوان ها در زنان تاثیر بگذارد.

ضمن این که موادی مانند سیر و پیاز ممکن است اثرات مفیدی بر روی استئوآرتریت داشته باشند.

سیر بسیار خوشمزه است و گنجاندن آن در رژیم غذایی کار راحتی است

این ماده غذایی پر از عطر و طعم است و به هر غذایی اضافه شود می تواند طعم آن را فوق العاده کند. بنابراین شما می توانید از طعم قوی سیر برای تغییر بوی مواد مختلف مانند مرغ و ماهی استفاده کنید. ضمن این که سیر در قالب های مختلفی از خام، پودر و مکمل در دسترس شما است.

به یاد داشته باشید که سیر بوی دهان را تغییر می دهد و ممکن است برخی از افراد به آن آلرژی داشته باشند. اگر دچار اختلال خونی هستید یا داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، قبل از افزایش مصرف سیر، با پزشک مشورت کنید.

یکی از روش های جذاب استفاده از سیر، تهیه روغن آن است. برای تهیه روغن سیر کافی است که چند حبه سیر را خرد کرده و به مقداری روغن زیتون اضافه کنید. اجازه دهید این ترکیب چند روز در محیط تاریک بماند. سپس از این روغن برای پخت و پز استفاده کنید.

منابع:

  1. Historical perspective on the use of garlic
  2. Allicin: chemistry and biological properties
  3. Preventing the common cold with a garlic supplement: a double-blind, placebo-controlled survey
  4. Supplementation with aged garlic extract improves both NK and γδ-T cell function and reduces the severity of cold and flu symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled nutrition intervention
  5. Garlic for the common cold
  6. Lipid-lowering effects of time-released garlic powder tablets in double-blinded placebo-controlled randomized study
  7. Garlic as a lipid lowering agent–a meta-analysis
  8. Lipid-lowering effects of time-released garlic powder tablets in double-blinded placebo-controlled randomized study
  9. Effect of garlic and fish-oil supplementation on serum lipid and lipoprotein concentrations in hypercholesterolemic men
  10. Effect of garlic on serum lipids: an updated meta-analysis
  11. Intake of garlic and its bioactive components
  12. Garlic reduces dementia and heart-disease risk
  13. Effect of garlic (Allium sativum) oil on exercise tolerance in patients with coronary artery disease
  14. Comparison of therapeutic effects of garlic and d-Penicillamine in patients with chronic occupational lead poisoning
  15. Prevention of bone loss by oil extract of garlic (Allium sativum Linn.) in an ovariectomized rat model of osteoporosis
  16. The effect of garlic tablet on pro-inflammatory cytokines in postmenopausal osteoporotic women: a randomized controlled clinical trial
  17. Dietary garlic and hip osteoarthritis: evidence of a protective effect and putative mechanism of action