خواص طالبی

طالبی یکی از پر طرفداران ترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر طعم و عطر دل پذیرش بسیار محبوب است. اولین بار در سال ۱۷۰۰ میلادی در دهکده ای در ایتالیا کاشت شده است. طالبی متعلق به گروه خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آن ها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوه های پر آب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمک است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمک عبارت اند از: میوه و تخم میوه.

خواص طالبی را بهتر بشناسیم

شاید شما هم لذت نوشیدن یک لیوان آب طالبی خنک را در فصل تابستان تجربه کرده اید، این میوه یکی از پر طرفدارترین میوه های فصل تابستان است. این میوه یکی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتاکاروتن بوده که دربدن تبدیل به ویتامین ش می شود. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان بسیار عالی است که از سرطان پیشگیری می کند، کلسترول را کاهش می دهد و درصد بیماری های قلبی و عروقی را به طرز چشم گیری کم می کند. این ویتامین در بهبود بینایی و حفظ سلامت و طراوت پوست، نقش ارزنده ای دارد. به علاوه بتاکاروتن بالای طالبی، مانع از بروز آب مروارید در سالمندان می شود. طالبی همچنین مواد مغذی دیگری مثل پتاسیم، اسید فولیک، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین ب ۶ است.

وجود مجموعه ای از ویتامین ها، به خصوص ویتامین های گروه ب در این میوه، آن را به ماده ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر تبدیل کرده است. طالبی میوه ای خنک و اشتها آور است و به دلیل دارا بودن درصد بالای آب، فیبر و مواد معدنی مناسب، ادرار آور و ملین است.

مصرف این میوه همچنین به افرادی که از کم خونی رنج می برند، توصیه می شود. مطالعات نشان داده شده است که افرادی که از آسم رنج می برند، در صورت استفاده از میوه هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی می شوند. از این رو این میوه برای کسانی که سل ریوی دارند، مفید است.

طالبی و گرمک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر برای کسانی که از یبوست رنج می برند، مفید است. همچنین میوه هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و… از بروز نارسایی قلب جلوگیری کرده و در صورت بروز، از شدت آن می کاهند. از آنجا که کلسترول، فشار خون و هموسیستیئن بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی و برای کنترل این سه فاکتور، مفید است و در سلامت قلب نقش کارامدی دارد. البته افرادی که از بیماری قند رنج می برند در مصرف این میوه باید جانب احتیاط را رعایت کنند.

همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه هایی مثل خربزه و طالبی دریافته اند که پوست این میوه ها می تواند منبعی برای تولید مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوه ها بسیار توصیه شده است.

روش انتخاب طالبی خوب و رسیده

برای خرید یک طالبی خوب و رسیده، با کف دست به آن ضربه بزنید باید صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه ی له شده یا نرم شده نداشته باشد. پوست آن باید به رنگ کرم یا زرد مایل شده باشد. محل اتصال آن به ساقه باید کمی نرم باشد و باقی مانده ساقه باید به راحتی کنده شود.

نوش جان