خوردن خرما

خرما غنی از فیبر رژیمی، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی ضروری از جمله پتاسیم و منیزیم است. اگر می خواهید با مزایای خوردن خرما آشنا شوید، با ادامه این مطلب همراه مجله پیام سلامت باشید.

یک رژیم غذایی که حاوی غذاهای کم چرب و دارای ارزش غذایی پایین است؛ می تواند با افزوده شدن خرما، کمبود خود را جبران کرده و سلامت شما را افزایش دهد و به کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن کمک کند.

در دسترس بودن هر دو نوع خرمای تازه و خشک استفاده از آن را ساده تر کرده است. خرما می تواند جایگزین مناسبی برای کشمش در محصولات پخته شده نیز باشد. همچنین می تواند همراه با آجیل و جو دو سر مصرف شود؛ یا به عنوان یک ماده شیرین کننده مورد استفاده در غذاهای مختلف قرار گیرد.

فیبر رژیمی در خرما

۱/۴ فنجان خرمای خشک یا تازه حاوی ۳ گرم فیبر رژیمی است. این مقدار ۱۴ درصد مواد غذایی توصیه شده توسط اداره کل کشاورزی ایالات متحده برای مردان و زنان بالغ که دارای رژیم ۲۰۰۰ کالری (یک رژیم معمول) هستند را تامین می کند. طبق نظر دکتر جان بریفا، بخش عمده ای از فیبر خرما، فیبر محلول بکتین است.

خوردن خرما و به طور کلی مصرف بالای غذاهای غنی از فیبر محلول ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت و کلسترول خون کمک کند. همچنین مطالعه ای در مجله تحقیقات تغذیه در سال ۲۰۰۹ می افزاید: رژیم غذایی غنی از فیبر همچنین می تواند به جلوگیری از چاقی، سکته مغزی، بیماری های قلبی و فشار خون بالا کمک کند.

پتاسیم در خرما

خوردن تقریبا شش خرمای متوسط و بزرگ، ۶ درصد از نیاز شما به پتاسیم در روز را تامین می کند.

پتاسیم همانند مواد معدنی و الکترولیتی، آنزیم های حیاتی را برای متابولیسم انرژی ایجاد می کند و برای عملکرد مناسب عضلات قلبی، صاف و اسکلتی مورد نیاز است.

اگر پتاسیم را به اندازه کافی مصرف نکنید، ممکن است از پوکی استخوان، سکته مغزی، سنگ کلیه یا فشار خون بالا رنج ببرید.

اگر رژیم غذایی شما حاوی مقدار زیادی سدیم باشد، برای حفظ تعادل این دو ماده معدنی، نیاز به پتاسیم بیشتری دارید. پس غذاهای حاوی پتاسیم بالا مانند خرما را وارد رژیم غذایی خود کنید؛ و با پزشک خود در مورد راه های کاهش سدیم خود صحبت کنید.

منیزیم در خرما

خوردن خرما منزیوم شما را نیز افزایش می دهد. مصرف ۴۲٫۶ گرم خرمای هسته دار (معادل پنج یا شش خرما) ۵٫۸ درصد از نیاز روزانه منیزیم برای زنان بالغ و ۴٫۵ درصد از نیاز روزانه منیزیم برای مردان را فراهم می کند.

بدن از منیزیم برای متابولیسم انرژی، تنظیم ویتامین ها و سایر مواد معدنی و حفظ قدرت استخوان ها و دندان ها استفاده می کند.

مصرف منیزیم با کاهش خطر ابتلا به دیابت، افسردگی، پوکی استخوان، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

زنان باردار، ورزشکاران تحت آموزش های فیزیکی شدید و افرادی که از بیماری های درازمدت یا جراحی رنج می برند؛ ممکن است نیاز به منیزیوم بیشتری برای جلوگیری از کمبود آن داشته باشند.

آنتی اکسیدان های خرما

در مطالعه که در سال ۲۰۰۵ در “مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی” منتشر شده است مقدار ترکیبات آنتی اکسیدانی را در نسخه های تازه و خشک شده سه رقم خرما بررسی کردند.

محققان دریافتند که تمام سه نوع خرمای تازه حاوی غلظت بالای آنتوسیانین ها و کاروتنوئیدها (دو آنتی اکسیدان قوی) هستند.

همچنین خرماها حاوی غلظت قابل توجهی از ترکیبات پلی فنول آنتی اکسیدان بودند.

محققان نتیجه گرفتند که خوردن انواع و اقسام خرماها می تواند آنتی اکسیدان های مفید را به رژیم غذایی شما اضافه کند.

انجمن تغذیه آمریکا گزارش می دهد که خوردن مقدار زیادی از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها ممکن است به جلوگیری از دیابت، سرطان، بیماری های قلبی و عصبی مانند آلزایمر کمک کند.