حقایق جالب درباره گلوکز

گلوکز به دلیل ماهیت خود به عنوان یکی از مواد ضروری برای سلامت بدن انسان یکی از شناخته شده ترین مولکول ها است. شما گلوکز را در غذا هضم می کنید و سپس بدن شما از خون برای انتقال گلوکز به سلول های هر عضو برای تولید انرژی استفاده می کند. گرچه نگرانی در مورد چاقی و دیابت در سال های اخیر گلوکز را بد نام کرده است، تمام زندگی انسان بستگی به حفظ سطح کافی این قند در بدن دارد. در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت قصد دارید بیشتر درباره گلوکز اطلاعات در اختیارتان قرار دهیم.

چند نکته مهم درباره گلوکز

شناسایی

این ماده یک نوع قند موجود در خون است که توسط بدن مصرف شده و تولید انرژی می‌ کند. گلوکز مونوساکاریدی است که به پنج گروه هیدروکسیل طبقه بندی می شود. یک نام رایج برای گلوکز قند خون است، اگر چه این ماده می تواند در خارج از بدن نیز وجود داشته باشد.

ویژگی ها

از لحاظ شیمیایی، گلوکز یک مولکول آلی است که از یک زنجیره کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است. هر مولکول دارای ۶ اتم کربن است که به ۷ یون هیدروژن، ۱ یون اکسیژن و ۵ یون هیدروکسید متصل است. در حالی که شکل زنجیره ای این مولکول ساده ترین است، مولکول های گلوکز بیشتر ساختار حلقه ای را تشکیل می دهند. فقط ۰٫۰۲ درصد از مولکول های گلوکز در یک محلول آب، ساختار مولکولی زنجیره ساده را حفظ می کنند.

انواع

اگر چه گلوکز به دلیل نقش آن در تولید انرژی، به عنوان یک ماده حیوانی شناخته می شود، این قند در زندگی گیاهی نیز وجود دارد. کلروفیل در گیاهان با استفاده از دی اکسید کربن موجود در هوا و انرژی نور خورشید گلوکز را سنتز می کند. این سنتز نشاسته ای ایجاد می کند که می تواند برای مصرف انرژی در آینده ذخیره شود.

حقایق جالب درباره گلوکز
حقایق جالب درباره گلوکز

اندازه

همه انسان ها برای حفظ انرژی و عملکرد مناسب اندام ها، نیاز به مقدار مشخصی از گلوکز در خون دارند. برای یک فرد بالغ سالم، غلظت معمول گلوکز در خون بین ۶۵ تا ۱۱۰ میلی گرم در میلی لیتر یا میلی گرم در هر میلی لیتر خون است. افراد مبتلا به دیابت به دلیل کاهش انسولین برای حذف قند اغلب سطح بالایی از قند خون را دارند. در چنین مواردی، سطوح بین ۷۰ تا ۱۳۰ میلی گرم در میلی لیتر قبل از مصرف غذا رایج هستند، در حالی که سطح گلوکز ممکن است بعد از صرف غذا به بیش از ۱۸۰ میلی گرم در میلی لیتر افزایش یابد.

اثرات

در سلامت، یکی از مهم ترین جنبه های گلوکز، تأثیر آن بر بیماری هایی مانند دیابت است. اگر شما مبتلا به دیابت هستید، بهترین روش برای کنترل بیماری، توسط نظارت بر سطح قند خون خود است. این سطوح در طول زمان میزان قند خون شما را نشان می دهد. برای تست کردن سطح قند خون، از یک لنست برای گرفتن یک قطره خون از نوک انگشت استفاده کنید. قطره خون را بر روی یک تست سنجش گلوکز فشار دهید و منتظر بمانید تا نتیجه شما نشان داده شود. این نتیجه را برای داشتن مرجع در آینده ثبت کنید. همچنین می توان از آزمایش ادرار برای بررسی میزان قند خون نیز استفاده کرد، اما این آزمایش از دقت پایین تری برخوردار است.