سولفورافان

سولفورافان یک ترکیب گیاهی طبیعی است که در بسیاری از سبزیجات مانند کلم بروکلی، کلم کالی، گل کلم و کلم پیچ وجود دارد. این ماده مزایای زیادی مانند بهبود سلامت قلب و روند هضم دارد.

در این مقاله مجله پیام سلامت همه چیز درباره سولفورافان، از جمله مزایای، عوارض جانبی احتمالی و منابع تامین کننده آن بررسی می شود.

سولفورافان چیست؟

سولفورفان یک ترکیب غنی از گوگرد است که در سبزیجات کریستالی مانند کلم بروکلی، کلم کالی و کلم پیچ یافت می شود. تحقیقات نشان داده اند که این ماده فواید زیادی برای بدن دارد. در این مواد غذایی، سولفورافان در فرم غیر فعال گلوکوراپامین وجود دارد که متعلق به ترکیب گیاهی گلوکوزینولات است.

سولفورفان هنگامی فعال می شود که گلوکوراپامین به همراه میروسیناز مصرف می شود. میروسیناز خانواده ای از آنزیم ها است که نقش مهمی در پاسخ دفاعی گیاهان ایفا می کند.

آنزیم های میروسیناز تنها هنگامی که گیاه آسیب می بینند فعال می شوند. بنابراین، سبزیجات کریستالی باید خرد شده یا جویدن شوند تا میروسیناز آن ها آزاد شده و سولفورافان را فعال کند.

سبزیجات خام دارای بالاترین سطح سولفورفان هستند. یک مطالعه نشان داد که بروکلی خام دارای ده برابر سولفورفان بیشتری نسبت به بروکلی پخته شده است. پختن سبزیجات به مدت یک تا سه دقیقه ممکن است بهترین راه برای بهینه سازی سطح سولفورفان این مواد غذایی در هنگام پخت و پز باشد.

بهتر است که این سبزیجات را در دمای زیر ۲۸۴ درجه فارنهایت (۱۴۰ درجه سانتیگراد) طبخ کنید، زیرا دمای بالاتر از این درجه، باعث کاهش گلوکوزینولات هایی مانند گلوکورافین می شود.

به همین دلیل بهتر است که سبزیجات کریستالی را به جای جوشاندن در آب در مایکروویو بپزید. برای به حداکثر رساندن میزان سولفورافان ورودی به بدن بهتر است این سبزیجات به صورت خام استفاده شود.

مزایای بالقوه

تحقیقات حیوانی، آزمایشگاهی و انسانی نشان داده اند که سولفورافان ممکن است برای بدن مزایایی داشته باشد.

این ماده ممکن است اثرات ضد سرطانی در بدن داشته باشد

سرطان یک بیماری بالقوه کشنده است که بر اثر رشد غیرقابل کنترل سلول ها ایجاد می شود. به نظر می رسد سولفورفان دارای خواص ضد سرطانی است. این ماده هم اندازه و هم تعداد سلول های سرطانی مختلف را کاهش می دهد.

سولفورافان همچنین می تواند باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی شود و آنزیم های آنتی اکسیدانی و سم زدایی را که برای محافظت از بدن در برابر مواد سرطان زا مفیدند، وارد بدن می کند.

به یاد داشته باشید که محققان در این مطالعات از یک فرم متمرکز سولفورفان استفاده کرده اند. بنابراین هنوز مشخص نیست که سولفورافان موجود در مواد غذایی تازه نیز تاثیر مشابه ای داشته باشد.

همچنین هنوز مشخص نیست که آیا می توان از سولفورفان در یک محیط بالینی، برای کاهش خطر ابتلا به سرطان و کاهش رشد سرطان در بدن انسان استفاده شود یا خیر؟

به همین دلیل، برای تایید تاثیر سولفورافان بر روی کاهش خطر ابتلا به سرطان، به مطالعات بیشتری نیاز داریم. محققان بر این باورند که ترکیبات موجود در این سبزیجات از جمله سولفورفان، مسئول خواص ضد سرطانی این مواد غذایی هستند.

سولفورافان می تواند از سلامت قلب پشتیبانی کند

هم تست های آزمایشگاهی و هم مطالعات حیوانی نشان داده اند که سولفورفان می تواند سلامت قلب را به روش های مختلفی ارتقاء دهد. به عنوان مثال، سولفورافان با کاهش التهاب، می تواند به سلامت قلب منجر شود. التهاب ممکن است منجر به تنگ شدن شریان ها شود. تنگ شدن شریان ها یکی از علل اصلی ایجاد کننده بیماری های قلبی است.

تحقیقات انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داده اند که سولفورافان ممکن است فشار خون را کاهش دهد و به این ترتیب از ایجاد بیماری های قلبی جلوگیری کند.

علیرغم این یافته های امیدوار کننده، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا سولفورافان می تواند سلامت قلب را در بدن انسان ها بهبود بخشد یا خیر؟ مورد نیاز است.

ممکن است اثرات ضد دیابتی داشته باشد

دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که میلیون ها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نمی توانند به طور موثر قند موجود در خون را به سلول ها منتقل کنند. این اختلال باعث می شود که سطح قند خون بالا برود.

در یک مطالعه ۱۲ هفته ای که بر روی ۹۷ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد مشخص گردید که مصرف روزانه عصاره کلم بروکلی که حاوی ۱۵۰ میکرومول سولفورافان است، باعث کاهش سطح قند خون می شود.

این مطالعه نشان داد که سولفورفان به طور موثری سطح قند خون ناشتا را حدودا ۶٫۵ درصد کاهش می دهد. همچنین موجب بهبود هموگلوبین A1c در درازمدت می شود. این اثرات به ویژه در شرکت کنندگانی که چاق و دیابتی بودند، بسیار قوی تر بود.

سایر خواص سولفورافان

مطالعات نشان داده اند که سولفورفان ممکن است دارای مزایای دیگری نیز باشد. این مزایا عبارتند از:

  • ممکن است برخی علائم اوتیسم را درمان کند. مطالعه ای که بر روی ۲۹ مرد جوان مبتلا به اوتیسم انجام شد نشان داد که مصرف روزانه ۱۵۰ میلی مول سولفورفان به مدت ۱۸ هفته علائم اوتیسم مانند تعامل اجتماعی و ارتباطات کلامی را بهبود می بخشد.
  • این ماده می تواند از پوست در برابر آسیب های خورشیدی محافظت کند. مطالعات نشان داده اند که سولفورفان می تواند از آسیب های پوستی ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) جلوگیری کند.
  • ممکن است از آسیب مغزی جلوگیری کند. با توجه به مطالعات حیوانی، سولفورافان ممکن است تاثیری بر روی بهبود عملکرد مغز و کاهش قدرت ذهن پس از آسیب های مغزی، داشته باشد.
  • ممکن است یبوست را بهبود بخشد. در یک مطالعه ۴ هفته ای که بر روی ۴۸ بزرگسال انجام شد مشخص شد، خوردن ۲۰ گرم جوانه بروکلی غنی از سولفورفان باعث بهبود علائم یبوست می شود. جوانه هایی که سولفورافان نداشتند، چنین اثری روی بدن ایجاد نکردند.

مهم است که توجه داشته باشید که بیشتر این مطالعات بر روی سلول های انسانی یا حیوانی انجام شده است.

بنابراین، تحقیقات بیشتری لازم است تا تأیید شود که آیا سولفورفان اثرات مشابه ای بر روی بدن انسان دارد یا خیر؟

سولفورافان
سولفورافان

عوارض جانبی و نگرانی هایی در مورد ایمنی این ماده

مصرف سولفورافان به اندازه ای که در سبزیجات کریستالی یافت می شود، عوارض جانبی کمی ایجاد می شود. علاوه بر این، مکمل این ماده نیز در بازار وجود دارد. این مکمل ها به طور معمول از کلم بروکلی یا عصاره جوانه بروکلی ساخته شده و به طور کلی متمرکز شده و شامل سولفورافان بیشتری از آنچه که به طور طبیعی در این مواد غذایی یافت می شود، می باشد.

در حالی که هنوز هیچ مقدار معینی برای مصرف روزانه سولفورفان از سوی متخصصان ارائه نشده است، اما بیشتر تولید کننده های این نوع مکمل ها پیشنهاد می کنند که حدود ۴۰۰ میکروگرم در روز از این ماده مصرف شوند.

با مصرف مکمل سولفورافان ممکن است متوجه عوارض جانبی خفیفی مانند افزایش گاز، یبوست و اسهال شوید.

علیرغم محبوبیت رو به رشد این ماده در جوامع، تحقیقات بیشتری برای تعیین دوز مناسب، ایمنی و اثربخشی مکمل های حاوی سولفورافان بر روی بدن انسان مورد نیاز است.

مواد غذایی حاوی سولفورافان

سولفورافان به طور طبیعی در طیف وسیعی از سبزیجات کریستالی وجود دارد. این سبزیجات نه تنها سولفورفان مورد نباز بدن را فراهم می کنند، بلکه بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را نیز در بر می گیرند. برای افزایش مصرف سولفورافان، بیشتر از سبزیجات زیر استفاده کنید:

  • جوانه بروکلی
  • کلم بروکلی
  • گل کلم
  • کلم کالی
  • کلم بروکسل
  • کلم پیچ قرمز و سفید
  • بوک چوی
  • شاهی آبی

مهم است که این سبزیجات را قبل از مصرف خرد کنید و قبل از قورت دادن کاملا بجوید تا سلولفورفان موجود در آن ها از فرم غیر فعال، یعنی گلوکوراپامین، به فرم فعال تبدیل شود.

برای بهینه کردن سولفورافان مصرفی، این سبزیجات را به صورت خام یا پخته شده در دمای کمتر از ۲۸۴ درجه فارنهایت (۱۴۰ درجه سانتیگراد) مصرف کنید.

برای افزایش مصرف سولفورافان، روی سالادتان دانه خردل یا پودر خردل بریزید. این ماده حاوی میروسنیناز است و می تواند به افزایش سولفورفان، به ویژه در سبزیجات پخته شده کمک کند.

نکته پایانی

سولفورفان در سبزیجات کریستالی مانند بروکلی، گل کلم و کلم پیچ یافت می شود. این ماده ممکن است خواص ضد سرطانی و ضد دیابتی داشته باشد.

با این حال، بیشتر تحقیقاتی که بررسی خواص سولفورافان پرداخته اند بر روی حیوانات و سلول های جدا شده از بدن انسان انجام شده است. بنابراین، برای شناخت مزایای سولفورفان بهتر است مطالعات انسانی با کیفیت بالا انجام شود.

با اضافه کردن سولفورافان بیشتر به رژیم غذایی تان، سطح سلامت بدن خود را ارتقاء دهید.

منابع:

  1. Impact of thermal processing on sulforaphane yield from broccoli
  2. Sulforaphane, a dietary component of broccoli/broccoli sprouts, inhibits breast cancer stem cells
  3. Dietary Sulforaphane in Cancer Chemoprevention: The Role of Epigenetic Regulation and HDAC Inhibition
  4. Multi-targeted prevention of cancer by sulforaphane
  5. Cruciferous vegetables: dietary phytochemicals for cancer prevention
  6. Activation of Nrf2 in endothelial cells protects arteries from exhibiting a proinflammatory state
  7. Sulforaphane reduces hepatic glucose production and improves glucose control in patients with type 2 diabetes
  8. Natural Nrf2 activators in diabetes
  9. Sulforaphane and phenylethyl isothiocyanate protect human skin against UVR-induced oxidative stress and apoptosis: role of Nrf2-dependent gene expression and antioxidant enzymes
  10. Daily intake of broccoli sprouts normalizes bowel habits in human healthy subjects
  11. Supplementation of the Diet by Exogenous Myrosinase via Mustard Seeds to Increase the Bioavailability of Sulforaphane in Healthy Human Subjects after the Consumption of Cooked Broccoli