عوارض کلم

کلم متعلق به خانواده سبزیجات cruciferous است و حاوی مواد مغذی متعددی از قبیل فیبر، فولات، کلسیم، پتاسیم و ویتامین A، C و K می باشد. کلم حاوی عصاره های گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل می کنند تا خطر ابتلا به سرطان های مختلفی را کاهش دهند. با این حال، مصرف مقادیر زیادی کلم می تواند منجر به عوارض جانبی منفی مانند نفخ، اسهال، تداخلات دارویی و کم کاری تیروئید شود. در این مطلب پیام سلامت درباره عوارض کلم گفتگو خواهیم کرد.

استفراغ

کلم حاوی مقادیر قابل توجهی از ریفینوز، یک قند غیر قابل هضم است. این قند یک نوع کربوهیدرات پیچیده است که از طریق روده های شما عبور می کند و می تواند باعث نفخ شود.

سایر علائم مربوط به نفخ شکم که ممکن است به عنوان عوارض کلم بروز کنند، شامل خلط، ناراحتی شکمی و باد شکم است.

اسهال

کلم سبز حاوی ۵٫۸ گرم فیبر در ۱ فنجان است. به گزارش دانشگاه ایالتی میشیگان. فیبر نامحلول در کلم باعث افزایش حرکت و جابجایی مواد زائد (مدفوع) در دستگاه گوارش می شود. خوردن فیبر بیش از حد می تواند به علائم اسهال کمک کند یا روده شما را مسدود کند.

علاوه بر این، افرادی که تحت درمان سرطان قرار دارند ممکن است نیاز به اجتناب از خوردن کلم داشته باشند، زیرا این سبزی می تواند اسهال را که اغلب به علت شیمی درمانی ایجاد می شود، افزایش دهد. پس اگر در معرض این نوع درمان باشید، با پزشک معالج خود در مورد عوارض کلم و مصرف آن مشورت کنید.

تعاملات دارویی

کلم حاوی مقادیر بالایی از ویتامین K (یک ویتامین برای کمک به لخته شدن خون) است. خوردن کلم زیاد می تواند داروهای رقیق کننده خون را تحت تاثیر قرار دهد؛ اما مصرف ۲ فنجان کلم سبز باید در فراهم آوردن مقدار مطلوب ویتامین K بدون ایجاد اثرات منفی کمک کند.

طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند میزان توصیه شده روزانه ویتامین K شامل ۱۲۰ میکروگرم برای مردان و ۹۰ میکروگرم برای زنان است. یک فنجان کلم سبز حاوی ۵۳ میکروگرم ویتامین K است، در حالی که همان مقدار کلم قرمز حاوی ۳۴ میکروگرم است.

با توجه به نظر سیستم بهداشتی دانشگاه میشیگان، مصرف مقدار ثابتی از غذاهایی با ویتامین K بالا و محدود کردن مصرف ویتامین K به میزان توصیه شده روزانه می تواند در جلوگیری از تعاملات مضر این ویتامین کمک کند. اما در صورت استفاده از داروهای رقیق کننده خون، باید با پزشک خود درباره مصرف غذاهای دارای ویتامین K بالا، مشورت کنید.

کم کاری تیروئید

طبق گفته موسسه لینوس پالینگ مصرف مقادیر زیادی کلم ممکن است باعث کم کاری تیروئید شود. کمبود ید همراه با مصرف زیاد کلم، از جمله ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ گرم در روز، می تواند منجر به کمبود هورمون تیروئید شود. گلوکوزینولات ها ترکیباتی حاوی گوگرد و نیتروژن هستند که به مقدار فراوان در کلم وجود دارند.

واکنش های شیمیایی با این ترکیبات ممکن است با تولید هورمون تیروئید شما مقابله کند یا موجب آزاد شدن یون خاصی شود که با جذب ید رقابت می کند. در نتیجه اگر پروسه های رقیب محدود کردن مقدار ید وجود دارد ۰مثل مصرف بیش از حد کلم)، ممکن است به توسعه کم کاری تیروئید کمک کند. با این حال، مصرف کلم مستقل از کمبود ید، خطر ابتلا به هیپوتیروییدی را افزایش نمی دهد.