نارگیل سبز

نارگیل سبز همان نارگیل قهوه ای و پر از مو است که زودتر از موعد برداشت شده. این دو نارگیل هر دو محصول نخل نارگیل (Cocos nucifera) هستند. تفاوت آن ها در زمان برداشت است. نارگیل سبز نارگیلی است که قبل از رسیده شدن چیده می شود در حالی که نارگیل قهوه ای و معمولی کاملاً بالغ و رسیده است.

نارگیل سبز نسبت به نارگیل قهوه ای گوشت بسیار کمتری دارند. درعوض به خاطر تازگی و آب زیادی که در دلش نهفته است، طرفداران زیادی دارد. در ادامه این مقاله مجله پیام سلامت می خواهیم در مورد فواید و کاربرد های نارگیل نرسیده یا همان سبز صحبت کنیم. لطفا با ما همراه شوید.

مراحل رشد نارگیل

۱۲ ماه طول می کشد تا میوه نارگیل به طور کامل بالغ و رسیده شود. اما نارگیل سبز در ماه هفتم رشد میوه چیده می شود. این میوه تا زمانی که به سن بلوغ برسد، رنگ سبزی دارد. گوشت نارگیل سبز بسیار کم است. در این دوره از رشد، میوه نارگیل بیشتر از آب تشکیل شده است. در طی فرآیند رسیدن، رنگ بیرونی میوه به تدریج تیره می شود.

گوشت داخلی میوه نیز در طی مراحل مختلفی تغییر می کند:

  • در شش ماه اول گوشت داخلی نارگیل، سبز روشن بوده و فقط حاوی آب و بدون چربی است.
  • در ماه های هشتم تا دهم پوست بیرونی نارگیل دارای لکه های زرد یا قهوه ای بیشتری است. آب آن شیرین تر می شود و گوشت ژله ای در داخلش شکل می گیرد. این بافت به تدریج غلیظ و سفت می شود.
  • در ماه یازدهم و دوازدهم پوست بیرونی نارگیل شروع به قهوه ای شدن می کند و گوشت داخل آن نیز غلیظ و سفت می شود. همزمان با این تغییرات چربی این میوه نیز زیاد می شود. در عوض میزان آب داخل میوه کاهش پیدا می کند.

خواص نارگیل سبز

آب و گوشت نارگیل سبز هر دو دارای خواص و فواید چشمگیری هستند. این خواص را می توان به شرح زیر اعلام کرد:

با مواد مغذی فراوانی غنی شده است

آب و گوشت نارگیل سبز با الکترولیت ها و ریز مغذی های زیادی غنی شده است. هرچه میوه نارگیل بالغ تر می شود و آب داخلش بیشتر به گوشت تبدیل می شود، ارزش غذایی آن به طرز چشمگیری تغییر می کند.

یک وعده ۳٫۵ اونسی (۱۰۰ میلی لیتری یا ۱۰۰ گرمی) از آب نارگیل و گوشت نارگیل خام به ترتیب حاوی ارزش غذایی زیر است:

  آب نارگیل گوشت داخلی نارگیل خام
کالری ۱۸ ۳۵۴
پروتئین کمتر از ۱ گرم ۳ گرم
چربی ۰ گرم ۳۳ گرم
کربوهیدرات ۴ گرم ۱۵ گرم
فیبر ۰ گرم ۹ گرم
منگنر ۷ درصد از نیاز روزانه بدن ۷۵ درصد از نیاز روزانه بدن
مس ۲ درصد از نیاز روزانه بدن ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن
سلنیوم ۱ درصد از نیاز روزانه بدن ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن
منیزیم ۶ درصد از نیاز روزانه بدن ۸ درصد از نیاز روزانه بدن
فسفر ۲ درصد از نیاز روزانه بدن ۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن
آهن ۲ درصد از نیاز روزانه بدن ۱۳ درصد از نیاز روزانه بدن
پتاسیم ۷ درصد از نیاز روزانه بدن ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن
سدیم ۴ درصد از نیاز روزانه بدن ۱ درصد از نیاز روزانه بدن

ممکن است از کمبود آب در بدن جلوگیری کند

آب نارگیل ترکیبی از قند و الکترولیت هایی است که در محلول های آبرسان می توان آن ها را پیدا کرد. بنابراین می توان از این ماده برای جایگزینی مایعات دفع شده بر اثر ابتلا به اسهال خفیف استفاده کرد. علاوه بر این بسیاری از ورزشکاران از این نوشیدنی به عنوان نوشیدنی ورزشی و برای احیای مواد مغذی بدن بعد از ورزش کردن استفاده می کنند.

مطالعه ای که بر روی ۸ مردی که در شرایط آب و هوایی گرم دوچرخه سواری می کردند نشان داد که نوشیدن آب نارگیل به شرکت کنندگان اجازه می دهد تا بیشتر ورزش کنند، به ضربان قلب بالاتری برسند و در مقایسه با نوشیدنی ورزشی یا آب معمولی، کمتر کمبود آب را تجربه کنند.

برای سلامت قلب مفید است

آب نارگیل ممکن است به بهبود سندرم متابولیک کمک کند. این سندروم گروهی از شرایط است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. سندرم متابولیک با فشار خون، قند خون، تری گلیسیرید و کلسترول LDL (کلسترول بد) بالا، کمبود کلسترول HDL (کلسترول خوب) و افزایش چربی شکم مشخص می شود.

در یک مطالعه سه هفته ای که بر روی موش های آزمایشگاهی مبتلا به سندرم متابولیک ناشی از رژیم غذایی غنی از فروکتوز انجام شد نشان داد که نوشیدن آب نارگیل سبز باعث بهبود فشار خون، قند خون، تری گلیسیرید و انسولین می شود.

محققان همچنین افزایش سطح فعالیت آنتی اکسیدانی را در بدن این حیوانات گزارش کردند. به گفته آنها این نوشیدنی  ممکن است از آسیب اکسیداتیو در رگ های خونی جلوگیری کند.

نارگیل سبز
نارگیل سبز

سرشار از آنتی اکسیدان است

هم گوشت و هم آب نارگیل سبز سرشار از ترکیبات فنلی است. این ترکیبات نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شوند و می توانند التهاب را کاهش داده و از آسیب اکسیداتیو در سلول های بدن جلوگیری کنند.

در یک تحقیق آزمایشگاهی، مشخص شد که آب نارگیل می تواند از آسیب اکسیداتیو ناشی از پراکسید هیدروژن در بدن جلوگیری کند. ویتامین ها و ریز مغذی های موجود در نارگیل مانند روی، مس، منگنز و سلنیوم نیز به حمایت از سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی طبیعی در بدن کمک می کنند.

طریقه استفاده از نارگیل سبز

اولین روش استفاده از این ماده مغذی، مصرف آب آن به صورت تازه و به عنوان جایگزینی برای انواع نوشیدنی است. یک عدد نارگیل سبز جوان حاوی حدود ۱۱ اونس (۳۲۵ میلی لیتر) آب است.

آب و گوشت داخلی این یموه تا زمانی که نارگیل باز نشود، استریل است. بنابراین می توانید بدون انجام فرآیندی خاص مانند جوشاندن یا اضافه کردن مواد نگهدارنده، از آن به صورت تازه استفاده کنید. اگر نارگیل سبز کمی رسیده تر را انتخاب کنید گوشت بیشتری در اختیارتان خواهد بود. گوشت نارگیل سبز ۸ ماهه کمی لطیف تر از گوشت نارگیل قهوه ای است.

یادتان نرود که برای انتخاب این میوه به سنگینی آن توجه کنید. هنگامی که میوه را تکان می دهید، باید آب داخلش تکان تکان بخورد و حرکت کند. این نشان می دهد که نارگیل پر از آب و هنوز نرسیده است.

نارگیل های سبز پوسته بیرونی و پوسته داخلی نرم تری دارند. بنابراین باز کردن آنها بسیار راحت تر از نارگیل قهوه ای است. علاوه بر آب داخل این میوه می توانید از گوشت لطیف آن برای غلیظ کردن انواع سس های چرب نیز استفاده کنید.

نکته آخر

نارگیل های سبز نارگیل های جوانی هستند که به طور کامل رسیده و قهوه ای نشده اند. آب این میوه شیرین و گوشت آنها بسیار مغذی است. مصرف این میوه برای جلوگیری از کم آبی بدن بسیار عالی است. این میوه حاوی مواد مغذی و ترکیبات زیادی که هر کدام از آن ها می توانند فواید آنتی اکسیدانی برای بدن داشته باشند و به کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک و بیماری های قلبی کمک کنند.

اگر می خواهید این میوه خوشمزه و گرمسیری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، حتما نوع سبزش را انتخاب کنید.

منابع:

  1. CocoNUT
  2. coconut meat raw
  3. Improved exercise capacity in the heat followed by coconut water consumption
  4. Ergogenic Attributes of Young and Mature Coconut (Cocos nucifera L.) Water Based on Physical Properties, Sugars and Electrolytes Contents
  5. Therapeutic effects of tender coconut water on oxidative stress in fructose fed insulin resistant hypertensive rats
  6. Phenolic Compounds, Antioxidant Activity, and Medium Chain Fatty Acids Profiles of Coconut Water and Meat at Different Maturity Stages
  7. Evaluation of chemical constituents and antioxidant activity of coconut water (Cocus nucifera L.) and caffeic acid in cell culture
  8. The coconut odyssey: the bounteous possibilities of the tree of life