خواص چای دارچین

در سال های اخیر، تحقیقات توانسته اند برخی از خواص قدرتمند دارچین را کشف کنند. از تنظیم میزان قند خون گرفته تا حفظ عملکرد مغز، همگی از خواص این ماده ارزشمند هستند. چای دارچین دقیقا همان چیزی است که برای کسب این فواید به آن نیاز دارید. در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت ضمن آشنایی با فواید با مضرات مصرف بیش از حد این ادویه نیز آشنا خواهید شد.

مهمترین فواید چای دارچین

تثبیت قند خون

تحقیقات نشان داده اند که دارچین اثر مهمی بر روی سطح قند خون دارد. برخی از تحقیقات نشان داده اند که این ماده مانند انسولین در بدن عمل می کند. انسولین هورمونی است که مسئول انتقال قند از جریان خون به بافت های بدن است. این نوشیدنی همچنین ممکن است اثربخشی انسولین را در بدن افزایش دهد و از بدن در برابر مقاومت به انسولین محافظت کند. با توجه به بررسی انجام شده توسط محققان دانشگاه Thames Valley در بریتانیا، دارچین می تواند سطح قند خون ناشتا را تا ۲۹ درصد در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد.

پشتیبانی از سلامت قلب

اضافه کردن چای دارچین به روال روزانه زندگی می تواند بر روی سلامت قلب تاثیر زیادی داشته باشد. در واقع، دارچین ثابت کرده است که می تواند بسیاری از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد و باعث شود که این اندام کارایی بیشتری داشته باشد. علاوه بر کاهش سطح قند خون، دارچین ممکن است به کاهش کلسترول LDL و یا همان کلسترول بد و همچنین تری گلیسیرید کمک کند. این ادویه حتی می تواند سطح کلسترول مفید HDL را افزایش دهد. این نوع کلسترول کمک می کند تا بدن کلسترول اضافی را از شریان ها پاک کند.

دارای خواص ضد سرطانی

برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده اند که دارچین ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد. یک مطالعه منتشر شده در مجله BMC Cancer نشان داد که عصاره دارچین می تواند باعث مرگ سلول های تومور در سرطان پوست شود. این ادویه با تغییر فعالیت پروتئین های خاص این عمل را در بدن انجام می دهد. یکی دیگر از مطالعات حیوانی که در مریلند انجام شد نیز یافته های مشابه ای را کسب کرد. این یافته ها نشان داده اند که پلی فنول های جدا شده از دارچین باعث کاهش رشد و گسترش سلول های سرطانی در کبد می شود. با این حال، به مطالعات بیشتری برای درک اینکه آیا اثرات ضد سرطانی دارچین بر روی بدن انسان نیز تاثیر گذار است، نیاز داریم.

کاهش وزن

آیا مصرف چای دارچین باعث کاهش وزن می شود؟ اگر چه تحقیقات انجام شده درباره اثرات چای دارچین بر روی کاهش وزن محدود است، اما مطالعات متعددی نتایج مثبتی را در این زمینه نشان داده اند. به عنوان مثال، یک مطالعه انجام شده در هند نشان داد که مصرف سه گرم مکمل دارچین در روز به مدت ۱۶ هفته باعث کاهش معنی داری در دور کمر و شاخص توده بدنی نسبت به گروه شاهد می شود. یکی دیگر از مطالعات حیوانی منتشر شده در Scientific Reports نشان داد که عصاره دارچین باعث کاهش تعداد سلول های چربی در بدن می شود. این فرآیند فرایندی است که به نظر می رسد برای افزایش متابولیسم و ​​محافظت از بدن در برابر چاقی موثر است.

خواص چای دارچین
خواص چای دارچین

کاهش التهاب

مطالعات نشان داده اند که دارچین غنی از آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی قوی است. به عنوان مثال، یک مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی چین نشان داد که ترکیبات معینی در دارچین وجود دارد که در کاهش شاخص های التهابی در شرایط آزمایشگاهی موثر هستند. این ترکیبات می توانند مزایای فراوانی برای سلامت پوست، درد مفصلی، پیشگیری از بیماری ها و غیره را به همراه داشته باشند. اما این امر چطور امکان پذیر است؟ تحقیقات نشان داده اند که التهاب می تواند ریشه بیماری های مزمن مانند سرطان، دیابت و اختلالات خودایمنی باشد. بنابراین شما با مصرف چای دارچین و کاهش التهاب در بدن می توانید از سلامت خود محافظت کنید.

حفظ عملکرد مغز

یکی از مزایای قابل توجه نوشیدن چای دارچین قبل از خواب، توانایی آن در حفظ عملکرد مغز است. مطالعات متعدد نشان داده اند که ترکیبات خاصی که در چای دارچین یافت می شوند، می توانند به پیشگیری از اختلالات نوروژنراتیو مانند بیماری آلزایمر در بدن کمک کنند. به عنوان مثال، یک مطالعه حیوانی نشان داد که دارچین موجب بهبود عملکرد حرکتی و کمک به محافظت از سلول های مغز در موش های مبتلا به پارکینسون می شود. یکی دیگر از مطالعات حیوانی که در کالیفرنیا انجام شد نشان داد که ترکیبات خاصی در دارچین وجود دارد که باعث جلوگیری از تغییرات غیر طبیعی در پروتئین های مغز می شوند و می توانند در جلوگیری از آلزایمر موثر باشند.

پر از آنتی اکسیدان ها

چای دارچین، مثل بسیاری از چای های گیاهی دیگر، با آنتی اکسیدان هایی که از مزایای زیادی برخوردار هستند، غنی شده است. پوست دارچین حاوی کاتچین ها و پروکاریادین ها است. این مواد فعالیت آنتی اکسیدانی دارند. این آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. رادیکال های آزاد با ایجاد بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و سرطان و همچنین پیری زودرس ارتباط دارند. پوست دارچین همچنین حاوی پلی فنول ها و فلاونوئیدها است که خواص ضد رادیکال های آزاد دارند.

تقویت سیستم ایمنی

چای دارچین مانند بسیاری از چای ها می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و عواملی را که می توانند باعث بیماری شوند را دفع کنند. مطالعات نشان داده اند که دارچین می تواند رشد و گسترش باکتری هایی مانند سالمونلا و کاندیدا آلبیکن ها را مهار کند. این چای دارای خواص ضد باکتری است و در دفع باکتری هایی که باعث بوی بد دهان و همچنین سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شوند، نقش دارد.

چگونه می توانیم چای دارچین درست کنیم؟

چند روش مختلف برای تهیه چای دارچین و استفاده از خواص آن برای دیابت، کاهش وزن، التهاب یا سلامت کلی وجود دارد. اما یکی از ساده ترین راه های تهیه چای دارچین داغ، افزودن یک قاشق چایخوری پودر دارچین به یک فنجان آب گرم است. اگر پودر دارچین ندارید کافی است که چند عدد چوب دارچین را با یک فنجان آب در شیر جوش به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشانید. این کار اجازه می دهد تا عطر و طعم منحصر به فرد و ترکیبات مفید این ادویه به نوشیدنی منتقل  شود. البته مانند چای سبز، چای زنجبیل و چای معمولی، چای دارچین نیز به صورت کیسه ای و آماده در برخی از فروشگاه ها عرضه می شود.

نکات مهم در مورد عوارض مصرف بیش از حد دارچین

آیا مصرف چای دارچین برای بدن عوارض دارد؟ در صورتی که این چای را در حد اعتدال استفاده کنید، احتمال ایجاد عوارض جانبی بسیار کم است. با این حال، خوردن مقدار زیادی دارچین می تواند مشکلاتی مانند زخم دهان، افت فشار خون و مشکلات تنفسی ایجاد کند. اطمینان حاصل کنید که به جای دارچین کاسیا از  دارچین سیلان بیشتر استفاده می کنید. زیرا این نوع دارچین کومارین کمتری دارد و ممکن است عوارض جانبی منفی کمتری داشته باشد.

در صورت استفاده از چای دارچین برای کاهش وزن، از ترکیبات دیگری مانند دارچین نیز همراه با این چای استفاده کنید. اضافه کردن شیرین کننده هایی مانند عسل، شربت افرا یا قند به این نوشیدنی می تواند عطر و طعم آن را افزایش دهد، اما این مواد حاوی کالری هستند. پس کمتر از آن ها استفاده کنید.

علاوه بر این، در نظر داشته باشید که دارچین ممکن است با داروهایی که برای کاهش قند خون استفاده می شوند، تداخل داشته باشد. اگر داروی دیابت مصرف می کنید، قبل از اضافه کردن چای دارچین به روال زندگی خود، با پزشک مشورت کنید.

چای دارچین همچنین می تواند در افرادی که به دارچین حساس هستند، واکنش های آلرژیک ایجاد کند. در صورتی که پس از مصرف این چای علائمی مانند خارش، تورم زبان یا مشکل تنفسی داشتید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. افرادی که به سینامالدئید حساسیت دارند نیز باید از مصرف این چای خودداری کنند.

برخی از گونه های دارچین حاوی مقدار زیادی کومارین هستند که ممکن است باعث نارسایی کبدی شود. اگر داروی کبدی استفاده می کنید، از مصرف این چای اجتناب کنید. اگر دارویی مصرف می کنید که می تواند سلامت کبد را تحت تاثیر قرار دهد نیز باید از مصرف این نوشیدنی خودداری کنید.

منابع:

  1. A hydroxychalcone derived from cinnamon functions as a mimetic for insulin in 3T3-L1 adipocytes
  2. The potential of cinnamon to reduce blood glucose levels in patients with type 2 diabetes and insulin resistance
  3. Cinnamon use in type 2 diabetes: an updated systematic review and meta-analysis
  4. Cinnamon extract induces tumor cell death through inhibition of NFkappaB and AP1
  5. Water-soluble polymeric polyphenols from cinnamon inhibit proliferation and alter cell cycle distribution patterns of hematologic tumor cell lines
  6. Effect of oral cinnamon intervention on metabolic profile and body composition of Asian Indians with metabolic syndrome: a randomized double -blind control trial
  7. Anti-Inflammatory Activities of Cinnamomum cassia Constituents In Vitro and In Vivo
  8. The inflammation theory of disease
  9. Interaction of cinnamaldehyde and epicatechin with tau: implications of beneficial effects in modulating Alzheimer’s disease pathogenesis
  10. Cinnamon treatment upregulates neuroprotective proteins Parkin and DJ-1 and protects dopaminergic neurons in a mouse model of Parkinson’s disease