تومور مغزی چندگانه گلیوبلاستوما

انجمن بین المللی جراحی تشعشعی اعلام کرده است که سرطان مغز در ایالات متحده ۲ درصد از سرطان ها را تشکیل می دهد. یک نوع از سرطان مغز، گلیوبلاستوما چندگانه گرید ۴ است، به گفته محققان دانشگاه کانکتیکات، گلیوبلاستوما چندگانه، ۵۰ درصد موارد گلیوما را تشکیل می دهد. به عنوان یک تومور مغزی درجه ۴، گلیوبلاستوما چندگانه بیشترین نوع بدخیم آستروستیوم است. این نوع تومور مغزی از آستروسیتها، یک نوع سلول گلیال، که از جمله سلول های حمایتی مغز است شروع می شود.

در حالی که به طور کلی گلیوم بدون علت شناخته شده ای ایجاد می شود؛ شرایط خاصی در ایجاد گلیوبلاستوما چندگانه نقش دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علل این بیماری با ادامه این مطلب پیام سلامت همراه ما باشید.

گرفتن در معرض

بعضی از افراد بعد از قرار گرفتن در معرض مواد خاص دچار تومور مغزی چندگانه گلیوبلاستوما شده اند. به عنوان مثال بیمارستان کودکان بوستون می گوید برخی از بیماران پس از قرار گرفتن در معرض وینیل کلرید، دچار پیشرفت و رشد تومور مغزی شده اند. بهتر است بدانید که تولیدکنندگان از وینیل کلرید برای تولید پی وی سی و محصولات مرتبط با آن استفاده می کنند. آژانس ثبت اختراعات مواد و بیماری های سمی، وینیل کلرید را به عنوان یک بوی شیرین توصیف می کند.

همچنین افرادی که در معرض درجات بالایی از تابش یونیزه شده در مغز هستند (تابش های مورد استفاده در پرتودرمانی)، ممکن است یک دچار شکلی چندگانه زا گلیوبلاستوما شوند.

تفاوت های کروموزومی

گلیوبلاستومای چندگانه می تواند منجر به تغییرات در کروموزوم انسان شود. انسان ها ۲۳ جفت کروموزوم دارند؛ که حاوی DNA هستند. تغییرات در تعداد کروموزوم ها یا خود کروموزوم، ممکن است منجر به مشکلاتی شود.

به عنوان مثال، محققان دانشگاه کانکتیکات می گویند که بیماران مبتلا به گلیوبلاستومای چندگانه ممکن است دچار کروموزوم ۱۷ تغییر یافته یا از دست رفته داشته باشند. همچنین به عنوان نتیجه دیگر این تحقیق، این بیماران دارای P53 غیر فعال و یک ژن سرکوبگر تومور هستند که بر روی کروموزوم ۱۷ قرار دارد.

انجمن بین المللی جراحی تشعشعی می افزاید: ۸۰ درصد از بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما چندین نسخه از نسخه های کروموزوم شماره هفت را دارند. سایر کروموزوم ها ممکن است به شکل گلیوبلاستوما چندگانه باشند.

و در نهایت “اطلس ژنتیک و سیتوژنتیک در انکولوژی و هماتولوژی” تغییرات در کروموزوم ۴، ۹، ۱۰، ۱۳، ۱۹ و ۲۲ را به عنوان دیگر تفاوت کروموزومی که ممکن است موجب تومور گلیوبلاستوما چندگانه مغز شود، معرفی می کند.

شرایط ارثی

بیمارستان کودکان بوستون می گوید افرادی که دارای شرایط خاصی از نظر سابقه خانوادگی هستند؛ احتمال ابتلای بیشتری به تومورهای مغزی چندگانه گلیوبلاستوما دارند. در واقع این موضوع نشان دهنده یک پیوند ارثی است. به عنوان مثال، تومورهای مغزی چندگانه گلیوبلاستوما اغلب در خانواده هایی که سابقه سرطان کولون غیر پپیدپسی ارثی دارند، بیشتر دیده می شود.

همچنین تومورهای مغزی چندگانه گلیوبلاستوما در میان خانواده های مبتلا به اسکلروز توبول، سندرم تورکوت، نوروفیبروماتوز و سندرم لی-فراومنی رایج تر هستند. مجله GeneReviews در این زمینه می گوید که سندرم Li-Fraumeni بیماران را به تومورهای مغزی و سرطان های دیگر، از جمله سارکوم بافت نرم و سرطان تخمدان مبتلا می کند.