تاثیر تغییرات آب و هوایی بر روی سلامت

اگر چه گرم شدن زمین ممکن است منجر به ایجاد مزایای موقتی مانند کاهش زمان زمستان های  در مناطق معتدل و افزایش تولید غذا در مناطق خاص شود اما به طوری که تغییرات هر چند کوچک بر آب و هوا می تواند تاثیرات تامل برانگیزی را بر روی سلامت افراد و جامعه داشته باشد. در ادامه این مطلب آمار و اطلاعات مفیدی را از تاثیر تغییرات آب و هوایی بر روی سلامت فردی و جامعه به دست خواهید آورد.

مهمترین تغییرات آب و هوایی

گرمای شدید زمین

افزایش افراطی دمای هوا به طور مستقیم به مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی و تنفسی کمک می کند این موضوع به ویژه در میان افراد مسن بیشتر رواج دارد. به عنوان مثال در اوج گرمای تابستان ۲۰۰۳ در اروپا بیش از ۷۰۰۰۰ مرگ و میر به علت گرمی هوا ثبت شد. دمای بالا همچنین سطح ازن و دیگر آلاینده ها در هوا را افزایش داده که این گازها به نوبه خود موجب تشدید بیماری های قلبی عروقی و تنفسی می شوند. دانه گرده و دیگر سطوح آلرژن Aero نیز در گرمای شدید،بالاتر می روند. این می تواند منجر به شیوع آسم در بینحدود ۳۰۰ میلیون نفر شود.

بلایای طبیعی و الگوهای بارشی متغیر

علل ایجاد تعداد از بلایای طبیعی تغییرات آب و هوایی می باشد. این نوع از بلایایی طبیعی از سال ۱۹۶۰ تا کنون بیش از سه برابر شده اند. هر سال، این حوادث بیش از ۶۰۰۰۰ مرگ و میر را به همراه دارند. افزایش سطح آب دریا یکی از این بالایا است که با تغییرات آب و هوایی به طور فزاینده ای افزایش یافته است. بیش از نیمی از جمعیت جهان در ۶۰ کیلومتری دریا زندگی می کند. با این افزایش سطح آب دریا، ممکن است مردم مجبور به مهاجرت و نقل مکان شوند که این به نوبه خود منجر به افزایش خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری های بهداشتی، از اختلالات روانی گرفته تا بیماری های مسری می شود.

تغییر در الگوهای بارشی به احتمال زیاد بر عرضه آب شیرین تاثیر دارد. فقدان آب سالم می توان خطر ابتلا به بیماری اسهال را بالا ببرد، این بیماری سالانه جان حدود ۷۶۰۰۰۰ کودکان زیر ۵ سال را می گیرد. در موارد شدید، کمبود آب منجر به خشکسالی و قحطی نیز می شود.

تعداد و شدت سیل ها و شدت بارش های شدید و منظم نیز افزایش یافته است. این سیلاب ها می توانند آب آشامیدنی را آلوده کنند و بیماری های ناشی از آب را تشدید کرده و زمینه های پرورش حشرات حامل بیماری مانند پشه را فراهم آورد. افزایش دما و بارش های متغیر در مناطق فقیر جهان به احتمال زیاد به کاهش تولید غذاهای اساسی منتهی می شود و پیامدهایی نظیر سوء تغذیه را افزایش می دهد، که در حال حاضر علت ۳٫۱ میلیون مرگ و میر سالانه در جهان است.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر روی سلامت
تغییرات آب و هوایی

الگوهای عفونت

شرایط آب و هوایی، امراض ناشی از آب و بیماری های منتقله از طریق حشرات، حلزون و یا حیوانات دیگر خون سرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. این تغییرات، فصول انتقال بیماری را عوض کرده و مناطق جغرافیایی انتشار آن را گسترش می دهد. به عنوان مثال، پیش بینی شده است که تغییر آب و هوا به گسترش قابل توجه بیماری منتقله از حلزون در منطقه ای از چین کمک می کند.

مالاریا نیز یکی از بیماری های عفونی است که به شدت تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی است. پشه آنوفل ناقل مالاریا جان حدود ۶۰۰۰۰۰ نفر را در هر سال می گیرد. پشه Aedes که عامل ابتلا به تب دانگ است نیز به شدت به شرایط آب و هوایی حساس است.

اندازه گیری اثرات بهداشتی از تغییرات آب و هوایی

اندازه گیری اثرات بهداشتی از تغییرات آب و هوایی بسیار تقریبی است. با این وجود، یک ارزیابی کلی از اثرات بهداشتی ممکن و مرتبط با تغییرات آب و هوایی نشان می دهد که:

انتظار می رود تغییرات آب و هوایی باعث حدود ۲۵۰۰۰۰ مرگ و میر اضافی در هر سال بین سال های ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ شود. از این میان ۴۸۰۰۰ مرگ مربوط به افراد مسن، ۴۸۰۰۰ مرگ با علت اسهال، ۶۰۰۰۰ مرگ به علت مالاریا و ۹۵۰۰۰ مرگ به علت سوء تغذیه رخ می دهد.