عواملی که در ایجاد بیماری صرع دخالت دارند

بیماری صرع یک بیماری مغزی است که در آن در کار مغز اختلال ایجاد شده و این اختلالات به وسیله حرکات بدن و یا تغییراتی در تفکر و رفتار نشان داده می شود. علت ایجاد بیماری صرع معمولا به دو بخش اصلی تقسیم می شوند. در این مطلب با این علل بیشتر آشنا خواهید شد.

عوامل ارثی یا ژنی بیماری صرع

پزشکان معتقدند که بیماری صرع معمولا به صورت ارثی به نسل دیگر منتقل می شود در واقع اکثر بیماران صرعی به این طریق مبتلا شده اند.

عواملی که در ایجاد بیماری صرع دخالت دارند
بیماری صرع

عواملی که پس از تشکیل جنین موجب ابتلا به بیماری صرع می شوند

درصد کمی از بیماران به این دلیل به بیماری صرع مبتلا شده اند. عمده دلایلی که پس از تشکیل جنین می تواند این اختلال را در نوزاد ایجاد کند به شرح زیر است:

  1. ناهنجاری های خونی مانند زمانی که زن و شوهر از نظر RH خون با هم متناسب نباشد. مثلا مرد دارای RH مثبت و زن دارای RH منفی بوده و نوزاد عامل RH را از پدر به ارث ببرد می تواند موجب ایجاد بیماری صرع در جنین شود.
  2. عفونت های دوران بارداری در مادر می تواند بر روی سیستم عصبی نوزاد تاثیر گذاشته و بستر مناسب برای ابتلا به بیماری صرع را محیا سازد.
  3. نحوه زایمان نیز بسیار موثر است. نوزاد در زمان به دنیا آمدن نیاز به اکسیژن فراوان دارد حال اگر در زمان زایمان طبیعی شرایطی مثل پیچیدن بند ناف به دور گردن، تاخیر در زایمان و تاخیر در خروج نوزاد از واژن پیش آید می تواند منجر به بیماری صرع شود.
  4. ورود ضربه به سر در لحظه تولد یا در دوران نوزاد می تواند موجب اختلال در سیستم مغزی کودک و نتیجتا صرع شود.
  5. غده های داخل مغز نیز از دیگر دلایل ایجاد بیماری هستند. معمولا زمانی که علائم صرع بعد از ۲۰ سالگی بروز کند پزشکان به وجود غده یا تومور مغزی مشکوک می شوند.
  6. وجود انگل در بدن، ایجاد سم از آنها و رسیدن این سم به مغز نیز می تواند از دیگر عوامل حملات صرعی باشد.
  7. در برخی اوقات نیز تحریک شدید الکتریکی و روانی می تواند منجر به صرع شود.