قره قروت خوراکی ترش اما مفید

قره قروت (سیاه‌کشک) یا قارا نوعی خوراکی بسیار ترش و مورد علاقه کودکان است. البته بزرگسالان هم گاها به مزه ترش این خوراکی عادت داشته و از آن به عنوان خوراکی مورد علاقه خود یاد می کنند. در تفکر عام، قره قروت تنها یک غذا ترش برای قلقلک دادن غدد بزاقی است که حتی گاهی با بردن نامش نیز دهانمان پر از بزاق می شود اما باید بدانید این ماده ارزشمند نه تنها به دلیل طعم خاصی که دارد بلکه به خاطر فواید بیشمارش طرفداران بسیاری دارد. همراه ما باشید تا با فواید قره قروت آشنا شوید.

طرز تهیه و فواید قره قروت

برای تهیه این خوراکی خوشمزه ابتدا دوغ ترشیده ای که کاملا کره آن گرفته شده را می جوشانند تا غلظت یابد سپس از صافی رد کرده و ماده حاصله را با کمی شیر مخلوط کرده و مجددا می جوشانند. این ماده پس از مدتی جوشیدن تبدیل به ماده ای سرخ رنگ در خواهد آمد که به آن قره قروت گفته می شود. این ماده غذایی در نواحی مختلف ایران به اسامی مختلفی شناخته و مورد استفاده قرار می گیرند.

قره قروت خوراکی ترش اما مفید
قره قروت

قره قروت ترکیبی از اسید لاکتیک و املاح محلول در آب است. ترشی این خوراکی نیز به دلیل وجود همین اسید در ترکیبات آن است. اسید لاکتیک موجود در این ماده باعث می شود بیش از کشک خاصیت صفرا بری و عطش زدایی داشته باشد. قره قروت همچنین در کاهش فشار خون  موثرتر از کشک عمل می کند.

یکی از شاخص ترین ویژگی های قره قروت وجود مقدار زیادی کلسیم در آن است که برای استخوان ها بسیار مفید بوده و علاوه بر باز کردن اشتها، کلسیم موجود در آن باعث چربی سوزی و بالا رفتن متابولیسم بدن و نتیجتا کاهش وزن می شود. مقدار کلسیم موجود در ۱۰۰ گرم قره قروت حدودا ۲۸۰۰ میلی گرم می باشد.