راه کارهای عملی در مورد چگونگی جلوگیری از جویدن ناخن

عادت جویدن ناخن معمولا در دوران کودکی شروع می شود و می تواند در طول دوره بزرگسالی نیز ادامه یابد. عوارض جانبی ناشی از این عمل می تواند بیش از از بین رفتن زیبایی ناخن ها باشد. جویدن های مکرر ناخن می تواند پوست اطراف ناخن را احساس کند و آسیب هایی را بر بافت هایی که ناخن ها در آن ها رشد می کنند ایجاد کند. تمام این عوامل موجب می شوند که ظاهر ناخن ها زشت و ناخوشایند شود. جویدن مزمن ناخن نیز می تواند بدنتان را در معرض آلودگی قرار دهد. زیرا با این کار باکتری ها و ویروس های مضر از انگشتان دست و ناخن ها به صورت و دهان منتقل می شود. خوب با وجود این همه عوارض وقت آن رسیده که ناخن جویدن را ترک کنید. اما چطور؟ اگر به دنبال راه کارهای عملی در مورد چگونگی جلوگیری از جویدن ناخن هستید ادامه این مطلب مجله پیام سلامت را به دقت بخوانید.

روش های جلوگیری از جویدن ناخن

برای کمک به جلوگیری از جویدن ناخن متخصصین پوست توصیه ها و نکات زیر را ارائه کرده اند:

ناخن های خود را کوتاه نگه دارید. داشتن ناخن کوتاه باعث می شود که کمتر وسوسه شوید که ناخن هایتان بجوید.

از لاک های ناخن تلخ استفاده کنید. لاک های تلخ موجود در بازار می توانند باعث شوند که ناخن هایتان را کمتر در دهان بگذارید.

به طور منظم ناخن هایتان را مانیکور کنید. اگر ناخن هایتان ار مانیکور کنید و بابت آن پول خرج کنید ممکن است دیگر دلتان نیاید که ناخن ها را بجوید.

در طول روز ناخن هایتان را با چسب یا نوار بپوشانید. در فصول زمستان نیز می توانید از دستکش استفاده کنید.

یک عادت خوب را جایگزین جویدن ناخن ها کنید. هر زمان که احساس کردید وسوسه گذاشتن ناخن ها را در دهان دارید با توپ ها کوچک ضد استرس انگشتان را مشغول کنید. این کار باعث می شود که ناخن هایتان از دهان دور باشد.

محرک های خود را بشناسید. عوامل فیزیکی محرک مانند خستگی یا عوامل روحی محرک مانند اضطراب و استرس که موجب جویدن ناخن هایتان می شوند را شناسایی کنید. درک آن چه که موجب ایجاد این واکنش توسط شما می شود می تواند در جلوگیری از جویدن ناخن به شما کمک کند. گاهی فقط شناسایی زمانی که تمایل به انجام این کار دارید می تواند در اجتناب از آن موثر باشد.

سعی کنید به تدریج خوردن ناخن ها را متوقف کنید. بعضی از پزشکان توصیه می کنند که یک روش تدریجی برای ترک این عادت داشته باشند. برای جلوگیری از جویدن ناخن ابتدا باید سعی کنید زمان انجام این عمل را محدود کنید یا اگر عادت دارید که همه انگشتانتان را بجوید، ابتدا عادت جویدن یکی از آن ها را کنار بگذارید. وقتی که موفق شدید این محدودیت ها را عملی کنید، کم کم، محدوده محدودیت ها را گسترده کنید.

جویدن  ناخن برای بعضی از افراد ممکن است نشانه ای از یک مشکل جدی روانی یا عاطفی باشد. اگر بارها سعی کرده اید این عادت را کنار بگذارید اما مشکل همچنان ادامه دارد، با یک پزشک متخصص مشورت کنید. اگر جویدن ناخن موجب آسیب دیدگی بافت ناخن و یا پوست اطراف آن شده است، ضمن مراجعه به متخصص اعصاب و روان باید به متخصص پوست و مو نیز مراجعه کنید.