مقالات

اسید فرولیک چیست و چه مزایایی برای پوست دارد؟
تغذیه و رژیم های غذایی, زندگی سالم

اسید فرولیک چیست و چه مزایایی برای پوست دارد؟ 

استفاده از اسید فرولیک برای سلامت پوست یک روش رایج است که دست بر قضا نتایج آن نیز شگفت انگیز بوده است. ممکن است هر روز در رژیم غذایی خود از این ماده استفاده کنید. اما آیا تاکنون از اسید فرولیک به صورت موضعی استفاده کرده اید؟ اگر ادامه این مطلب مجله پیام سلامت را بخواهید و به عکس قبل و بعد کسانی که از اسید فرولیک برای زیبایی پوست خود استفاده کرده اند نگاه کنید؛ از این به بعد حتما از سرم اسید فرولیک به عنوان گزینه ای برتر برای جلوگیری از پیری استفاده می کنید.

در ادامه بیشتر در مورد این ماده و خواصی که برای پوست دارد صحبت می کنیم.

اسید فرولیک چیست؟

اسید فرولیک (FA) یک فیتوشیمیایی است که در دیواره سلول های گیاهی یافت می شود. فیتوشیمیایی یک ترکیب شیمیایی است که توسط گیاهان تولید شده تا به آنها در رشد و شکوفایی کمک کند. این مواد برای محافظت از گیاهان در برابر شکارچیان و عوامل بیماری زا نیز مفید هستند.

فیتوشیمیایی های مانند آنتی اکسیدان ها، به طور کلی برای سلامت انسان بسیار مفید هستند. آنها به دلیل خاصیت ضد سرطانی، ضد جهش زا، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خود در جوامع پزشکی و در بین عموم مردم شناخته شده هستند.

اسید فرولیک در بسیاری از منابع طبیعی یافت می شود. برخی از این منابع عبارتند از:

  • شاخه های بامبو
  • بادمجان
  • چغندر
  • گوجه فرنگی
  • تربچه
  • کلم بروکلی
  • لوبیا سبز
  • آووکادو
  • کلم قرمز
  • ریشه باروت
  • هویج
  • هویج وحشی
  • بادام زمینی
  • موز
  • گریپ فروت
  • پرتقال
  • سیب
  • نان چاودار سبوس دار
  • پوسته جو دوسر
  • برنج قهوه ای دانه بلند
  • قهوه

اسید فرولیک برای چه کاری استفاده می شود؟

FA معمولاً در لوازم آرایشی و بهداشتی موضعی مانند سرم اسید فرولیک یافت می شود. کاربردهای متداول این ماده برای پوست شامل موارد زیر است:

  • کاهش لکه های قهوه ای پوست
  • کاهش علائم پیری از جمله خطوط ریز و چین و چروک ها
  • کاهش لکه های پوستی ناشی از تماس با نور خورشید (به آنها لکه های سنی نیز گفته می شود)
  • آکنه

برخی تحقیقات حیوانی نیز تا به امروز از مزایای احتمالی این ماده برای درمان دیابت و فشار خون بالا پرده برداشته اند.

اسید فرولیک
اسید فرولیک

این ماده چه فایده ای برای پوست دارد؟

چندین خاصیت بالقوه برای اسید فرولیک کشف شده است. این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند به کاهش آسیب های ناشی از تماس با رادیکال های آزاد و علائم بارز پیری کمک کند.

یکی از عوارض اصلی وجود رادیکال های آزاد در بدن، آسیب و پیری پوست است. FA با مبارزه با تأثیرات منفی رادیکال های آزاد در بدن که القاکننده التهاب هستند؛ می تواند از پیری پوست جلوگیری کند.

طبق نتایج یک مقاله علمی منتشر شده در ژورنال بیوشیمیایی و تغذیه بالینی، اثرات ضد پیری FA به توانایی های این ماده باز می گردد. اسید فرولیک به عنوان یک دستگاه محافظت کننده در برابر رادیکال های مضر (آزاد) عمل کند و اکسیداتیو ناشی از تماس با اشعه ماوراء بنفش را کاهش می دهد.

FA به لطف خاصیت ضد التهابی خود، عنصر بسیار خوبی برای افرادی است که مبتلا به جوش و آکنه هستند. زیرا این ماده می تواند به درمان جوش های موجود کمک کند و در عین حال جلوی ایجاد لکه های تیره پس از آکنه را نیز بگیرد.

اسید فرولیک به دلیل عملکرد خوبی که در ترکیب با آنتی اکسیدان دیگری مانند ویتامین C دارد؛ بسیار مشهور شده است. به همین دلیل اغلب در سرم های ویتامین C نیز از این ماده استفاده می شود. روغن های ویتامین C معمولا حاوی اسید فرولیک به عنوان یک ماده اصلی مهم هستند.

یکی دیگر از ترکیباتی که بسیاری از افراد برای مقابله با علائم پیری و همچنین آکنه از آن استفاده می کنند؛ ترکیب اسید فرولیک و رتینول است.

خطرات و عوارض جانبی ناشی از مصرف این ماده

به گفته آنجلا لامب، استادیار پوست و مو در بیمارستان Mount Sinai در شهر نیویورک، اسید فرولیک یک ماده ضد پیری عالی است. اما تا زمانی که پوست حساسی ندارید یا به این ماده حساسیت ندارید.

بنابراین قبل از استفاده از اسید فرولیک برای درمان آکنه یا سایر مشکلات مزمن پوستی، به متخصص پوست مراجعه کنید. به خصوص اگر پوست حساسی دارید که معمولا به محصولات آرایشی و بهداشتی آلرژی دارد.

از آنجایی که FA را می توان از عصاره گیاهان مختلف تهیه کرد، ممکن است به هر یک از ترکیبات مورد استفاده در سرم اسید فرولیک حساسیت داشته باشید. به عنوان مثال FA را می توان از سبوس استخراج کرد. بنابراین اگر به دانه ها و آجیل خاصی حساسیت دارید؛ هنگام استفاده از محصولات حاوی FA باید احتیاط کنید.

در صورت بروز عوارض جانبی ناخواسته، استفاده از FA را به صورت موضعی قطع کنید. عوارض جانبی اسید فرولیک ممکن است شامل موارد زیر شود:

  • قرمزی
  • پوسته پوسته شدن
  • خارش
  • بثورات پوستی
  • کهیر

نحوه استفاده و دوز مصرف

برای درمان مشکلات پوستی، بیشتر از اسید فرولیک به صورت سرم موضعی استفاده می شود. معمولاً در این محصولات این ماده را همراه با سایر آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C ترکیب می کنند.

از سرم ویتامین C به همراه اسید فرولیک برای تمیز کردن پوست استفاده می شود. یادتان نرود که از سرم ها معمولاً باید شب ها و قبل از مصرف مرطوب کننده استفاده شود.

از محصولات مراقبت از پوست حاوی FA می توان صبح ها یا شب ها استفاده کرد. بسیاری از متخصصان پوست استفاده از سرم اسید فرولیک را به عنوان بخشی از کارهای روزمره ای که باید برای مراقبت از پوست انجام شود توصیه می کنند. استفاده از این سرم آن هم صبح ها می تواند به محافظت از پوست در برابر عوامل محیطی (اشعه ماوراء بنفش، آلودگی و غیره) کمک کند.

در حال حاضر هیچ دوز مشخص و استانداردی برای مصرف مکمل های حاوی FA تعریف نشده است. همیشه قبل از مصرف هر مکمل جدیدی، به ویژه مکمل های موضعی که روی پوست صورت استفاده می شوند؛ با متخصص پوست مشورت کنید.

چطور می توانیم به این ماده دسترسی داشته باشیم؟

به طور کلی استفاده از این اسید به عنوان سرمی که حاوی ویتامین C است می تواند برای پوست بسیار مؤثر باشد. می توانید از سرم را از فروشگاه های لوازم آرایشی یا داروخانه ها تهیه کنید.

البته در برخی از داروخانه ها مکمل خوراکی این ماده نیز یافت می شود. برخی از افراد نیز دوست دارند از پودر اسید فرولیک در ماسک های خانگی خود استفاده کنند.

منابع:

  1. ?What Is Ferulic Acid, Anyway
  2. Ferulic Acid: Therapeutic Potential Through Its Antioxidant Property
  3. Ameliorative role of ferulic acid against diabetes associated oxidative stress induced spleen damage
  4. Potential applications of ferulic acid from natural sources
  5. Phytochemical

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *

قالب وردپرس ساخته شده توسط Shufflehound. تمام حقوق مادی و معنوی وب‌سایت پیام سلامت معلق به مجموعه باماتا است. تابستان 1398