مقالات

خواص روغن جوجوبا برای بدن به خصوص پوست و مو
پوست، مو و زیبایی, خواص خوراکی ها, زندگی سالم, مراقبت از پوست, مراقبت از مو

خواص روغن جوجوبا برای بدن به خصوص پوست و مو 

روغن جوجوبا مایعی است که از بذر گیاه Simmondsia chinensis گرفته می شود. این گیاه بوته ای است که در جنوب آریزونا، جنوب کالیفرنیا و شمال غرب مکزیک رشد می کند. گرچه این ماده با نام روغن شناخته می شود، اما در واقع یک موم گیاهی مایع است و در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. بومیان آمریکایی از روغن جوجوبا برای درمان زخم ها و کبودی استفاده می کنند.

امروزه به طور معمول از این ماده برای درمان آکنه، پسوریازیس، آفتاب سوختگی و خشکی پوست استفاده می شود. این روغن همچنین برای افرادی که دچار ریزش مو هستند نیز کاربرد دارد. زیرا باعث افزایش رشد مو می شود. از آنجا که جوجوبا یک نرم کننده است، پوست را نرم کرده و اسنداد فولیکول های مو را از بین می برد. بسیاری از افراد از روغن جوجوبا به عنوان روغن حامل برای رقیق کردن اسانس های گیاهی استفاده می کنند. اما این ماده در واقع یک مرطوب کننده موثر و بهبود دهنده بیماری های پوستی است.

در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت می خواهیم بیشتر در مورد خواص و کاربردهای روغن جوجوبا با شما صحبت کنیم.

خواص روغن جوجوبا

مرطوب کننده پوست

غدد سباسه، غده های میکروسکوپی در پوست ما هستند که یک ماده چرب به نام سبوم را ترشح می کنند. بافت و کش این چربی طبیعی، شباهت زیادی به روغن جوجوبا دارد، اگر غدد سباسه ما، تولید چربی را کاهش دهد، پوست و مو خشک شده و عوارضی مانند شوره سر یا خارش ایجاد می شود.

مزیت روغن جوجوبا این است که نقش چربی پوست را بازی می کند و وقتی میزان چربی طبیعی پوست کم می شود، پوست و مو ما را مرطوب نگه می دارد. از سوی دیگر، تولید بیش از حد چربی، که در دوران بلوغ  و یا زمانی که سطح هورمون های بدن بالا است اتفاق می افتد، می تواند به کاهش چربی و آکنه منجر شود. روغن جوجوبا از تولید بیش از حد چربی جلوگیری می کند و سطح چربی پوست را متعادل نگه می دارد. این ویزگی باعث می شود که این ماده یک درمان طبیعی قوی برای اگزما و آکنه باشد.

روغن جوجوبا یک نرم کننده است. این به این معنی است که پوست ما را مرطوب می کند و مانع از ایجاد التهاب و یا لکه های زیر روی پوست می شود. خشکی پوست، ناشی از کمبود آب در لایه های بالایی پوست است. روغن جوجوبا با تشکیل یک لایه چرب در بالای پوست، این اندام حیاتی را آبرسانی و مرطوب می کند. این خشکی معمولا روی صورت، گردن، دست ها، پاها و موها مشاهده می شود. اما شما می توانید این روغن را در هر جایی از بدن خود استفاده کنید، زیرا کاملا طبیعی است و هیچ ماده شیمیایی ندارد که منجر به واکنش آلرژیک شود.

پاک کننده آرایش

استفاده از روغن جوجوبا روی صورت، کاملا ایمن است. در واقع، این روغن نه تنها عارضه ای ندارد، بلکه برای پوست مفید نیز می باشد. به جای استفاده از پاک کننده های آرایشی که حاوی مواد شیمیایی هستند، جوجوبا را که یک ابزار طبیعی است، برای پاک کردن خاک، آرایش و باکتری ها استفاده کنید. این ماده حتی برای تمیز کردن آرایش چشم نیز ایمن است و هیچ خطری برای چشم ها ندارد.

جلوگیری از بریدن پوست توسط ریش تراش

شما مجبور نیستید هر بار از کرم اصلاح استفاده کنید. بافت موم مانند روغن جوجوبا، برای اصلاح کردن صورت و جلوگیری از بریدن پوست توسط تیغ مفید است. به علاوه، بر خلاف برخی از کرم های اصلاح که حاوی مواد شیمیایی هستند و منافذ پوست را مسدود می کنند، این روغن ۱۰۰ درصد طبیعی است و پوست را تقویت می کند. قبل از اینکه اصلاح کنید، از روغن جوجوبا استفاده کنید تا سطح پوستتان صاف شود. پس از اصلاح نیز می توانید برای مرطوب کردن پوست روی این روغن حساب کنید.

ارتقا دهنده سلامت پوست

روغن جوجوبا، منافذ را مسدود نمی کند. بنابراین با استفاده از آن جوش نمی زنید. گرچه این ماده یک روغن است و ممکن است ما را به اشتباه بیاندازد، اما روغن جوجوبا به عنوان محافظ و پاک کننده روی پوست عمل می کند. روغن جوجوبا غنی از ید است. ید رشد باکتری های مضر که منجر به آکنه می شوند را مهار می کند. آنتی اکسیدان های موجود در روغن جوجوبا، خطوط ریز و چین و چروک را از بین برده و به طور طبیعی علائم دیگر پیری را کاهش می دهند.

این روغن می تواند روند بهبود زخم ها را تسریع کند. این نتایج در تحقیق انجام شده در وزارت محیط و علوم زیستی ایتالیا به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که روغن جوجوبا سرعت بسته شدن زخم را افزایش می دهد و سنتز کلاژن را تحریک می کند. این مطالعه همچنین اشاره کرد که روغن جوجوبا، اثرات سمی بسیار کمی در هنگام استفاده بر روی پوست دارد.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ در آلمان انجام شده، توانایی این روغن را برای کاهش ضایعات پوستی و شرایط کلی پوست بر روی ۱۹۴ شرکت کننده مورد بررسی قرار داد. این شرکت کنندگان از ماسک های حاوی خاک رس و روغن جوجوبا، دو تا سه بار در هفته استفاده کردند. ۵۴ درصد از شرکت کنندگان گزارش کردند که ضایعات پوستی آن ها پس از شش هفته استفاده از روغن جوجوبا، به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

ترویج سلامت مو

روغن جوجوبا رطوبت پوست سر را بهبود می بخشد و بافت مو را تقویت می کند. شما می توانید از این روغن برای اضافه کردن درخشش و نرمی موهای خود استفاده کنید، به علاوه این روغن یک گزینه بسیار بهتر است که نرم کننده های، پر از مواد شیمیایی خطرناک است. برای تقویت موهای خود، چند قطره از این روغن را به طور مستقیم روی موها بمالید.

به تازگی دانشمندان کشف کرده اند که این روغن برای درمان آلوپسی مفید است. آلوپسی یک نوع ریزش مو است که به علت عفونت قارچی و یا آسیب دیدگی فولیکول های مو ایجاد می شود. مطالعات نشان داده اند که استفاده از این روغن به شکل آروماتراپی، در درمان ریزش مو موثر است. یک مطالعه که توسط محققان مرکز پزشکی دانشگاه مریلند انجام شد نشان داد که ماساژ پوست سر با ترکیبی از روغن جوجوبا چند اسانس گیاهی مانند روغن اسطوخدوس، روغن رزماری، روغن تایلندی و روغن چوب صندل، برای رشد مو موثر است.

از آنجایی که برخی از روغن های گیاهی، باعث ایجاد واکنش آلرژیک در برخی از افراد می شوند، این مطالعه خاطر نشان کرد که استفاده از ترکیب آن ها با روغن جوجوبا، در افزایش رشد مو موثر است. تحقیقات نشان داده اند که اضافه کردن سه تا شش قطره روغن های گیاهی ذکر شده در بالا به یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا، یک روش درمانی موثر برای ریزش مویی است که به دلیل ضعف فولیکول های مو ایجاد می شود. این روغن با بازسازی رطوبت، پوست سر را سالم نگه داشته و باعث رشد مو می شود.

حاوی ویتامین E

خواص روغن جوجوبا برای بدن
خواص روغن جوجوبا برای بدن

ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی در بدن ما بازی می کند. این ویتامین باعث تقویت دیواره های مویرگی در پوست می شود و رطوبت و خاصیت کشسانی آن را بهبود می بخشد. ویتامین E به عنوان یک ماده مغذی طبیعی ضد پیری در بدن عمل می کند. مطالعات نشان داده اند که ویتامین E باعث کاهش التهاب در بدن و پوست می شود و شما را سالم و جوان نگه می دارد. این خواص آنتی اکسیدانی، به خصوص هنگامی که شما در معرض دود سیگار یا اشعه ماوراء بنفش نور خورشید هستید، از پوست در برابر سرطان محافظت می کند.

روغن جوجوبا حاوی ویتامین E، توسط لایه اپیدرمی پوست جذب می شود و می تواند برای درمان آفتاب سوختگی، که یکی از دلایل اصلی سرطان پوست است، مفید باشد. از آنجا که این ویتامین سرعت بازسازی سلول ها را افزایش می دهد، می توان آن را برای درمان زخم، آکنه و چین و چروک نیز استفاده کرد. یکی دیگر از مزایای ویتامین E این است که توانایی آن را دارد که موهای شما را ضخیم تر کند. این ویژگی به خواص آنتی اکسیدانی و مرطوب کنندگی این ویتامین باز می گردد.

[quote font_size=”18″ color=”#37a02b”]

پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر، این مطالب را نیز بخوانید:

فواید استفاده از روغن زیتون برای پوست و مو

نحوه استفاده از روغن نارگیل برای تقویت مژه

خواص روغن گریپ فروت برای بدن و کاربردهای آن

[/quote]

حاوی ویتامین های گروه B

ویتامین های گروه B نیز در بدن به شکل آنتی اکسیدان ها عمل کرده و با رادیکال های آزاد و آسیب های سلولی مبارزه می کنند. ویتامین B برای پوست عالی است و برای حفظ تعادل هورمون ها بسیار مفید می باشد. برای مثال، ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک) در درمان واکنش های پوستی ناشی از پرتودرمانی مفید است و ممکن است زخم را سریع تر خوب کند. تاخیر در پیری زودرس، جلوگیری از ایجاد چین و چروک و جلوگیری از ایجاد لکه های تیره روی پوست، از دیگر خواص این ویتامین ها می باشند.

داده های جمع آوری شده از مطالعات اخیر نشان می دهند که اسید پانتوتنیک به دلیل مکانیزم های خاصی که دارد، اثر شتاب دهنده بر روند طبیعی درمان ایجاد می کند. این مزیت ویتامین B5، از پوست در برابر عفونت و باکتری ها محافظت می کند.

مبارزه با قارچ ها و عفونت ها

روغن جوجوبا دارای خواص ضد قارچی و ضد التهابی است. این ماده می تواند قارچ انگشت پا و عفونت پای ورزشکاران را درمان کند و زگیل را از بین ببرد. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۵ انجام شده است نشان داد که روغن جوجوبا یک عامل ضد التهابی موثر بوده و  علائم التهاب را در ناحیه پا و گوش کاهش می دهد. این مطالعه همچنین نشان داد که این روغن یا موم مایع جوجوبا، قادر به کاهش سرعت تشکیل زخم و سرعت بخشیدن به روند بهبودی است.

ساختار گیاهی و شیمیایی این ماده

گیاه جوجوبا بالغ، بوته چند ساله چوبی است که وقتی فصل تغییر می کند، برگ هایش می ریزد. این گیاه تا سه سال بارور است. گیاهان زن بذر گل ها را تولید می کنند و گیاهان مرد گرده افشانی می کنند. بذر جوجوبا از نظر ظاهری بسیار شبیه به دانه های قهوه است. اما معمولا بزرگترند و شکل شان همیشه یکنواخت نیست.

ساختار شیمیایی روغن جوجوبا کمی متفاوت از سایر روغن های گیاهی است زیرا این ماده یک موم اشباع نشده است. به همین دلیل است که این ماده مخصوصا برای محافظت از پوست مفید بوده و رطوبت موها را کنترل می کند. به دلیل اسیدهای چرب اشباع نشده، این روغن در دمای محیط مایع است. روغن جوجوبا مانند برخی از روغن ها تجریه و فاسد نمی شود. در واقع عمر مفید آن بسیار طولانی است. به همین دلیل هم بسیاری از تولید کنندگان محصولات مراقبت از پوست و مو از این روغن در محصولات خود استفاده می کنند.

روغن جوجوبا حاوی ترکیبات مفیدی از جمله ویتامین E، ویتامین B، سیلیکون، کروم، مس و روی است. این ماده درصد بسیار بالایی از ید را در خود جای داده است. حدود ۸۲ درصد روغن جوجوبا، ید است. این ویژگی باعث می شود روغن جوجوبا توانایی های زیادی داشته باشد.

منابع:

  1. Jojoba Oil Benefits
  2. The role of vitamin E in normal and damaged skin
  3. Wound healing properties of jojoba liquid wax: an in vitro study
به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *

قالب وردپرس ساخته شده توسط Shufflehound. تمام حقوق مادی و معنوی وب‌سایت پیام سلامت معلق به مجموعه باماتا است. زمستان 1397