خواص تربچه برای مرطوب کردن بدن، زدودن سموم و بهبود سلامت قلب

در ایران تربچه فقط در سبزی خوردن استفاده می شود. اما در کشورهای دیگر این ماده در پخت و پز نیز کاربرد دارد. این موضوع شاید به این دلیل باشد که خواص تربچه برای بسیاری از افراد شناخته شده است.

به عنوان مثال، تربچه یک غذای قلیایی است که در حفظ تعادل PH بدن بسیار مفید است. در ادامه این مطلب مجله پیام سلامت خواص تربچه و ارزش غذایی این ماده را تشریح خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

ارزش غذایی تربچه

تربچه از اعضای خانواده کلمیان است که شامل خردل و انواع کلم نیز می باشد. ریشه تربچه مربوط به خانواده کلم، کلم بروکلی، گل کلم و هویج است که چندین نام دیگر نیز دارد. یک فنجان تربچه خرد شده (۱۱۶ گرم) حاوی مواد زیر است:

  • ۱۹ کالری
  • ۴ گرم کربوهیدرات
  • ۰٫۸ گرم پروتئین
  • ۰٫۱ گرم چربی
  • ۱٫۹ گرم فیبر
  • ۱۷٫۲ میلی گرم ویتامین C (حدود ۲۹ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۷۰ میلی گرم پتاسیم (حدود ۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۹ میکروگرم فولات (حدود ۷ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۱ میلی گرم ویتامین B6 (حدود ۴ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۱ میلی گرم منگنز (حدود ۴ درصد از نیاز روزانه بدن)

خواص تربچه

خواص تربچه برای درمان زردی و سم زدایی از بدن

تربچه ممکن است یک درمان کامل و طبیعی برای زردی باشد. در حالی که معمولا زردی فقط در نوزادان اتفاق می افتد، اما گاهی نیز در بزرگسالان رخ دهد. اگر متوجه تغییر رنگ پوست، غشای مخاطی و سفیدی چشم ها شده اید، ممکن است نیاز باشد که برای تشخیص زردی به پزشک مراجعه کنید. این زرد شدن پوست و سفیدی چشم می تواند نتیجه افزایش سطح طبیعی بیلی روبین در خون باشد. اگرچه زردی بیماری نیست، اما می تواند نشانه ای از چیزی جدی تر در بدن باشد.

تربچه به علت خواص سم زدایی که دارد به منظور تمیز کردن خون از سموم و ضایعات مناسب است. تربچه بیلی روبین در خون را دفع می کند و باعث تثبیت تولید این ماده در بدن می شود. مصرف تربچه و برگ این گیاه بهترین روش برای سم زدایی از بدن است. با این حال از این گیاه بدون مشورت با پزشک برای تغذیه نوزادان استفاده نکنید.

خواص تربچه برای درمان آرتروز

ویتامین C برای تولید کلاژن در بدن ضروری است. این ویتامین بخشی از چیزی است که برای تولید غضروف در بدن مورد نیاز می باشد. هنگامی که درباره ویتامین C صحبت می کنیم، اغلب فکرمان به سمت پرتقال و آب پرتقال می رود. اما آیا می دانید که تربچه یکی از بهترین غذاهای غنی از ویتامین C است؟ همان طور که در بالا ذکر شد تربچه حاوی ۱۷٫۲ میلی گرم ویتامین C در هر وعده است که حدود ۲۹ درصد از نیاز روزانه بدن شما را تامین می کند.

ویتامین C آنتی اکسیدانی است که می تواند از آسیب به غضروف جلوگیری کند. این آسیب ها معمولا ناشی از وجود رادیکال های آزاد در بدن می باشند. بنابراین مصرف تربچه توسط کسانی که آتروز دارند، می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

خواص تربچه برای مدیریت وزن

خواص تربچه برای مرطوب کردن بدن، زدودن سموم و بهبود سلامت قلب
خواص تربچه برای مرطوب کردن بدن، زدودن سموم و بهبود سلامت قلب

تربچه معمولا کوچک است اما نسبت به وزن و حجمی که دارد، حاوی فیبر زیادی است. تربچه به عنوان یک غذای غنی از فیبر می تواند به تنظیم حرکات روده در بدن کمک کند، یبوست را که علت هموروئید است از بین ببرد و ممکن است با اتصال به لیپوپروتئین های دارای چگالی کم باعث کاهش کلسترول شود.

از آنجا که فیبر به راحتی هضم نمی شود، خوردن غذاهای غنی از فیبر می تواند به شما کمک کند تا بیشتر و طولانی تر احساس سیری کنید. احساس سیری و کاهش هوس می تواند از پرخوری جلوگیری کند. اکثر بزرگسالان فیبر کافی را از طریق رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند. در بین همه غذای غنی از فیبر تربچه جایگاه ویژه ای دارد. زیرا این ماده علاوه بر فیبر حاوی آب زیادی نیز می باشد. به همین دلیل علاوه بر القای احساس سیری که در کاهش وزن نقش دارد، بدن را مرطوب می کند.

خواص تربچه برای بهبود سلامت قلب

تربچه ممکن است به کاهش شیوع بیماری های قلبی کمک کنند. مثل کلم قرمز، ارزش غذایی تربچه حاوی نوعی از فلاونوئیدها به نام آنتوسیانین است. این ماده همان فلاونوئید موجود در زغال اخته می باشد.

بر اساس نتایج یک مطالعه که اخیرا انجام شده است، این آنتوسیانین ها دارای خواص ضد التهابی هستند و می توانند خطر بیماری های قلبی عروقی و اثرات ناشی از آن ها مانند بیماری عروق محیطی، نارسایی قلبی و حتی بیماری کلیوی را کاهش دهند. آنتوسیانین ها قادر به انتقال متابولیت ها هستند. این مواد محصول واکنش های متابولیکی کاتالیز شده توسط آنزیم های مختلف می باشند و به طور طبیعی در سلول ها وجود دارند. فرایند انتقال متابولیت ها، با کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب می تواند آن چیزی باشد که باعث محافظت از بدن در برابر بسیاری از مشکلات قلبی می شود.

خواص تربچه برای بهبود سلامت پوست

تربچه حاوی بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین B، روی، فسفر و ویتامین C است که می توانند به بهبودی پوست کمک کنند. علاوه بر این، تربچه حاوی آب زیادی است. همان طور که در بالا اشاره شد، هیدراتاسیون و آبرسانی برای تمام بخش های بدن به خصوص پوست اهمیت زیادی دارد. بخشی از آنچه که تربچه را به انتخاب خوبی برای بهبود سلامت پوست تبدیل می کند، ویژگی آبرسان و ضد باکتری این ماده است که به بهبود خشکی و ترک خوردگی پوست و جلوگیری از عفونت کمک می کند.

تاریخچه تربچه

منشاء نام تربچه به واژه لاتین رادیکس باز می گردد. نام این گیاه از یک اصطلاح یونانی به نام raphanos که به معنی “به راحتی رشد می کند” است، برگرفته شده است. تربچه در برخی از کشورها مانند چین و ژاپن مثل خیار ترشی استفاده می شود. هنگامی که این گیاه تخمیر می شود به رنگ زرد در می آید. این سبزی به صورت خام نیز استفاده می شود. البته در جنوب شرق آسیا از خواص تربچه در کنار انواع غذاهای سرخ شده به خصوص برنج سرخ شده استفاده می شود.

احتمالا با تربچه سفید یا قرمز و سفید آشنایی دارید. اما به غیر از تربچه های معمولی که ما در سبزی خوردن از آن استفاده می کنید بعضی از گونه های اسپانیایی این گیاه سیاه و سفید است. یعنی پوست گیاه سیاه و دورنش سفید است.

اعتقاد بر این است که تاریخچه کشت و استفاده از تربچه به چین باز می گردد. زیرا بسیاری از گونه های وحشی این گیاه در آنجا پیدا شده است. پس از معرفی تربچه از چین به آسیای میانه، مردم این نواحی نیز از این گیاه استفاده می کردند.

سوابق نشان می دهد که مصرف تربچه در مصر باستان نیز بسیار رایج بوده است. حتی قبل از اینکه اهرام ساخته شود. یونانیان باستان و همچنین رومیان نیز در مکتوبات خود از خواص تربچه نوشته اند.

گونه های بزرگ تر این گیاه بیشتر در شمال اروپا و انگلیس یافت می شود. به عنوان مثال یک گزارش در سال ۱۵۴۴ توسط یک گیاه شناس آلمانی نشان دهنده کشف تربچه ای با وزن حدود ۱۰۰ پوند بود. تربچه در قرن ۱۵ میلادی در مکزیک محبوب شد. این گیاه در سال ۱۵۶۵ در هائیتی و در سال ۱۵۸۶ در انگستان محبوب شد. احتمالا تربچه یکی از اولین محصولات اروپایی وارد شده از کلمبوس است.

خطرات مربوط به مصرف تربچه

تربچه برای بسیاری از افراد غذای سالمی است. با این حال، اگر پس از مصرف آن شاهد بثورات یا واکنش آلرژیک بودید، بلافاصله مصرف آن را متوقف کنید.

خوردن مقدار زیادی تربچه ممکن است باعث تحریک دستگاه گوارش شود. هیچ گزارشی وجود ندارد که نشان دهد مصرف این گیاه در بارداری و شیردهی موجب ایجاد عوارض می شود. اما اگر احساس می کنید مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی برایتان مشکل ساز است، در مصرفش احتیاط کنید.

تربچه ممکن است ایجاد سنگ های صفراوی را تحریک کند. بنابراین بهتر است در صورت ابتلا به این بیماری از مصرف تربچه اجتناب کنید.