ارزش غذایی گوشت بره چیست و این نوع گوشت چه خاصیتی برای بدن دارد؟

به گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده، هر آمریکایی در سال حدود ۰٫۷ پوند گوشت بره مصرف می کند. در کشورهای دیگر سراسر جهان، مانند یونان، بسیار بیشتر از ایالات متحده از این نوع گوشت استفاده می شود. خوب حال سوال اینجاست که چرا این گوشت به این حد محبوب است؟ آیا خاصیت ویژه ای در گوشت بره وجود دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با ما تا انتهای این مطلب مجله پیام سلامت همراه شوید.

مصرف گوشت بره در حد متوسط، منبع عالی پروتئین و مواد مغذی حیاتی مثل آهن، روی، سلنیوم و ویتامین B12 است. این گوشت یک نوع گوشت قرمز است و شما احتمالا شنیده اید که گوشت قرمز برای سلامتی زیاد مفید نیست. اما یادتان نرود که مصرف منظم و متعادل گوشت قرمز حیوانات علف خوار که به صورت ارگانیک پرورش یافته اند، منبع پروتئینی عالی و واقعی را به بدن ارائه می کند.

ارزش غذایی گوشت بره

مقدار میوگلوبین در ماهیچه های حیوان رنگ گوشت آن را تعیین می کند. گوشت قرمز دارای میوگلوبین زیادی است. این ماده یک پروتئین در عضلات است که وقتی با اکسیژن مخلوط می شود، قرمز می شود. گوشت بره به عنوان یک نوع گوشت قرمز به طور ذاتی بیشتر از گوشت سفید شامل روی و آهن است.

یک اونس بره معمولی (بره ای که علف مصرف نمی کند) همان مقدار کالری را در خود جای داده که گوشت گاو تغذیه شده با چمن دارد. اما بره دارای اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری است. اکثر افراد در مورد محتوای چربی گوشت گوسفند و بره نسبت به گوشت گاو نگران هستند. این در حالی است که این چربی ها به سادگی قابل جدا شدن از گوشت هستند.

اما بره چیست؟ بره همان نوزاد گوسفند است که سنش زیر ۱ سال است. بنابراین گوشت گوسفند و بره از نظر کیفیت و کلیت زیاد با یکدیگر متفاوت نیستند. تفاوت بره و گوسفند در این است که گوشت بره به طور معمول طعم ملایم تری نسبت به گوشت گوسفند دارد و بسیار زودتر از آن نیز می پزد.

فقط سه اونس گوشت بره شامل موارد زیر است:

  • ۱۶۰ کالری
  • ۲۳٫۵ گرم پروتئین
  • ۶٫۶ گرم چربی (۲٫۷ گرم چربی اشباع شده)
  • ۲٫۷ میکروگرم ویتامین B12 (حدود ۴۵ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۴٫۴ میلی گرم روی (حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۴٫۹ میلی گرم نیاسین (حدود ۲۴ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۴ میلی گرم ریبوفلاوین (حدود ۲۱ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۴ میلی گرم ویتامین B6 (حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۰۱ میلی گرم فسفر (حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۹٫۲ میکروگرم سلنیوم (حدود ۱۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲٫۱ میلی گرم آهن (حدود ۱۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۳۰۱ میلی گرم پتاسیم (حدود ۹ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۱ میلی گرم تیامین (حدود ۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۸ میلی گرم اسید پانتوتنیک (حدود ۸ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۰٫۱ میلی گرم مس (حدود ۷ درصد از نیاز روزانه بدن)
  • ۲۲٫۱ میلی گرم منیزیم (حدود ۶ درصد از نیاز روزانه بدن)

خواص گوشت بره برای بدن

منبع عالی از آهن

گوشت بره به عنوان گوشت قرمز، به طور ذاتی آهن بیشتری نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل مرغ و ماهی دارد. علاوه بر این، از آنجا که گوسفند یک منبع حیوانی از آهن است، به جای آهن غیرهم که در گیاهان وجود دارد، حاوی  آهن هم است. آهن هم، قابل جذب تر از آهن غیر هم است. بنابراین مصرف گوشت قرمز مانند گوشت بره می تواند به بهبود و جلوگیری از کمبود آهن و علائم کم خونی کمک کند.

آهن هم موجود در گوشت گوسفند چقدر جذاب تر از آهن گیاهی غیر هم است؟ طبق گفته National Institutes of Health، میزان زیست پذیری آهن تقریبا ۱۴ تا ۱۸ درصد است. این یعنی این که زمانی که کسی رژیم غذایی شامل مقادیر قابل توجهی گوشت، غذاهای دریایی و همچنین ویتامین C استفاده می کند، به میزان ۱۴ تا ۱۸ درصد جذب آهن را افزایش می دهد. برای غذاهای گیاهی خواص زیستی آهن به میزان قابل توجهی کمتر است و به عددی بین ۵ تا ۱۲ درصد می رسد.

ترویج دهنده سلامت سیستم عصبی

National Institute of Health’s Dietary Office برآورد می کند که بین ۱٫۵ تا ۱۵ درصد از جمعیت ایالات متحده کمبود ویتامین B12 دارند. مطالعات دیگر، مانند آنچه که توسط مجله American Journal of Clinical Nutrition در سال ۲۰۰۰ منتشر شده، نشان می دهند که این درصد ممکن است حتی بیشتر از ۱۵ درصد بوده و تا ۳۹ درصد جمعیت این کشور احتمالا از کمبود ویتامین B12 رنج می برند. گوشت بره منبع عالی ویتامین B12 است. به طوری که سه اونس از این گوشت تقریبا کمتر از نصف نیاز روزانه بدن به ویتامین B12 را تامین می کند.

اما این همه آن چیزی نیست که در گوشت بره وجود دارد. سایر ویتامین های ضروری گروه B که در این گوشت می توانید بیابید عبارتند از:

  • ویتامین B6
  • نیاسین (ویتامین B3)
  • ریبوفلاوین (ویتامین B2)
  • اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)

ویتامین B12 و همچنین ویتامین های دیگر این گروه به سیستم عصبی ما کمک می کنند. ویتامین B12 باعث می شود که سلول های عصبی در شرایط ایده آل خود قرار بگیرند. اما چرا سیستم عصبی تا این حد برای بدن مهم است؟ این سیستم اساسا سیم کشی برقی بدن است که مسئول کمک رسانی به کل بدن بوده و به طور صحیح ارتباطات و عملکردهای بدن را برقرار می کند.

تقویت کننده سیستم ایمنی

همانطور که از اطلاعات تغذیه ای و ارزش غذایی این گوشت که در این مقاله بیان شده است متوجه شده اید، بره حاوی روی زیادی است. روی ماده معدنی می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. این ماده مغذی را می توان در سلول های بدن یافت. روی برای ارتقاء سلامتی سیستم ایمنی، بهبود زخم، ترکیب DNA و پروتئین و همچنین رشد و توسعه در کودکان ضروری است.

هنگامی که صحبت از تاثیر روی بر روی سیستم ایمنی می شود باید بدانید که تاثیر این ماده بر روی این سیستم تا حدی است که در صورت کمبود آن در بدن ممکن است شانس ابتلا به عفونت های جدی مانند پنومونی و سرماخوردگی افزایش پیدا کند. مصرف گوشت بره و سایر غذاهای غنی از روی می تواند سطح روی بدن را در محدوده سالم نگه داشته و عملکرد کلی بدن را بهبود دهد. علاوه بر این، روی کمک می کند تا حس هایی مانند چشایی و بویایی تقویت شود.

منبع غنی از چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳ و CLA

گوشت بره حاوی چربی است، اما بخش قابل توجهی از  این چربی ها را اسیدهای چرب امگا -۳ ضد التهابی تشکیل می دهند. در واقع، بیشتر بخش های گوشت بره، نسبت به گوشت گاو، حاوی امگا ۳ بیشتری هستند. همه ما از خواص این اسیدهای چرب بر روی بدن مطلع هستیم. اما بسیاری از ما تصور می کنیم که این اسیدها تنها در دانه های روغنی و غذاهای سالم یافت می شوند.

مصرف این نوع گوشت، اسید لینولئیک (CLA) بدن افراد را نیز فراهم می کند. CLA نامی است که به گروه شیمیایی موجود در اسید چرب به نام اسید لینولئیک داده شده است. اما چرا وجود این نوع اسید چرب در گوشت بره مهم است؟ برای پاسخ به این سوال باید بدانید که اسید لینولئیک می تواند خواص زیر را برای بدن داشته باشد:

  • به کاهش چربی بدن کمک می کند.
  • توده عضلانی را بهبود می دهد.

ضمن این که مطالعات حیوانی حتی نشان داده اند که اسید لینولئیک ممکن است یک عاملی قوی بالقوه ضد سرطان (به ویژه در برابر سرطان سینه) در انسان باشد.

نیروگاه پروتئین

گوشت بره به عنوان یک نوع گوشت و به طور خاص به عنوان یک نوع گوشت قرمز، حاوی پروتئین های حیاتی زیادی است. فقط یک وعده سه اونسی گوشت بره حاوی بیش از ۲۳ گرم پروتئین است. مصرف پروتئین برای همه مهم است، اما برای کسانی که از نظر جسمی فعال هستند، مثل ورزشکاران، مصرف این ماده اهمیت ویژه ای دارد. پروتئین برای بدن بسیار مفید است. زیرا این ماده آهسته می سوزند و سوخت پایداری برای بدن است. برای ترمیم و نگهداری توده عضلانی مصرف پروتئین ضروری است.

پروتئین موجود در گوشت بره ساخته شده از اسیدهای آمینه ضروری است که تنها می تواند از طریق رژیم های غذایی به دست آید. به همین دلیل منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت بره به عنوان “پروتئین کامل” در نظر گرفته می شوند، زیرا حاوی تمام اسید آمینه های ضروری هستند. دیگر منابع پروتئین غیر گوشتی مثل سبزیجات، دانه ها و آجیل معمولا حداقل یک یا چند اسید آمینه ضروری را ندارند.

اثرات جانبی بالقوه

بدن می تواند به گوشت نیز حساسیت داشته باشد. اگر پس از مصرف گوشت بره، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، حالت تهوع یا بثورات ناگهانی را شاهد هستید، احتمال دارد که به این گوشت حساسیت داشته باشید. اگر علائم واکنش آلرژیک شدید باشد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اگر مطمئن نیستید که به این گوشت آلرژی دارید یا خیر، تست آلرژی غذایی یک ایده بسیاری عالی است.

گوشت بره مانند گوشت قرمز حاوی مقادیر قابل توجه کلسترول می باشد، به طوری که اگر در حد اعتدال استفاده نشود، موجب کلسترول بالا می شود.

یکی دیگر از واقعیات های مربوط به گوشت بره، تاثیر محیطی مصرف آن است. با توجه به گزارش Environmental Working Group:

“بره دارای بیشترین تاثیر بر روی تولید دی اکسید کربن است. برای تولید هر کیلو گوشت بره حدود ۳۹٫۳ کیلوگرم (۸۶٫۴ پوند) دی اکسید کربن (CO2e) تولید می شود که این میزان حدود ۵۰ درصد بیشتر از گوشت گاو است. ضمن این که تولید گوشت گاو و گوشت گوسفند مقادیر قابل توجه متان تولید می کند.”