کاربردها و خواص روغن نارگیل

روغن نارگیل یک ماده فوق العاده مفید برای بدن است زیرا خواص و کاربردهای زیادی دارد. کاربردهای این ماده بسیار وسیع است. به همین دلیل ممکن است شما از برخی از آن ها اطلاع نداشته باشید. به همین دلیل تصمیم داریم تا شما را بیشتر با برخی از مهمترین خواص این روغن آشنا کنیم.

فواید روغن نارگیل

محافظت از پوست در برابر اشعه UV

هنگامی که این ماده را روی پوست می مالید، از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید محافظت می کند. این اشعه می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد و موجب خارش و قهوه ای شدن پوست می شود. در واقع، یک مطالعه نشان داد که روغن نارگیل حدود ۲۰ درصد از اشعه UV خورشیدی را به خود جذب می کند.

با این حال، در نظر داشته باشید که این ماده در محافظت از پوست به اندازه کرم ضد آفتاب معمولی قوی نیست. کرم ضد آفتاب حدود ۹۰ درصد از اشعه UV را جذب می کند.

تحقیقات دیگر برآورد کرده اند که عیار حفاظتی روغن نارگیل یا همان SPF این ماده حدودا ۷ است.

افزایش متابولیسم بدن

روغن نارگیل حاوی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCTs) است. این مواد اسیدهای چربی هستند که به سرعت جذب می شوند و می توانند تعداد کالری هایی را که می سوزانید افزایش دهند.

مطالعات کنترل شده نشان داده اند که MCT ها می توانند به طور قابل توجهی میزان متابولیسم بدن را حداقل موقتا افزایش دهند. یک مطالعه نشان داد که مصرف ۱۵ تا ۳۰ گرم MCT باعث افزایش تعداد کالری هایی می شود که در طول روز می سوزانیم. (۱۲۰ کالری)

قابل استفاده در دمای بالا

روغن نارگیل چربی اشباع شده زیادی دارد. در واقع، حدود ۸۷ درصد از چربی موجود در این روغن اشباع شده است. این ویژگی باعث می شود که این ماده یکی از بهترین چربی ها برای پخت و پز و سرخ کردن باشد.

برخلاف اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در روغن های گیاهی، چربی های اشباع شده، هنگامی که به دمای بالا می رسند، ساختار خود را حفظ می کنند. روغن هایی مانند روغن ذرت و گلرنگ در هنگام گرم شدن به ترکیبات سمی تبدیل می شوند. این ویژگی ممکن است اثرات مضری روی بدن داشته باشد.

بنابراین روغن نارگیل یک جایگزین امن برای پخت و پز در دمای بالا است.

بهبود سلامت دهان و دندان

روغن نارگیل می تواند یک سلاح قدرتمند در برابر باکتری ها، از جمله استرپتوکوک موتانس باشد. این باکتری باکتری استکه باعث ایجاد پلاک دندان، پوسیدگی دندان و بیماری لثه می شود.

در یک مطالعه مشخص شد که شستن دهان با روغن نارگیل به مدت ۱۰ دقیقه دهان را ضد عفونی می کند. در مطالعه دیگری، شستشوی روزانه دهان با روغن نارگیل سبب کاهش التهاب و پلاک لثه شد.

درمان اگزما

تحقیقات نشان داده اند که روغن نارگیل باعث بهبود درماتیت و سایر اختلالات پوستی می شود. در یک مطالعه که بر روی کودکان مبتلا به اگزما انجام شد، ۴۷ درصد از کسانی که تحت درمان با روغن نارگیل قرار گرفته بودند متوجه پیشرفت های عمده در درمان بیماری خود شدند.

بهبود عملکرد مغز

MCTs موجود در روغن نارگیل توسط کبد تجزیه و تبدیل به کتون می شود. بدن می تواند این ماده را به عنوان یک منبع انرژی جایگزین برای مغز استفاده کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که MCT ها دارای مزایایی چشمگیر برای افراد مبتلا به اختلالات مغزی، از جمله صرع و آلزایمر هستند.

برخی از محققان برای افزایش تولید کتون در بدن از روغن نارگیل به عنوان منبع MCT استفاده می کنند.

مرطوب کننده پوست

روغن نارگیل یک مرطوب کننده عالی برای درمان خشکی پاها و آرنج است. می توانید از این ماده روی پوست نیز استفاده کنید. گرچه این کار به افرادی که دارای پوست بسیار چرب هستند توصیه نمی شود.

برای درمان ترکی پاشنه پا کافی است که هر شب پوست این ناحیه را با این روغن چرب کرده و جوراب پنبه ای بپوشید.

مبارزه با عفونت

روغن نارگیل دارای خواص ضد باکتریایی است و می تواند به درمان عفونت کمک کند. یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که این ماده رشد باکتری  Clostridium difficile را که معمولا به عنوان “C. diff” شناخته می شود و باعث اسهال شدید می شود ار متوقف می کند.

همچنین به نظر می رسد که این ماده بر روی مخمرها نیز اثر می گذارد. این وظیفه به عهده اسید لاوریک موجود در روغن نارگیل است. با این حال، هیچ مطالعه ای هنوز ثابت نکرده است که استفاده خوراکی و موضعی از روغن نارگیل در درمان عفونت ها به طور کامل موثر است.

افزایش کلسترول خوب (HDL)

تحقیقات اثبات کرده اند که این ماده باعث افزایش سطح کلسترول در بدن برخی از افراد می شود. با این حال، قوی ترین و سازگار ترین اثر آن افزایش کلسترول خوب یا همان HDL در بدن است.

یک مطالعه که بر روی زنان مبتلا به چاقی شکمی انجام شد نشان داد که HDL در گروه مصرف کننده از نارگیل افزایش یافته است، در حالی که در افرادی که روغن سویا مصرف می کردند کاهش یافته بود.

کاهش چربی شکم

روغن نارگیل ممکن است به کاهش چربی شکم کمک کند. این چربی به عنوان چربی احشایی نیز شناخته می شود و با افزایش خطر ابتلا به بیماری های جدی، مانند بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ ارتباط دارد.

در یک مطالعه، مردان چاف، با اضافه کردن ۲ قاشق غذاخوری (۱ اونس یا ۳۰ میلی لیتر) روغن نارگیل به رژیم غذایی خود، ۲٫۵ سانتی متر از دور شکم خود کم کردند.

مطالعه دیگری که بر روی زنان استفاده کننده از رژیم های غذایی کم کالری انجام شد نشان داد که افرادی که ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) روغن نارگیل در روز مصرف کرده اند، دور کمرشان کاهش یافته، در حالی که گروه مصرف کننده از روغن سویا افزایش ناچیزی در سایز کمر داشتند.

کاربردها و خواص روغن نارگیل
کاربردها و خواص روغن نارگیل

محافظت از موها

روغن نارگیل می تواند موها را سالم نگه دارد. در یک مطالعه اثر روغن نارگیل، روغن معدنی و روغن آفتابگردان بر روی مو مقایسه شد. در این آزمایش مشخص شد که فقط روغن نارگیل زمانی که قبل یا بعد از شامپو استفاده می شود، میزان ریزش مو را کاهش می دهد.  محققان نتیجه گرفتند که ساختار منحصر به فرد لوریک اسید در این ماده می تواند به مو نفوذ کند.

کاهش گرسنگی و مصرف غذا

تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCTs) در روغن نارگیل ممکن است به کاهش گرسنگی منجر شود و خود به خود کالری مصرفی را کم کند. در یک مطالعه کوچک، مردانی که به دنبال رژیم غذایی غنی از MCT رفتند، کالری کمتری دریافت کردند و وزن بیشتری از سایر مردان کم کردند.

بهبود زخم

یک مطالعه مشخص شد که موش هایی که زخم هایشان با روغن نارگیل درمان می شود، کاهش نشانگرهای التهابی و افزایش تولید کلاژن را شاهد هستند. در نتیجه، زخم های آنها بسیار سریع تر بهبود می یابد. برای سرعت بخشیدن به بهبود زخم های جزئی و خراشیدگی ها، کمی روغن نارگیل را روی زخم بمالید و با باند بپوشانید.

تقویت سلامت استخوان

تحقیقات حیوانی نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در روغن نارگیل می توانند با محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد، از آسیب دیدگی سلول های استخوان جلوگیری کنند.

یک مطالعه شش هفته ای که بر روی موش های آزمایشگاهی انجام شد نشان داد که گروهی که ۸ درصد کالری خود را از روغن نارگیل دریافت کرده بودند، حجم استخوان ها و ساختار استخوانی شان به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

مبارزه با کاندیدا

Candida albicans قارچی است که مسئول ایجاد عفونت مخمر است. این عفونت معمولا در مناطق گرم و مرطوب بدن مثل دهان و واژن ایجاد می شود. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که روغن نارگیل ممکن است به مبارزه با عفونت های کاندیدا کمک کند.

محققان دریافته اند که این ماده همانند فلوکونازول (داروی ضد قارچی که به طور معمول برای درمان عفونت های کاندیدی تجویز می شود) در بدن عمل می کند.

کاهش التهاب

مطالعات متعدد حیوانی نشان داده اند که خوردن روغن نارگیل اثرات ضد التهابی قوی بر روی بدن دارد. مطالعات انسانی نبر نشان داده اند که خوردن روغن نارگیل ممکن است نشانگرهای استرس اکسیداتیو و التهاب را در بدن کاهش دهد، به خصوص در مقایسه با روغن های اشباع نشده.

دئودورانت طبیعی

عرق خود به خود بد بو نیست اما باکتری هایی که روی پوست زندگی می کنند می توانند بوهای نامطلوب ایجاد کنند. خواص ضد باکتری قوی روغن نارگیل، آن را به یک دئودورانت طبیعی تبدیل کرده است.

منبع تامین انرژی

روغن نارگیل حاوی اسید های چربی است که در مقایسه با سایر چربی هایی که در اکثر غذاها یافت می شوند، سریع تر هضم می شوند. این چربی ها به طور مستقیم از روده به کبد میروند. کبد می تواند از این چربی ها، بدون این که سطح قند خون افزایش پیدا کند، به عنوان یک منبع سریع انرژی استفاده کند.

التیام زخم ها

از این ماده می توانید برای سرعت بخشیدن به درمان زخم ها استفاده کنید. کافی است که مقدار کمی روغن نارگیل را روی زخم بمالید و چند لحظه ماساژ دهید. برای کسب نتایج بهتر چندین بار در هفته این کار را انجام دهید.

کاهش علائم آرتریت

آرتریت با درد و کاهش دامنه حرکت مفاصل همراه است که به علت التهاب رخ می دهد. تحقیقات حیوانی نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول ها ممکن است قادر به از بین بردن بعضی علائم آرتریت باشند.

مطالعه ای که بر روی موش های مبتلا به آرتریت انجام شد نشان داد که درمان با پلی فنول های روغن نارگیل باعث کاهش تورم و چندین نشانگر التهابی می شود.

بهبود سلامت کبد

تحقیقات حیوانی نشان داده اند که چربی های اشباع شده موجود در روغن نارگیل می توانند به محافظت از کبد در برابر آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض الکل یا سموم کمک کنند.

در یک مطالعه، موش های تحت درمان با روغن نارگیل پس از قرار گرفتن در معرض یک ترکیب سمی، شاهد کاهش نشانگرهای التهابی کبد و افزایش فعالیت آنزیم های کبدی بودند.

منابع:

  1. Potential of herbs in skin protection from ultraviolet radiation
  2. Endogenous fat oxidation during medium chain versus long chain triglyceride feeding in healthy women
  3. Effect of coconut oil in plaque related gingivitis – A preliminary report
  4. A randomized double-blind controlled trial comparing extra virgin coconut oil with mineral oil as a moisturizer for mild to moderate xerosis
  5. Medium-chain triglyceride ketogenic diet, an effective treatment for drug-resistant epilepsy and a comparison with other ketogenic diets
  6. The role of dietary coconut for the prevention and treatment of Alzheimer’s disease: potential mechanisms of action
  7. Antimicrobial effects of virgin coconut oil and its medium-chain fatty acids on Clostridium difficile
  8. The serum LDL/HDL cholesterol ratio is influenced more favorably by exchanging saturated with unsaturated fat than by reducing saturated fat in the diet of women
  9. Effects of dietary coconut oil on the biochemical and anthropometric profiles of women presenting abdominal obesity
  10. Covert manipulation of the ratio of medium- to long-chain triglycerides in isoenergetically dense diets: effect on food intake in ad libitum feeding men
  11. Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats
  12. The effects of virgin coconut oil on bone oxidative status in ovariectomised rat
  13. Comparison of Antimicrobial Activity of Chlorhexidine, Coconut Oil, Probiotics, and Ketoconazole on Candida albicans Isolated in Children with Early Childhood Caries: An In Vitro Study
  14. Virgin coconut oil supplementation ameliorates cyclophosphamide-induced systemic toxicity in mice
  15. Polyphenolics isolated from virgin coconut oil inhibits adjuvant induced arthritis in rats through antioxidant and anti-inflammatory action